notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Pályázatok 2007. Mi várható az ÚMFT alapján?II.

Pályázatok 2007. Mi várható az ÚMFT alapján?II.

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program közzétett pályázat tervezetei

Pályázatok megírására, kérje ajánlatunkat itt!

Aktuális pályázatok itt!

Pályázatírás szolgáltatásunkról itt olvashat!

Pályázatfigyelés szolgáltatásunk feltételei itt!

GOP-2007-2.1.2/B  - MUNKALEHETÕSÉG TEREMTÕ KOMPLEX BERUHÁZÁSOK TÁMOGATÁSA A HÁTRÁNYOS HELYZETÛ KISTÉRSÉGEKBEN KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK SZÁMÁRA

A komplex vállalkozásfejlesztési projektek célja, a fejlõdõképes és komoly növekedési potenciállal rendelkezõ vállalkozások:

 1. Innovációs, adaptációs képességének erõsítéséhez;
 2. Vállalkozások által elõállított hozzáadott érték növeléséhez;
 3. Környezetvédelmi, energia- és anyagtakarékossági célokhoz való hozzájárulás elõsegítéséhez;
 4. Piacra jutáshoz
  kapcsolódó technológiai korszerûsítés megvalósítása munkalehetõség teremtésén keresztül.

A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 3,875 milliárd forint a 2007. évre.

Támogatható:

 1. Technológiai korszerûsítést eredményezõ 3 évnél nem régebbi eszközök beszerzése (azaz az eszköz gyártási éve nem lehet korábbi, mint a pályázat benyújtását megelõzõ harmadik év),
 2. Az eszközbeszerzéshez kapcsolódó infrastrukturális és ingatlan beruházás
 3. Az eszközbeszerzéshez kapcsolódó gyártási licence, gyártási know-how beszerzések
 4. Információs technológia fejlesztés, beleértve az online megjelenés, e-kereskedelem és egyéb e-szolgáltatások, üzleti alkalmazások támogatása
 5. Piacra jutás támogatása
 6. Vállalati HR fejlesztés a projekthez kapcsolódóan
 7. Tanácsadás igénybevétele a támogatott tanácsadási területeken
 8. Minõség -, környezet és egyéb irányítási rendszerek, szabványok bevezetésének támogatása

Jelen pályázati kiírás keretében kizárólag a 64/2004. (IV. 15.) Korm. rendelet

 • 3. számú melléklete által meghatározott, a területfejlesztés szempontjából leghátrányosabb helyzetû 48 kistérség, vagy
 • a 4. számú melléklete által meghatározott, a területfejlesztés szempontjából hátrányosabb helyzetû 47 kistérség, vagy
 • az 5. számú melléklete által meghatározott a területfejlesztés szempontjából a leghátrányosabb kistérségekhez nem tartozó leghátrányosabb helyzetû 235 település
  valamelyikében megvalósuló projekttel lehet pályázni.

 

 • Elnyerhetõ támogatás mértéke maximum az összes elszámolható költség 40%-a, de minimum 5.000.001 Ft, de maximum 50.000.000 Ft lehet.
 • A pályázatok benyújtása a közzétételtõl számított 10. naptól 2007. április 2-ig lehetséges.
 • A pályázatok elbírálása szakaszosan történik. A rendelkezésre álló források függvényében 2007. szeptember 3-tól 2007. október 29-ig egy újabb szakasz kerülHET meghirdetésre.

Legfontosabb vállalások:

 • A pályázó vállalja, hogy a pályázat benyújtását megelõzõ évtõl kezdve a projekt befejezésének évéig a pályázó éves nettó árbevétele, vagy egyéni vállalkozók esetében az adóalapba beszámított bevétele nem csökken.
 • A pályázó vállalja, hogy a beruházás utolsó elemének üzembe helyezését / használatba vételét / megvalósulását követõ 3 egymást követõ üzleti évben realizált átlagos éves nettó árbevétele vagy adóalapba beszámított bevétele legalább 10 %-kal meghaladja annak az évnek az árbevételét vagy adóalapba beszámított bevételét, amelyik évben a pályázó a beruházást üzembe helyezte /használatba vette / megvalósította.
 • A pályázó vállalja, hogy, hogy a beruházás utolsó elemének üzembe helyezésének /használatba vételének / megvalósulásának évében realizált árbevételhez, vagy egyéni vállalkozók esetében az adóalapba beszámított bevételéhez képest a beruházás üzembe helyezését / használatba vételét / megvalósulását követõ 3 egymást követõ üzleti évben a pályázó összes árbevétel, vagy adóalapba beszámított bevétel növekménye eléri a támogatás 1,2 szeresét.

