notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Hogyan lesz valaki 14 évesen vezérigazgató?

Hogyan lesz valaki 14 évesen vezérigazgató?

ich.hu
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Hogyan lesz valaki 14 évesen egy limonádécég vezérigazgatója? Milyen jogai lesznek a jövő szarvasmarháinak? Mi van, ha túlértékeljük a mesterséges intelligenciát? Egyebek mellett erre ad válaszokat idén a Brain Bar Budapest.

Hogyan lesz valaki 14 évesen vezérigazgató?

Az Európa legnagyobb jövőfesztiváljaként aposztrofált rendezvény apropóján Budapesptre látogat Mikaila Ulmer, aki 14 éves korára nem kisebb eredménnyel büszkélkedhet, minthogy a Me & Bees limonádémárka alapító-vezetőjeként terméke szinte az összes amerikai élelmiszerlánc polcán megtalálható.


Élhetünk-e állattartás nélkül? Jacy Reese szerint nem kérdés, hogy a tányérunkról hamarosan eltűnnek az állati fehérjék - kivéve a laboratóriumban előállított húst. Az állattartás vége című könyvében Reese tudományos és etikai szempontból is olyan jövőt vízionál, amiben már nem lesz szükség vágóhidakra.


Szintén előad a konferencián Gary Smith, aki szerint a mesterséges intelligencia korában az igazi veszélyt nem az embernél okosabb gépek jelentik, hanem éppen az a tévhit, hogy a gépek okosabbak nálunk. AI Delusioncímű legújabb sikerkönyvének apropóján Smith a mesterséges intelligenciával kapcsolatos téveszméket cáfolja meg Budapesten.

hirdetes
Hong Kongból érkezik Budapestre Sophia, a humanoid robot megalkotója, Ben Goertzel. A mesterséges intelligenciát kutató Goertzel igazi szuperagy: felfedezéseit a nyelvtudomány, az adatbányászat, a videojátékok és a bioinformatika területén is hasznosította már.

 

Sophia © AFP


Mi a közös a jamaikai húsos pitében és a kvantumfizikában? Nem sok, viszont mindkettőt imádja David Zilber, a kultuszteremtő koppenhágai étterem, a Noma séfje. Zilber évek óta azzal kísérletezik, hogyan lehet az egyik legősibb tartósítási eljárással, a fermentálással felpezsdíteni a modern gasztronómiát. Tapasztalatait hatalmas sikernek örvendő könyvben is összefoglalta.

hirdetes


Várják a jó ötleteket


A Corvinus Egyetemen május 30-án startoló kétnapos fesztivál várja azok jelentkezését, akik szívesen bemutatnák a látogatóknak ígéretes projektjüket, találmányukat.
A világ vezető gondolkodóit idén is ingyenesen hallgathatják meg a diákok és a tanárok. Csupán annyit kell tenniük, hogy regisztrálnak a Brain Bar oldalán.
 

Forrás: HVG.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 108

Átlagos értékelés: 4.8

Belföld Érdekességek Hírek Technológia Tudomány

Szótár

termelési orientáció

Olyan vállalati gazdálkodási magatartás, amely során a termelőüzemek gyártási... Tovább

marketing adatbázis

Az egyéni fogyasztókra, lehetőségekre és elképzelésekre vonatkozó releváns, hozzáférhető... Tovább

Tovább a lexikonra