notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tájékoztató munkáltatók részére

hirdetes

Tájékoztató munkáltatók részére

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A munkaerõ-piaci szempontból kedvezõtlen helyzetû társadalmi csoportok foglalkoztatásának elõsegítése érdekében, a munkáltatók által érvényesíthetõ kedvezményekrõl.

ISO 9001, ISO 14001 ISO17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Tájékoztató munkáltatók részére

Vállalkozói bevétel csökkenthetõ ha:

 1. legalább 50 százalékban megváltozott munkaképességû személy foglalkoztatása esetén, a személyenként és havonta az alkalmazottnak fizetett bérrel, de legfeljebb a hónap elsõ napján érvényes havi minimálbérrel (1995. évi CXVII törvény a személyi jövedelemadóról 49/B § (6) a)
 2. a korábban munkanélküli személy, továbbá a szabadulást követõ 6 hónapon belül alkalmazott szabadságvesztésbõl szabaduló személy, illetve a pártfogói felügyelet hatálya alatt álló személy után, alkalmazottanként de legfeljebb 12 hónapon át befizetett társadalombiztosítási járulék összegével.  (1995. évi CXVII törvény a személyi jövedelemadóról 49/B § (6) b)
 3. az év elején 5 fõnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató egyéni vállalkozó, ha létszámbõvítést hajt végre, az átlagos állományi létszámnövekedésre jutó, havi minimálbér évesített összegével (1995. évi CXVII törvény a személyi jövedelemadóról 49/B § (6) g)

Mentesség a tételes egészségügyi hozzájárulás alól:

az ötven év feletti tartósan munkanélküli személy foglalkoztatása esetén (1998. évi LXVI. törvény az egészségügyi hozzájárulásról 7. § h pont)

hirdetes
Foglalkoztatási társadalombiztosítási kedvezmények

2004. évi CXXIII. törvény alapján

 • pályakezdõ fiatalok,
 • a gyermekgondozási segélyben,
 • a gyermekgondozási díjban,
 • a gyermeknevelési támogatásban, valamint
  az ápolási díjban részesültek esetén, az ellátás megszûnését követõen az elsõ alkalommal történõ foglalkoztatásra irányuló jogviszony létrejöttekor, a munkáltató kedvezményt vehet igénybe, ha az alábbi feltételek teljesülnek:
 1. legalább kilenc hónapon keresztül történõ foglalkoztatás,
  teljes munkaidõben vagy legalább napi négy órát elérõ részmunkaidõben,
  a munkáltató háromhavi továbbfoglalkoztatási kötelezettséget vállal.
 2. A kedvezmény alapja a társadalombiztosítási kötelezettség alapját szolgáló jövedelem után fizetendõ társadalombiztosítási járulék összege, legfeljebb havi 90 000.-Ft bruttó kereset figyelembevételével.
 3. A kedvezmény mértéke a fentiek alapján számított társadalombiztosítási járulék ötven százaléka. A munkaadó a kedvezményt a költségvetési támogatásokra vonatkozó szabályok alapján a kilenc hónap megszakítás nélkül történõ foglalkoztatást követõen (tizedik hónapban) egy összegben érvényesítheti az APEH-nál.
 4. hirdetes

 Ösztöndíjas foglalkoztatás:

 1. Ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszony, a felsõfokú végzettség megszerzését követõen egy alkalommal létesíthetõ, kilenc maximum tizenkét hónap határozott idõtartamra, próbaidõ kikötése nélkül.
 2. Ösztöndíjas foglalkoztatott lehet az a személy, aki az ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszony létesítésének idõpontjában: a 30. életévét még nem töltötte be, felsõfokú végzettségét igazoló diplomája a jogviszony létesítését megelõzõ két éven belül került kiadásra és munkaviszonyban, közalkalmazotti, közszolgálati jogviszonyban nem áll.
 3. A kedvezmény alapja a társadalombiztosítási kötelezettség alapját szolgáló jövedelem után fizetendõ társadalombiztosítási járulék összege, legfeljebb havi 90 000.-Ft bruttó kereset figyelembevételével. A kedvezmény mértéke a fentiek alapján számított társadalombiztosítási járulék ötven százaléka. A munkaadó a kedvezményt a költségvetési támogatásokra vonatkozó szabályok alapján érvényesítheti az APEH-nál, maximum tizenkét hónap kedvezmény vehetõ igénybe. 

 Forrás:ÁFSZ

 ISO 9001, ISO 14001 ISO17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

policentrikus marketingstratégia

A vállalat minden piacot önálló egységként kezel, és a helyi adottságokhoz igazodó egyedi... Tovább

nemzetközi marketing

A külföldi piacokon végzett marketingtevékenység, ahol a vállalat differenciált vagy... Tovább

Tovább a lexikonra