notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Gyakori kérdések

Gyakran ismételt kérdések

Válogatás legérdekesebb kérdéseinkből


817

A dohányzás önmagában nagyon súlyos rizikófaktor, mindenképpen nagyon jó, hogy el tudta hagyni. A visszaszokást semmiképpen nem ajánljuk. Sajnos nem ritka, hogy a dohányzás elhagyása a testsúly gyarapodásához vezet. Egyrészt csökken az alapanyagcsere (tehát rakódik az addig elhasznált energia), másrészt általában belép pótcselekvésként a nassolás. Ezeken két módon lehetne segíteni. Amennyiben a nassolási vágy jelentkezett, használjon rágógumit pótcselekvésként, vagy igyon ásványvizet, kalóriamentes folyadékot. A további testsúlygyarapodás ellen - illetve a felrakódott felesleg leadására pedig ideális a gyógyszeres segítség.


831

3 hónap alatt 10 kg-os fogyás nagyon szép eredménynek számít. Legyen kicsit türelmes, és hagyjon időt a szervezetének arra, hogy átálljon az új helyzetre. Az elhízás agyi folyamatai ugyan jelenleg még nem ismertek, de valószínűleg a testsúly szabályozásában van a hiba. Ilyen jelentős mértékű fogyás esetén tehát a szervezet az eredeti testsúly visszaállítására fog törekedni, ez azt jelenti, hogy nagyon nehéz megtartani ezt a jelentős súlyvesztést. Nagy nemzetközi tanulmányok alapján évente az eredeti testsúly 10 %-ának elvesztése tartható meg biztonsággal - ezt Ön 3 hónap alatt elérte. Az elkövetkezendő 1-2 hónapban tehát mindenképpen csak a súlytartásra törekedjen, ezt sem lesz könnyű elérni.

Néhány hónap után ismét el lehet kezdeni a testsúly csökkentésének. Ha a jelenleg alkalmazott sikeres módszer mellett a továbbiakban nem ér el havonta 1-2 kg-os fogyást, lehetőség van gyógyszeres kezelésre is, amely a jóllakottságérzet és az alapanyagcsere fokozásával segíthet a további diéta megtartásában.

 

A kérdések listája

817

831

A Google üzenetei a feltörhető honlapok fenntartóinak

iGoogle

Tévhitek a dinamikus és statikus URL-ekkel kapcsolatban


Vissza a főoldalra
címkék: