notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hogyan ellenőrizd a honlapkészítő keresőoptimalizáló cég állításait

hirdetes

Hogyan ellenőrizd a honlapkészítő keresőoptimalizáló cég állításait

Máté Balázs, online marketing tanácsadó
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Minap egy régi ügyfelünk, aki a honlapkészítés megrendelés és teljesítése óta nem jelentkezett, és semmilyen szolgáltatást nem kért, felhívott, hogy elvinné tőlünk a weboldalt

Seo infó

Meglepődtem, mert ilyen nem szokott velünk előfordulni, minden ügyfelünk, aki honlapkészítés vagy keresőoptimalizálás szolgáltatásunkat megrendelte, elégedett velünk. Sebaj, macerás nehéz ügyfélről volt szó, hát menjen. Egyszer csak felhívott az új honlapkészítő cég munkatársa, hogy állítsuk már át a domaint az ő szerverükre. Hm. Mi, hát érdekes, nem annak kellene az új honlappal foglalkozni aki átveszi? Hát jó, megtettük.

Már egy ideje tőlük ment az oldal, amikor felhívnak, hogy miért nem állítjuk át, mert ők nem tudják. Na ez felkeltette az érdeklődésemet. Felkerestem az adott cég weboldalát. Vagyis megpróbáltam, mert alapvetően a cég saját nevére sem jött a Google találati lista első 10 helyén. Nagynehezen megtaláltam és hát láss csodát!

A keresőoptimalizálás gurujai!

A cég saját állítása szerint a keresőoptimalizálás nagymestere. Ha valaki 2 cikket elolvasott már a keresőoptimalizálásról, tudja, hogy azért a meta tag-eknek van némi jelentőségük a Google találati rangsorára.

Hát először is az lepett meg, hogy ez a cég egy darab ilyen meta tag-et nem használt. Hm, gondoltam, biztos valami speciális keresőoptimalizálási know-how van ezeknél, hát nézzük meg mit tudnak. Megnyitok egy Google-t. Beírom: honlapkészítés. Hm az első 3 oldalon nem találom őket. Na jó. Akkor keressünk rá a keresőoptimalizálás kifejezésre. Első 3 oldalon semmi.

hirdetes

Hatékony honlapkészítés

Jó, sokan mondják, hogy alapvetően a keresőoptimalizálás nem teszi hatékonnyá a honlapkészítést, a hatékony honlap kulcsa az online marketing tanácsadás, ami összefoglalja ugye a honlapkészítés, keresőoptimalizálás, és marketing tanácsadás műveleteket.

Hát nézzük meg, ezzel hogyan állnak. Sehol semmi. Na jó, mi is el szoktuk hanyagolni saját weboldalainkat, ha sok a munkánk, mivel az ügyfél a fontosabb, mint a self PR, de azért az első 3 oldalról kiesni már nem illene, nem? Az oldalon tetszetős, ügyfelek nyilatkoznak arról, mennyire jó a honlapkészítő cég, de azért valamit a keresőoptimalizálás terén is illene letenni az asztalra, ha egyszer azt hirdetjük, hogy seo guruk vagyunk. Nem?

Az online marketing

Kérlek, ne dőlj be ilyen csalóknak! A keresőoptimalizálás és az online marketing tanácsadás egy igen elterjedt kifejezés lett. Dajmanovich Nebojsa ismertette, meg a magyar közvéleményt ezekkel a kifejezésekkel, aki nagy hírverést csinált szaktudásának és az online marketing jelentőségének. Jól tette, az online marketing, ha jól csinálják, valóban egy ütős marketing eszköz.

hirdetes

Sokan  a honlapkészítő cégek közül pár éve még azt sem tudták, mi az a keresőoptimalizálás, és mire jó. Még a legnagyobb honlapkészítő cégek sem operáltak ezzel az eszközzel. Mi, és jó pár egyéb online marketing tanácsadó vállalkozás elkezdtünk az online marketing elvei alapján honlapokat fejleszteni, alkalmazni a keresőoptimalizálás elveit.

Kutatunk, fejlesztetünk, know-howt építettünk fel, eredményeket érünk el. De nagyon sokan vannak, akik csak hangoztatják, hogy a kesresőptimalizáls nagy tudorai. Kérlek, ellenőrizd le a tudásukat!

Emberek akiket csak a Self PR éltet

Egyre több olyan cég, marketing tanácsadó dolgozik ma a piacon, aki azon kívül, hogy magát fényezni tudja, nem túl sokat ér. Ezek az emberek elhitetik magukról, hogy ők a legnagyobbak a szakmában.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

hozzárendelhető költség

Az a költség, amelynek felmerülése elkerülhető lehetne, ha a termék, funkció, vagy folyamat... Tovább

környezeti előirányzat

környezeti előirányzat A szervezetre vagy annak részeire vonatkozó, a környezeti célokból... Tovább

Tovább a lexikonra