notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Változások a HACCP területén

Változások a HACCP területén

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Év eleje óta minden Uniós tagállamban alkalmazni kell az élelmiszer higiéniáról szóló 852/2004 EK Európai Parlamenti és Tanácsi közös rendeletet, melynek hatálya a HACCP-hez hasonlóan az élelmiszerek elõállításának, feldolgozásának és forgalmazásának szakaszaira terjed ki, így az addig hatályos „HACCP rendeletek” módosítást és felülvizsgálatot igényelnek.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

 

Változások a HACCP területén

Élelmiszer-biztonság

Az új rendelet az élelmiszer-biztonságot több tényezõ együtteseként fogja fel: minimális higiéniai követelmények megállapítása, hatósági ellenõrzések bevezetése a követelmények teljesítésének ellenõrzése céljából, HACCP elveken alapuló élelmiszerbiztonsági rendszerek kialakítása és mûködtetése. Cél, hogy a bevezetett HACCP rendszerek megfelelõen rugalmasak és alkalmazhatók legyenek bármely vállalkozás esetében.

hirdetes

Nemzeti Útmutatók

Elsõ lépés a HACCP-k helyes alkalmazására szolgáló ún. Nemzeti Útmutatók kidolgozása, melyek kategóriákként foglalják össze a helyes gyakorlatokat. Ezek az alapelvek és fõ jogszabályok meghatározása mellett lehetõséget adnak az egyes ágazatok sajátos követelményeinek rögzítésére. A programok célja továbbra is az élelmiszerszennyezõdések megelõzése, illetve megfelelõ szintre csökkentése a biztonságos élelmiszerek forgalomba hozása érdekében, a megelõzésre és a helyes higiéniai gyakorlatra (GHP) fektetve a hangsúlyt, melyek alkalmazásával ezek a célok általában elérhetõk. Fontos az ésszerûség, ne kelljen felesleges mûveleteket és eljárásokat alkalmazni egyértelmû esetekben (pl.: kõkeményre fagyott élelmiszerek hõmérsékletének lemérése), illetve a papírmunka csökkentése, arányba állítva a vállalkozás nagyságával és típusával, annyi dokumentációt megkövetelni, amely az élelmiszerbiztonság szempontjából elengedhetetlen.

hirdetes

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 160

Átlagos értékelés: 4.7

Szótár

logisztika

A vállalatnál szétszórtan elhelyezkedő, de a termék fizikai mozgatásához kapcsolódó... Tovább

direct response

Válaszra ösztönző Direct Marketing vagy egyéb marketing tevékenység. Eszközei lehetnek:... Tovább

Tovább a lexikonra