notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hacker

hirdetes

Hacker

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A manapság a sajtóban is egyre többet hallani arról, hogy egyes cégek aldozatul estek hackerek támadásainak. A sajtó és a közvélemény sajnos rosszul használja ezt a jelzõt. Az alábbi cikk arra szolgál, hogy eloszlassa ezt a tévhitet, és megismertesse az olvasót arról nagyvonalakban, hogy kik is a hackerek.

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresõbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Hacker

A sajtóban az adatokat lopó, gépekre betörõ, weboldalakat és programokat feltörõ, ezáltal bûntettet elkövetõ egyéneket hívják így, ami alapvetõ tévedés, ugyanis õk a crackerek, vagy black hat (feketekalapos) hackerek. Ez utóbbi kifejezés talán rossz fényt vethet a segítõ szándékú "fehérkalaposokra" (white hat hacker), az elsõ kifejezést viszont a shareware illetve demo programok belsõ védelmét (azaz a program használatának korlátozását megvalósító programrészeket) kijátszó programozókra is szokták használni.

Wannabe

Vannak olyan programozók, akik nagyon szeretnének hackerek lenni (õket nevezik angolul wannabe-knek), és vannak más kezdõk, akik nagynak mutatják magukat, összeszednek különféle "hacker dolgot", mások forrásait használják fel és saját alkotásaikként mutatják be azokat, vagyis idegen tollakkal ékeskednek - ez utóbbi emberfajtát nevezik script kiddie-nek. A lámák (angolul: lamer) hozzájuk képest még mások eszközeit sem tudják használni, viszont végtelen sok buta kérdést fel tudnak tenni.

hirdetes

Az "igazi" hacker jellemzõi

Hacker egy programozási területhez értõ személy, akit a megismerés vágya és az elegáns megoldások elérése hajt újabb és újabb feladatok, problémák megoldására. Az "igazi" hacker jellemzõi: szaktudás, kitartás, kiváncsiság, segítõkészség. Elismerik és becsülik mások érdemeit. Tágabb értelemben az élet bármely területének megvannak a maga hackerei. Így nyugodtan lehet hackerekrõl beszélni pénzügy, politika, jog, történelem vagy akár a sport területén is. Õk hozták létre az internetet, nekik köszönhetünk rengeteg újítást, mind hálózatok terén, mind programok terén. A hacker magatartására jellemzõ, hogy tudatában van annak, hogy a többi hacker ideje értékes, ezért az információ megosztását majdnem erkölcsi kötelességének érzi. Az így megosztott megoldások segítségével más hackerek új problémákkal tudnak foglakozni.

hirdetes

Mint a cikk elején is említettem csak nagyvonalakban vázoltam fel hogy ki kicsoda ebben a "társadalomban". Remélem az olvasó ezek után felismeri a jövõben, hogy a médiában vagy ismerõsei mikor használják ezt a jelzõt illetéktelenül / tévesen, és kijavítja.

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresõbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

munkakörnyezet

olyan feltételek köre, amelyek között a munkavégzés történik ... Tovább

keresztpromóció

Egy márkával egy másik, nem konkurens márkát reklámoznak. Tovább

Tovább a lexikonra