notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hatékonyabb GVOP pályázat, egyszerûbb elszámolás

hirdetes

Hatékonyabb GVOP pályázat, egyszerûbb elszámolás

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Sokan azért nem is próbáltak meg eddig vissza nem térítendõ támogatásra pályázni, mert azt hallották, vagy maguk is tapasztalták, hogy az eljárás túlságosan bonyolult, a kifizetések lassúak. Akik mégis megpróbálták a támogatást igénybe venni azt várták –néha a pályázatíró cégek hatására is – hogy a nyerésérõl szóló értesítéssel a pályázati folyamat lezárult, lehet venni a gépe, építeni az ISO 9001, ISO 14001 rendszereket, aztán a végén meg adják az ígért pénzt.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Ehelyett a tapasztalat: a nyerési értesítõ után még egy közel akkora dokumentációt kell összeállítani a szerzõdéskötéshez, mint maga a pályázat volt, aztán a teljesítés után az elszámolás hasonló adminisztrációval járt, a pénz pedig sokszor késett.
Aki eddig a pályázati rendszer bonyolultsága, lassúsága miatt nem pályázott, most már bátran belevághat! A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program Irányító Hatóság (GVOP IH) vezetõjének döntése szerint a GVOP pályázati rendszerét egyszerûsítésekkel tették hatékonyabbá. Csökkent a támogatási szerzõdésekhez benyújtandó mellékletek száma, egyszerûsödött a kifizetések igénylése, továbbá, mint azt már korábbi cikkünkben hírül adtuk, bevezették a kkv-k körében legnépszerûbb prioritás esetében az egyszerûsített szerzõdésmódosító adatlapot.

Egyszerûbb szerzõdéskötési folyamat

 • A támogatási szerzõdések megkötésének folyamatához 2005. szeptember 19-tõl a benyújtandó mellékletek száma csökkent. A jövõben nem szükséges a pályázat elnyerõjének a szerzõdéskötéshez aláírási címpéldányukat ismételten mellékelni, amennyiben az aláírásra jogosult személye nem változott. Elegendõ egy nyilatkozatot tenni arról, hogy az adatok nem változtak.
 • Nem szükséges a banktitok kiadására vonatkozó felhatalmazó nyilatkozatot adni a számlavezetõ bank részére,
 • Megszûnt a biztosítékadási kötelezettségrõl szóló melléklet is. 

Egyszerûbb kifizetési folyamat
A támogatott GVOP pályázatok elszámolása esetében változott a kifizetések folyamata. A kifizetési igényléshez az alábbi egyszerûsítési intézkedéseket vezették be:

hirdetes
 • Készpénzfizetéses számlák esetében a jövõben a kifizetés igazolására elegendõ önmagában a számla, megszûnik a pénztárbizonylat és naplófõkönyv benyújtása.
 • Idegen nyelvû számla esetében elegendõ a fõbb megnevezéseket a számlán lefordítani, nem szükséges a hitelesített magyar nyelvû fordítás
 •  A támogatással beszerzett eszközök, szolgáltatások vagy építési beruházások átvételét, illetve megvalósulását alátámasztó teljesítésigazolás helyett elég csak a számlán feltüntetni a teljesítést („teljesítést igazolom”), nem kellenek külön dokumentumok hozzá
 • Pénzügyi teljesítését igazoló eredeti bankbizonylatok helyett elég a bankkivonatok cégszerûen aláírt másolata 


További egyszerûsítések az pályázat elszámolása során

 • A „Rendelkezõ levél” összevonásra került a számlaösszesítõvel
 • A tervezõi és vállalkozói szerzõdések, megrendelések, árajánlatok és azok visszaigazolása helyett az elszámoláshoz elegendõ a tervezõi és vállalkozói szerzõdések egy másolati példányát egy alkalommal, az elsõ elszámolásnál benyújtani. A megrendelések, árajánlatok és azok visszaigazolása nem szükséges.
 • A projekt elõrehaladási jelentés elkészítése továbbra is 3 havonta szükséges, de a jövõben nem lesz minden kifizetés-igénylés kötelezõ melléklete.
 • Pénzügyi beszámoló ezentúl a kifizetéshez nem szükséges, csak a projekt lezárását követõ 120 napon belül kell a kedvezményezettnek benyújtani
 • EU-n belüli országból szerzett gép esetén eredeti szállítólevél helyett a szállítólevél cégszerûen aláírt másolata is elegendõ
 • hirdetes
 • A személyi ráfordításokhoz kapcsolódó munkáltatót terhelõ járulékok elszámolásának és kifizetésének bizonylatait nem kell benyújtani abban az esetben, amennyiben cégszerûen aláírt nyilatkozatot készít a pályázó arról, hogy a projekttel összefüggõ, munkáltatót terhelõ járulékfizetési kötelezettségének eleget tett.
 • A személyi ráfordításokhoz kapcsolódó dokumentumok közül a legtöbbet a pályázónak a jövõben nem kell beküldenie, de meg kell õriznie.
 • Ingatlan építés esetén a benyújtott számlák pályázati költségvetés szerinti megbontása megszûnik.
 • GVOP 2.1.2 esetében: Minõségirányítási Kézikönyv megszûnik
 • Nem szükséges kísérõlevél és elszámolási bizonylatok összesítõ listája
 • Eszközbeszerzés esetén megszûnik eszköz egyedi nyilvántartó lap

Akit eddig a bonyolult eljárások tartottak vissza, most változtathatnak álláspontjukon. Mivel a beadási határidõt több pályázat esetén meghosszabbították, még pár hétig lehetõség van arra, hogy vissza nem térítendõ támogatást kapjanak!
Ön még ezeket az eljárásokat is bonyolultnak tartja? Nincs ideje, energiája ekkora adminisztrációra? vállalatunk nem csak megtalálja és elkészíti az Ön számára hasznos pályázatot, nem csak megnyeri a támogatást, hanem abban is segít, hogy hozzájusson a pénzéhez. Ha szüksége lenne pályázati támogatásra, de nem akar, vagy nem tud a papírokkal bajlódni, válassza a STandrad-Team Kft-t., kérje ajánlatunkat itt!

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

szervezeti felépítés

a felelõsségi körök, a hatáskörök és a munkatársak közti kapcsolatok elrendezése... Tovább

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Magyarországon a környezet- és természetvédelmi... Tovább

Tovább a lexikonra