notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A HEFOP és a GVOP kapcsolata

hirdetes

A HEFOP és a GVOP kapcsolata

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Hogyan kapcsolódik a Humánerõforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) és a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) egymáshoz? Melyik mit jelent? Cikkünkbõl kiderül!

Pályázat figyelésre, pályázatírásra, kérje ajánlatunkat itt!

A Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) részeként egymás hatását erõsíti a Humánerõforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) és a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP), noha támogatásaik csupán egyetlen területen, a kis- és középvállalkozások fejlesztésénél találkoznak.

Mi a GVOP?
A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) a gazdaság általános versenyképességét javítja a termelõszektor modernizációját segítõ beruházások támogatásával, és növeli a társadalmi összefogást és a foglalkoztatást a kis- és középvállalkozások technikai modernizálásának, kutató-fejlesztõ tevékenységének, kutató-fejlesztõ hálózat építésének támogatásával. Támogatja a köz- és magánpénzbõl folyó versenyképes kutatásokat és a kutatók és a fejlesztõk közötti együttmûködést is. A GVOP céljai közé tartozik az elektronikus gazdaság (e-gazdaság) kiépítésének segítése az infrastruktúra és a digitális tartalom fejlesztésének támogatásával, továbbá célja az elektronikus közigazgatás (e-közigazgatás) kiépítése is.

Pályázatai:
• 1.1. Fenntartható versenyképesség
• 1.2. Közel 4,5 milliárd forint üzleti infrastruktúrafejlesztésre

hirdetes
• 1.3. Támogatás a tõkevonzás érdekében
• 2.1. Pályázatok a hatékony vállalkozásokért
• 2.2. Vállalkozói kultúra és ismeretek fejlesztése
• 2.3. Együttmûködés fejlesztése a vállalkozói szektorban
• 3.1. Technológiafejlesztés a vállalkozói szektorban
• 3.2. A kutatás-fejlesztés (K+F) támogatása
• 3.3. A kutatás-fejlesztés (K+F) kapacitásnövelése
• 4.1. Az e-gazdaság fejlesztése
• 4.2. Az internetes megjelenés támogatása
• 4.3. Ügyfélbarát e-közigazgatás megteremtése
• 4.4. Általánossá válhata szélessávú távközlés

Feladatmegosztás a HEFOP és a GVOP között
A hazai tulajdonú kis- és középvállalkozások (kkv.-k) átlagos mérete, jövedelmezõsége és termelékenysége elmarad európai versenytársaikétól. A termelõ vállalkozások piaca nem elég stabil, az export részaránya kicsi, a szolgáltatási szektorban gyakran erõs a költségverseny. A kis- és középvállalkozások pénz- és tõkepiacokhoz való hozzáférése korlátozott. A vállalkozói kultúra nem elég fejlett, gyakran hiányoznak a megfelelõ vállalatvezetési ismeretek. A kkv.-k versenyképességének és munkahelyteremtõ képességének javítása az NFT stratégiájának hangsúlyos eleme.

hirdetes
Kkv.-fejlesztési tevékenységeket a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) mellett a Humánerõforrás-fejlesztés Operatív Program (HEFOP) is támogat. Az átfedések elkerülése érdekében más-más a feladatuk:
GVOP: a vállalkozói kultúra és a vállalkozási ismeretek fejlesztése érdekében az üzletmenet hatékony megszervezéséhez alapinformációkat adó szolgáltatásokat támogatja: a kkv.-k tanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez kapnak támogatást. Ilyen szolgáltatások: üzleti terv készítése, stratégai tervezés, piackutatás, marketing, felkészítés az EU követelményeire, pályázatkészítés, üzleti auditok elvégzése, a növekedéshez szükséges eljárások.
HEFOP: a vállalkozói ismeretek megszerzését és fejlesztését biztosító általános képzési programokat, köztük az információtechnológiai készségek fejlesztését, valamint az Európai Unió és az EU adta lehetõségek megismerését biztosító képzéseket támogatja. Tanácsadási szolgáltatásokat nem. Forrás: fmm.gov.hu

Pályázat figyelésre, pályázatírásra, kérje ajánlatunkat itt!

Aktuális pályázatok összefoglalója itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

auditbizonyíték

az auditkritériumokra vonatkozó, igazolható feljegyzések , ténymegállapítások, vagy... Tovább

szakterületi szakértõ

<audit> személy, aki az auditálandó tárgyra nézve szakismeretét rendelkezésre... Tovább

Tovább a lexikonra