GOP-2007-2.1.2/C - MUNKALEHETÕSÉG TEREMTÕ KOMPLEX BERUHÁZÁSOK TÁMOGATÁSA A HÁTRÁNYOS HELYZETÛ KISTÉRSÉGEKBEN

hirdetes

 • A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 5,129 milliárd forint a 2007. évre.
 • A pályázati kiírás keretében a következõ vállalkozások pályázhatnak:
 • Beszállítók;
 • Exportorientált vállalkozások.

A pályázó export árbevétele az éves árbevétel minimum 30 %-a, vagy a beszállítói tevékenységbõl származó árbevétele az éves árbevétel 50 %-a, illetve a fejlesztés eredményeként meghaladja ezt az értéket, és a tartós beszállítói kapcsolat létét/létrehozását szerzõdéssel / szándéknyilatkozattal tudja igazolni.

Támogatható tevékenységek köre:

 1. Technológiai korszerûsítést eredményezõ új eszközök beszerzése: egyenként minimum nettó 200.000 Ft értékû eszközök beszerzése
 2. Az eszközbeszerzéshez kapcsolódó infrastrukturális és ingatlan beruházás (legfeljebb 300 millió Ft)
 3. Az eszközbeszerzéshez kapcsolódó gyártási licence, gyártási know-how beszerzések
 4. Információs technológia fejlesztés, beleértve az online megjelenés, e-kereskedelem és egyéb e-szolgáltatások, üzleti alkalmazások támogatása
 5. Piacra jutás támogatása (legfeljebb 30 millió Ft)
 6. Vállalati HR fejlesztés a projekthez kapcsolódóan (legfeljebb 30 millió Ft)
 7. Tanácsadás igénybevétele az alábbi támogatott tanácsadási területeken
 8. Minõség -, környezet és egyéb irányítási rendszerek, szabványok bevezetésének támogatása (legfeljebb 5 millió Ft)
  Jelen pályázati kiírás keretében kizárólag a 64/2004. (IV. 15.) Korm. rendelet


▪ 3. számú melléklete által meghatározott, a területfejlesztés szempontjából leghátrányosabb helyzetû 48 kistérség, vagy
▪ a 4. számú melléklete által meghatározott, a területfejlesztés szempontjából hátrányosabb helyzetû 47 kistérség, vagy
▪ az 5. számú melléklete által meghatározott a területfejlesztés szempontjából a leghátrányosabb kistérségekhez nem tartozó leghátrányosabb helyzetû 235 település
valamelyikében megvalósuló projekttel lehet pályázni.

 1. Minimum 3 évig az adott régióban fenntartási és üzemeltetési kötelezettséget kell felvállalni.
 2. A jelen a pályázati felhívásban elnyerhetõ támogatás mértéke maximum az összes elszámolható költség 40%-a, de minimum 50.000.001 Ft, maximum 500.000.000 Ft..

A pályázónak az alábbi kötelezettségek mindegyikét kell vállalnia:

 1. A pályázat benyújtását megelõzõ évtõl kezdve a projekt befejezésének évéig a pályázó éves nettó árbevétele, vagy egyéni vállalkozók esetében az adóalapba beszámított bevétele nem csökken.
 2. A pályázónak vállalnia kell, hogy a beruházás utolsó elemének üzembe helyezését/ használatba vételét / megvalósulását követõ 3 egymást követõ üzleti évben realizált átlagos éves nettó árbevétele, vagy egyéni vállalkozók esetében az adóalapba beszámított bevétele legalább 8 %-kal meghaladja annak az évnek az árbevételét vagy adóalapba beszámított bevételét, amelyik évben a pályázó a beruházás ezen utolsó elemét üzembe helyezte / használatba vette / megvalósította.
 3. A pályázónak vállalnia kell, hogy a beruházás üzembe helyezésének / használatba vételének / megvalósításának évében realizált árbevételéhez, vagy egyéni vállalkozók esetében az adóalapba beszámított bevételéhez képest a beruházás utolsó elemének üzembe helyezését / használatba vételét / megvalósulását követõ 3 egymást követõ üzleti évben a pályázó összes árbevétel, vagy adóalapba beszámított bevétel növekménye eléri a támogatás 1,6 szeresét.

GOP-2007-2.1.1/C - KOMPLEX VÁLLALATI TECHNOLÓGIA FEJLESZTÉS

 1. A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 7,623 milliárd forint a 2007. évre.
 2. A pályázati kiírás keretében a következõ vállalkozások pályázhatnak:
 3. Beszállítók;
 4. Exportorientált vállalkozások.

