notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hasznos Firefox kiegészítések - elsõ rész

hirdetes

Hasznos Firefox kiegészítések - elsõ rész

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Gyakran hallani vitákat arról, hogy melyik böngészõ a legjobb, persze mindenkinek más tetszik más okok miatt, vagy mert másra használja.

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!


Aki honlapot készít, annak több mint valószínû, hogy a Firefox van elõtérben, hiszen annyi hasznos kiegészítõje van ami megkönnyíti a munkát, hogy már már hiányzik ha nincs feltelepítve. Ezeket veszem most sorra ami az én megítélésem szerint hasznos és számomra nélkülözhetetlen a mindennapi munkában.

WebDeveloperToolbarAki honlapkészítéssel foglalkozik, annak nem kell bemutatnom ezen kiegészítést, régóta hasznos segítség, ám pár szóban mégis bemutatnám azoknak az olvasóknak akik nem ezzel foglalkoznak, ám mégis érdeklõdnek a szakma iránt.
Feltelepítés után, újraindítjuk a tûzrókát, és megjelenik a böngészõ eszköztár alatt, amit ki/be kapcsolhatunk a Nézet menüpontban. Meggyorsítja, megkönnyíti az ember munkáját. Segítségével kikapcsolhatjuk a gyorsítótárást a böngészõnek, hogy minden egyes alkalommal teljesen betöltse az oldalt, mindent le a szerverrõl. Kikapcsolhatjuk a sütiket, vagy épp a CSS-t, de ugyanígy egy kattintással külön ablakban megjeleníti nekünk az oldalhoz tartozó stíluslapokat. Átméretezhetjük az ablakot, Kijelölhetjük a tánlázatokat, cellákat külön. Többet nem is ecsetelném, szerintem nincs olyan fejlesztõ aki ne hallott volna még róla.

hirdetes

Ha mégis akkor innen letölthetõ:
Web Developer Toolbar

CSSViewerEzen kiegészítõvel gyorsan megnézhetjük az egy adott elemhez tartozó formázásokat. Feltelepítés utén az Eszközök menüpontban találjuk meg, indításához csak rá kell kattintani és máris megjelenik egy kis ablakban az információ. Minden információt megjelenít nekünk az adott elemrõl, amit definiáltunk a stíluslapban, ezenkívül mégha pl a szélességet nem adtuk meg css-ben, attól függetlenül a kis ablakban látható, hogy az adott felbontásban, mekkora szélességû az adott elem.
A kiegészítõ letölthetõ az alábbi címrõl:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2104

FirebugSegítségével, nyomonkövethetjük és ellenõrizhetjük bármely oldal CSS,HTML és JavaScript kódját. Azon kívül hogy ellenõrizhetjük a kódokat, szerkeszthetjük is, módosíthatjuk is úgy a (X)HTML/ CSS-t, hogy azt látjuk is a honalpon azonnal.
Feltelepítés után a böngészõ jobb alsósarkában helyezkedik el. Ha be van kapcsolva akkor egy zöld körben egy fehér kis pipát látunk. Beállíthatjuk hogy be legyen kapcsolva folyamatosan, kikapcsolhatjuk teljesen, vagy kikapcsolhatjuk az aktuális oldalra vonatkozóan amit épp látogatunk. Mindezek mellett van benne hálózati forgalomelemzõ, gyors hibakeresési lehetõség, DOM (Document Object Model) intézõ, ami gyors navigációt biztosít a JavaScript Objektumok közti eligazodásban.

hirdetes
Külön honlapon ismerkedhetünk meg ezen kiegészítõvel, mégpedig a http://www.getfirebug.com/ címen.

ImageZoomGyakran elõfordult velem, hogy ûrlap kitöltése után és még a küldése elõtt egy ellenõrzõ kódot kell beirni, ami egy kis képen helyezkedik el általában. Mivel nem mindig lehet teljesen kiolvasni elsõre mi is az a karaktersorozat. Ekkor kerestem valami olyan eszközt, amivel kinagyíthatom a képet hogy jobban olvashatóbbá váljon. Csak jobb klikk a képre, majd megadjuk mekkorára nagyítsa / kicsinyítse le a képet és kész is vagyunk. Visszaméretezni bármikor könnyedén tudjuk ugyanezzel a módszerrel.

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

irányítási rendszer

rendszer politika és célok megfogalmazásához, valamint a célok eléréséhez ... Tovább

felsõ vezetõség

személy vagy személyek olyan csoportja, aki vagy amely a szervezetet a legfelsõ szinten... Tovább

Tovább a lexikonra