notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Változások a HACCP területén

hirdetes

Változások a HACCP területén

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Év eleje óta minden Uniós tagállamban alkalmazni kell az élelmiszer higiéniáról szóló 852/2004 EK Európai Parlamenti és Tanácsi közös rendeletet, melynek hatálya a HACCP-hez hasonlóan az élelmiszerek elõállításának, feldolgozásának és forgalmazásának szakaszaira terjed ki, így az addig hatályos „HACCP rendeletek” módosítást és felülvizsgálatot igényelnek.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

 

Változások a HACCP területén

Élelmiszer-biztonság

Az új rendelet az élelmiszer-biztonságot több tényezõ együtteseként fogja fel: minimális higiéniai követelmények megállapítása, hatósági ellenõrzések bevezetése a követelmények teljesítésének ellenõrzése céljából, HACCP elveken alapuló élelmiszerbiztonsági rendszerek kialakítása és mûködtetése. Cél, hogy a bevezetett HACCP rendszerek megfelelõen rugalmasak és alkalmazhatók legyenek bármely vállalkozás esetében.

hirdetes

Nemzeti Útmutatók

Elsõ lépés a HACCP-k helyes alkalmazására szolgáló ún. Nemzeti Útmutatók kidolgozása, melyek kategóriákként foglalják össze a helyes gyakorlatokat. Ezek az alapelvek és fõ jogszabályok meghatározása mellett lehetõséget adnak az egyes ágazatok sajátos követelményeinek rögzítésére. A programok célja továbbra is az élelmiszerszennyezõdések megelõzése, illetve megfelelõ szintre csökkentése a biztonságos élelmiszerek forgalomba hozása érdekében, a megelõzésre és a helyes higiéniai gyakorlatra (GHP) fektetve a hangsúlyt, melyek alkalmazásával ezek a célok általában elérhetõk. Fontos az ésszerûség, ne kelljen felesleges mûveleteket és eljárásokat alkalmazni egyértelmû esetekben (pl.: kõkeményre fagyott élelmiszerek hõmérsékletének lemérése), illetve a papírmunka csökkentése, arányba állítva a vállalkozás nagyságával és típusával, annyi dokumentációt megkövetelni, amely az élelmiszerbiztonság szempontjából elengedhetetlen.

hirdetes

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

szervezeti felépítés

a felelõsségi körök, a hatáskörök és a munkatársak közti kapcsolatok elrendezése... Tovább

metrológiai feladatkör

a mérés szabályozási rendszerének meghatározásával és bevezetésével kapcsolatos... Tovább

Tovább a lexikonra