Beszállítónak minõsül az a szervezet, amely a végtermék gyártási vagy összeszerelési fázisa során alkatrész(eke)t és/vagy részegység(eke)t gyárt, szerel össze és szállít a végtermék gyártó vagy annak beszállítói integrátora részére. Mint ipari partnert közvetlen vagy az integrátoron keresztül közvetett beszállítói szerzõdés köti a gyártóhoz. A beszállító felelõssége az alkatrész és/vagy részegység minõségén kívül a fejlesztésre és a formatervezésre is kiterjedhet. A beszállító szervezet beszállítói tevékenységükbõl származó nettó árbevétele vagy adóalapba beszámított bevétele az összes nettó árbevétele vagy összes adóalapba beszámított bevétele több mint 50%-át teszi ki, illetve a fejlesztés eredményeként meg fogja haladni és a tartós beszállítói kapcsolat létét/létrehozását szerzõdéssel/szándéknyilatkozattal tudja igazolni.

hirdetes
Exportorientált vállalkozásnak minõsül, aki vagy amely árbevételének vagy egyéni vállalkozók esetében az adóalapba beszámított bevételének legalább 30 %-a exportból származik.

Támogatható:

 1. Technológiai korszerûsítést eredményezõ új eszközök beszerzése
 2. Az eszközbeszerzéshez kapcsolódó infrastrukturális és ingatlan beruházás (maximum az összes elszámolható költség 20%-a)
 3. Az eszközbeszerzéshez kapcsolódó gyártási licence, gyártási know-how beszerzések (maximum az összes elszámolható költség 10 %-a)
 4. Információs technológia fejlesztés, beleértve az online megjelenés, e-kereskedelem és egyéb e-szolgáltatások, üzleti alkalmazások támogatása
 5. Piacra jutás támogatása (maximum az összes elszámolható költség 5%-a)
 6. Vállalati HR fejlesztés a projekthez kapcsolódóan (maximum az összes elszámolható költség 5%-a)
 7. Tanácsadás igénybevétele a támogatott tanácsadási területeken (maximum az összes elszámolható költség 5 %-a)
 8. Minõség -, környezet és egyéb irányítási rendszerek, szabványok bevezetésének támogatása (maximum az összes elszámolható költség 5 % a, de maximum 5 millió forint)
 9. A projekt fizikai befejezését követõen minimum 3 évig az adott régióban fenntartási és üzemeltetési kötelezettséget kell felvállalni,
 10. Elnyerhetõ támogatás mértéke maximum az összes elszámolható költség 30%-a, de minimum 50.000.001 Ft, maximum 500.000.000 Ft.
 11. A pályázatok benyújtása a közzétételtõl számított 10. naptól 2007. április 2-ig lehetséges. A rendelkezésre álló források függvényében 2007. szeptember 3-tól 2007. október 29-ig egy újabb szakasz kerül meghirdetésre.

Legfontosabb vállalások:

 1. A pályázó vállalja, hogy a pályázat benyújtását megelõzõ évtõl kezdve a projekt befejezésének évéig a pályázó éves nettó árbevétele, vagy egyéni vállalkozók esetében az adóalapba beszámított bevétele nem csökken.
 2. A pályázó vállalja, hogy a beruházás utolsó elemének üzembe helyezését / használatba vételét / megvalósulását követõ 3 egymást követõ üzleti évben realizált átlagos éves nettó árbevétele vagy adóalapba beszámított bevétele legalább 10 %-kal meghaladja annak az évnek az árbevételét vagy adóalapba beszámított bevételét, amelyik évben a pályázó a beruházást üzembe helyezte /használatba vette / megvalósította.
 3. A pályázó vállalja, hogy, hogy a beruházás utolsó elemének üzembe helyezésének /használatba vételének / megvalósulásának évében realizált árbevételhez, vagy egyéni vállalkozók esetében az adóalapba beszámított bevételéhez képest a beruházás üzembe helyezését / használatba vételét / megvalósulását követõ 3 egymást követõ üzleti évben a pályázó összes árbevétel, vagy adóalapba beszámított bevétel növekménye eléri a támogatás 2-szeresét.

  Pályázatok megírására, kérje ajánlatunkat itt!

  Aktuális pályázatok itt!

  Pályázatírás szolgáltatásunkról itt olvashat!

  Pályázatfigyelés szolgáltatásunk feltételei itt!

Forrás:

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 155

Átlagos értékelés: 4.7

Szótár

ellenõrzés

a megfelelõség kiértékelése megfigyeléssel és ítéletalkotással, továbbá... Tovább

minõségirányítási rendszer

irányítási rendszer egy szervezet vezetésére és szabályozására, a minõség ... Tovább

Tovább a lexikonra