notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hitelbõl történõ lakásvásárlás és a lakásszerzési kedvezmény

hirdetes

Hitelbõl történõ lakásvásárlás és a lakásszerzési kedvezmény

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 63. § (2) bekezdése alapján az ingatlan és vagyoni értékû jog átruházásából származó jövedelem után fizetendõ adóból visszajár (vagy nem kell azt megfizetni) a jövedelem azon része utáni adó, amely összeget a magánszemély saját maga vagy közeli hozzátartozója, volt házastársa részére a jövedelem megszerzésének idõpontját megelõzõ 12 hónapon vagy az azt követõ 60 hónapon belül lakáscélú felhasználásra fordított (lakásszerzési kedvezmény).

Pályázatfigyelés szolgáltatásunk feltételei itt!

Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Hitelbõl történõ lakásvásárlás és a lakásszerzési kedvezmény

E szabály alapján nem kifogásolható, ha az adózó hitelforrásból, megtakarításból vagy egyéb módon finanszírozza meg a lakásvásárlást, majd az utóbb, 12 hónapon belül átruházott ingatlan eladásából származó jövedelmét a lakásszerzési kedvezmény alapjául szolgáló lakás megvásárlására "fordítja" - elszámolja, hiszen a még meg nem szerzett jövedelem lakáscélú felhasználása fizikailag lehetetlen.

hirdetes

Hatályos

2005. január 1-tõl hatályos rendelkezés alapján az adózónak a lakásszerzési kedvezmény érvényesítése elõtt figyelembe kell vennie bizonyos adó- vagy kamatkedvezménnyel nyújtott, illetve a költségvetés által támogatott forrásokat. E szabály szerint az adózó a lakásszerzési kedvezményt a lakáscélú felhasználásnak (például a megszerzett lakóingatlan vételárának) azon része után veheti igénybe, amelyet nem a fenti forrásokból, hanem önerõbõl, nem támogatott hitelbõl stb. finanszírozott.

Ingatlan

Az adózó az ingatlan, vagyoni értékû jog átruházásából származó jövedelemének megszerzését legfeljebb 12 hónappal megelõzõ idõpontban szerez lakóingatlant, de az ingatlant részben vagy egészben adókedvezmény érvényesítésére jogosító lakáscélú hitelbõl, vagy más támogatott forrásból finanszírozta, nem veheti igénybe a lakásszerzési kedvezményt a lakáscélú felhasználás azon része után, amely a lakáscélú hitelbõl vagy más támogatott forrásból származik.

hirdetes

A 2003/84. és a 2003/146. Adózási kérdésre adott válasz a 2005. január 1-jétõl megszerzett jövedelemre és keletkezett adókötelezettségre nem alkalmazható.
(APEH 8429526712/2005.)

Pályázatfigyelés szolgáltatásunk feltételei itt!

Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:www.apeh.hu

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Szeretem a bankom

A Budapest Bank szeretem a bankom kampányának online marketing csődje, avagy amikor nem... Tovább

Google Wave

Mi is a Google Wave? A Google Wave egy új online eszköz, amellyel real-time, azaz valós idejű... Tovább

Tovább a lexikonra