notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Közlemény a GVOP pályázatok biztosítékadási kötelezettségeire vonatkozó szabályok enyhítésérõl

hirdetes

Közlemény a GVOP pályázatok biztosítékadási kötelezettségeire vonatkozó szabályok enyhítésérõl

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program pályázatait is érinti az a kormányrendelet módosítás, amely az Európai Unió strukturális alapjaiból finanszírozott támogatásoknál a pályázók biztosítékadási kötelezettségeire vonatkozó szabályokat módosítja.

 Pályázatok megírására, kérje ajánlatunkat itt!

Aktuális pályázatok itt!

Pályázatírás szolgáltatásunkról itt olvashat!

Pályázatfigyelés szolgáltatásunk feltételei itt!

Az 54/2005. (III. 26.) számú, a Nemzeti Fejlesztési Terv operatív programjai és az EQUAL Közösségi Kezdeményezés Program esetében alkalmazandó biztosítékokkal kapcsolatos szabályokról szóló kormányrendelet módosítása szerint a 2005. szeptember 16. után megkötött támogatási szerzõdések esetében nem kötelesek biztosítékot nyújtani:

  • a költségvetési szervek,
  • az egyházak és intézményeik, ha a támogatás az egyház (egyházi intézmény) olyan közfeladat ellátásával kapcsolatos, amelyre tekintettel normatív költségvetési támogatásra jogosult,
  • az alapítványok és intézményeik, közalapítványok és intézményeik, közhasznú társaságok, köztestületek, társadalmi szervezetek,
  • a helyi önkormányzatok, helyi kisebbségi önkormányzatok, önkormányzatok társulásai és ezek költségvetési szervei, amennyiben a támogatást teljes egészében önként vállalt helyi közügy megoldására vagy kötelezõ feladataik ellátására használják fel. Nem kötelesek továbbá biztosítékot szolgáltatni, amennyiben a fejlesztés tárgya, vagy a fejlesztés eredményeként létrejövõ vagyontárgy törzsvagyon, vagy törzsvagyonná válik,
  • hirdetes
  • a vízitársulatok, ha a támogatást teljes egészében az általuk üzemeltetett önkormányzati és/vagy állami tulajdonú vizek és vízilétesítmények fejlesztésére használják fel,
  • az irányító hatóság vezetõjének döntése alapján azon állami többségi tulajdonban lévõ gazdasági társaságok, amelyek a támogatást központi program megvalósításához kapják, és a támogatásból létrejövõ vagyon ingyenesen az állam és/vagy az önkormányzat kizárólagos tulajdonába kerül.

Az utolsó két pont a jelenlegi módosítással került a jogszabály szövegébe. Szintén jelentõs változás, hogy a központi költségvetési szerveken túl valamennyi költségvetési szerv mentesül a biztosítékadás kötelezettség alól.

hirdetes

Továbbra is érvényes az a feltétel, hogy a lebonyolító szervezet kizárólag ötmillió forint feletti támogatás esetén követeli meg a biztosítékot a pályázótól.

A jogszabály-módosításnak megfelelõen változnak a pályázati kiírások, útmutatók vonatkozó részei is.

A szabályozás visszamenõleg is rendelkezik, tehát ha a rendelet hatálybalépése elõtt meghirdetett pályázatokban meghatározott biztosítéknyújtási feltételek kedvezõbbek a pályázók számára, úgy az Irányító Hatóság a meghirdetett feltételek szerint köteles a szerzõdések megkötésére.

 Pályázatok megírására, kérje ajánlatunkat itt!

Aktuális pályázatok itt!

Pályázatírás szolgáltatásunkról itt olvashat!

Pályázatfigyelés szolgáltatásunk feltételei itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Affinitás marketing

Olyan marketing szemléletmód, amely a felhasználók azon csoportjára koncentrál, akik... Tovább

auditor

személy, akinek megvan a felkészültsége audit végzésére Tovább

Tovább a lexikonra