notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezekkel a problémákkal kell megküzdeni a jövőbeli vezetőknek

hirdetes

Hét nagy kihívás a holnap vezetői számára

SzSz
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Ezek a legnagyobb problémák, amelyek hatással lesznek jövőnkre. A mai fiataloknak biztosan meg kell majd küzdeniük ezekkel a problémákkal, amelyek mind hatással lesznek az emberiségre. De mik ezek? Mutatjuk!

Globális problémák

Iparági vezetők és a globális szakértők tárták fel azokat a területeket, amelyekben az elkövetkező évtizedekben a legnagyobb szükség van az innovációra. 

Ezek a problémák a világ minden táján jelentős hatással lesznek az emberiségre, így ezeket innovatív technikákkal kell kezelni, a jobb holnap létrehozása érdekében. A következő témák globálisan jelentenek nehézségeket, így az elkövetkező években a világ vezetőinek és a társadalomnak figyelnie kell.

Okosabb városok


2050-ben a világ 10 milliárdos lakosságának több, mint fele mindössze 10 országban lakik majd, amelyek közül négyet az ENSZ jelenleg „legkevésbé fejlettnek” minősít. Mivel a vidéki lakosság városokba költözik majd, a munkahelyteremtés szükségessége és a városi szolgáltatások fenntartása még sürgetőbbé válik.

A közlekedési rendszerek és a lakhatás két olyan terület, amelyek a jövőbeli városokban nagy kihívást jelentenek. Az innováció ezen a területen jelenti majd a legtöbb befektetést az űrkutatás, a tisztaság és a mobilitás megteremtésébe.

A természettel

Mivel a levegőben lebegő részecskék és a mikroplasztika telített a levegőben és az óceánokban, a jövő küldetése a tisztább alternatívák felé halad. A káros anyagok és energiaforrások fokozatos megszüntetése egyre gyakoribb lehet, köszönhetően nagyrészt a kreatív, bio-orientált helyettesítőknek.

Az űrkutatás új korszaka


Az új térben élünk.

Az űrturizmus és a holdra település fenyegető kilátásai miatt a végső határ még soha nem volt elérhető. A világ legjelentősebb űrügynökségei mostanáig a legambiciózusabb küldetésüket kezdték meg, amelyek az egész emberiségre hatással lesznek.

hirdetes

Az elkerülhetetlen lépés új kérdéseket vet fel: hogyan építünk településeket a távoli égi testekre? Hogyan fogjuk kezelni a térséget demokráciának? Milyen kultúrát alakítanak ki az első nem Földlakók?

Tisztább, zöldebb technológia


A „greentech” világában a fejlődés fokozatosan megy végbe, különösen akkor, ha figyelembe vesszük azt a sebességet, amellyel a világ megmentési célja megváltozik. Ebben a szektorban az innovátorok az idővel versenyeznek, ami az egész természetet érinti.

A tiszta innováció nem mindig a radikális új technológiáról szól. A legjobb megoldások gyakran a meglévő gyakorlatok átalakításaiból erednek, hatékonyabbá és életképesebbé téve őket a különböző régiókban. Néha, a problémát másképp nézve, a kulcs megtalálható a természetben is.

hirdetes

Az AI emelkedése


Függetlenül attól, hogy a hatékonyság vagy a jelenlét helyettesítő eszközeként használják, nincs megállítva az AI (mesterséges intelligencia) elkerülhetetlen emelkedése.

Minél jobb az AI, annál jobban alkalmazkodik. A kifinomultabb előrejelzési algoritmusok nagyobb biztonságot jelentenek a döntések és javaslatok tekintetében. Az egyéni preferenciák és szükségletek tekintetében pontosabb személyre szabást is jelenthet. Fordítsa el ezt az elképzelést az üzleti, oktatási és tapasztalati ökoszisztéma egészében, és elkezdi megérteni a világ legújabb technológiai korszakának körét.

Mérlegek kiegyensúlyozása


A növekvő sokszínűség és az egyenlőtlenségek csökkentése ellenére a munkahelyeken, a média képviseletében és a világ minden táján fennálló mélységes különbségek vannak. A hatalomban lévő új befogadó politikák és gyakorlatok mellett jelentős előrelépést jelentenek a földszinten lévő kisebb szereplők.

Az ENSZ 2030-as fenntartható fejlesztési célok listáján szereplő 17 hely közül kettő olyan ösztönzőkkel rendelkezik, amelyek a mérlegek kiegyensúlyozására összpontosítanak. Az egyenlőséget „nemcsak alapvető emberi jogként írják le, hanem a békés, virágzó és fenntartható világ szükséges alapjaként”.

Gyorsan változó munkaerő


A gyorsan változó világban gyorsan változik a munkaerő is.

A munkáltatók a „Gen Z” piros szőnyegét dobják ki, hiszen a játékteret friss, technológia-hozzáértő kilátásokkal látja el. Eközben az AI és az automatizálás törékeny üteme néhány korábbi generációt arra kényszerít, hogy új utat vizsgáljon. A szakértők szerint az általános iskolát kezdő diákok 65% -a végül olyan munkahelyeken fog dolgozni, amelyek hamarosan megszűnnek.

Az a lehetőség, amit most bemutattunk, magában foglalja a hagyományos foglalkoztatási modell megcsonkítását valami másért cserébe: olyan üzleti stratégiák létrehozását, amelyek kihasználatlan potenciált használnak, és átgondolják, mit jelent a sikeres karrier.

Forrás: BBC

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

vevõi megelégedettség

a vevõ észlelése arról, hogy milyen mértékben teljesültek a vevõ követelményei ... Tovább

haszonkulcsos árképzés

A vállalat az összes költségeit figyelembe véve meghatározza, hogy hány százalékos hasznot... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Tudomány