notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Humánerõforrás-fejlesztési Operatív Program 1.3. pontja: A KKV-k fejlesztését célzó tevékenységek a különbözõ operatív programokban

hirdetes

A Humánerõforrás-fejlesztési Operatív Program 1.3. pontja: A KKV-k fejlesztését célzó tevékenységek a különbözõ operatív programokban

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Mi AZ A GVOP? Mi az a HEFOP? Mi az a ROP? Cikkünkbõl kiderül!

 

Pályázat figyelésre, pályázatírásra, kérje ajánlatunkat itt!

A kis- és közepes vállalkozások versenyképességének javítása és foglalkoztatási potenciáljának erõsítése az NFT-stratégia kulcsfontosságú eleme, a KKV-kal összefüggõ tevékenységeket három Operatív Program támogatja, nevezetesen a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP), a Regionális Fejlesztés Operatív Program (ROP) és a Humánerõforrás-fejlesztés Operatív Program (HEFOP). Az átfedések elkerülése végett a különbözõ programok kis- és közepes vállalkozásokkal összefüggõ akcióinak köre a közvetkezõképpen került meghatározásra:

 

GVOP

 

A vállalkozói kultúra és ismeretek fejlesztését a program a hatékony cégigazgatás szervezéséhez szükséges alapinformációkat nyújtó szolgáltatások formájában támogatja. A program keretében a KKV-k támogatást kapnak tanácsadói szolgáltatások igénybe vételéhez (üzleti tervek készítéséhez, stratégiai tervezéshez, piackutatáshoz, marketinghez, az EU-követelmények teljesítésére való felkészüléshez, pályázatokon való induláshoz, cégauditáláshoz, a növekedéshez szükséges eljárásokhoz).

hirdetes

 

HEFOP

 

A KKV-k versenyképességének fejlesztése érdekében ez a program támogatja az általános képzéseket, amelyek célja a vállalkozói ismeretek elsajátítása és fejlesztése, beleértve az információs és kommunikációs technológiákkal kapcsolatos készségek fejlesztését és a naprakész üzleti tudás és az EU-val kapcsolatos ismeretek megszerzését. Ez a program nem támogat tanácsadói szolgáltatásokat és ágazati képzéseket.

hirdetes

 

ROP

 

A program a KKV-k alkalmazottainak szakmai képzését és továbbképzését támogatja, a munkaerõhiánytól szenvedõ adott régió vagy szektorok kulcsfontosságú ágazatira koncentrál. Ezen túlmenõen a program támogatja az idegenforgalommal kapcsolatos képzéseket. Ezek a szakma-specifikus programok kiegészítik a HEFOP általános képzési programjait, valamint a KKV-k alkalmazkodóképességének javítását szolgáló képzési programokat.

 

Pályázat figyelésre, pályázatírásra, kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

rendszer

egymással kapcsolatban, vagy kölcsönhatásban álló elemek összessége Tovább

marketing menedzsment

A tervezésnek és a végrehajtásnak az a folyamata, melynek során elképzelések, áruk és... Tovább

Tovább a lexikonra