notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hacker

hirdetes

Hacker

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A manapság a sajtóban is egyre többet hallani arról, hogy egyes cégek aldozatul estek hackerek támadásainak. A sajtó és a közvélemény sajnos rosszul használja ezt a jelzõt. Az alábbi cikk arra szolgál, hogy eloszlassa ezt a tévhitet, és megismertesse az olvasót arról nagyvonalakban, hogy kik is a hackerek.

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresõbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Hacker

A sajtóban az adatokat lopó, gépekre betörõ, weboldalakat és programokat feltörõ, ezáltal bûntettet elkövetõ egyéneket hívják így, ami alapvetõ tévedés, ugyanis õk a crackerek, vagy black hat (feketekalapos) hackerek. Ez utóbbi kifejezés talán rossz fényt vethet a segítõ szándékú "fehérkalaposokra" (white hat hacker), az elsõ kifejezést viszont a shareware illetve demo programok belsõ védelmét (azaz a program használatának korlátozását megvalósító programrészeket) kijátszó programozókra is szokták használni.

Wannabe

Vannak olyan programozók, akik nagyon szeretnének hackerek lenni (õket nevezik angolul wannabe-knek), és vannak más kezdõk, akik nagynak mutatják magukat, összeszednek különféle "hacker dolgot", mások forrásait használják fel és saját alkotásaikként mutatják be azokat, vagyis idegen tollakkal ékeskednek - ez utóbbi emberfajtát nevezik script kiddie-nek. A lámák (angolul: lamer) hozzájuk képest még mások eszközeit sem tudják használni, viszont végtelen sok buta kérdést fel tudnak tenni.

hirdetes

Az "igazi" hacker jellemzõi

Hacker egy programozási területhez értõ személy, akit a megismerés vágya és az elegáns megoldások elérése hajt újabb és újabb feladatok, problémák megoldására. Az "igazi" hacker jellemzõi: szaktudás, kitartás, kiváncsiság, segítõkészség. Elismerik és becsülik mások érdemeit. Tágabb értelemben az élet bármely területének megvannak a maga hackerei. Így nyugodtan lehet hackerekrõl beszélni pénzügy, politika, jog, történelem vagy akár a sport területén is. Õk hozták létre az internetet, nekik köszönhetünk rengeteg újítást, mind hálózatok terén, mind programok terén. A hacker magatartására jellemzõ, hogy tudatában van annak, hogy a többi hacker ideje értékes, ezért az információ megosztását majdnem erkölcsi kötelességének érzi. Az így megosztott megoldások segítségével más hackerek új problémákkal tudnak foglakozni.

hirdetes

Mint a cikk elején is említettem csak nagyvonalakban vázoltam fel hogy ki kicsoda ebben a "társadalomban". Remélem az olvasó ezek után felismeri a jövõben, hogy a médiában vagy ismerõsei mikor használják ezt a jelzõt illetéktelenül / tévesen, és kijavítja.

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresõbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Attitűd

Attitűd, azaz beállítódás, olyan tanult készenléti állapot, amely megmutatja, melyik... Tovább

Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium

Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium feladat és hatásköre: Az önkormányzati... Tovább

Tovább a lexikonra