notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Vállalatirányítás az ISO 9001-en túl is, avagy a béren kívüli juttatások, az utalványok

Vállalatirányítás az ISO 9001-en túl is, avagy a béren kívüli juttatások, az utalványok

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A STandard-Team kft. vezetési tanácsadás keretében nem csupán az ISO 9001, IS0 14001 minõségirányítási és környeztirányítási rendszerek kiépítését végzi, hanem vezetõi tréningeket, a vállalatvezetéssel kapcsolatos egyéb tanácsadást is végez. Az ilyen jellegû tanácsadás egyik fõ kérdése, hogyan tudjuk motiválni munkatársainkat. Ennek egyik eleme lehet a cikkben leírtak.

Cikkünket 3 részletben adjuk közre. A második rész megjelenésnek dátuma: 2004. november 27.ISO 9001, ISO 14001 rendszerkiépítéshez, 360°-os értékelés elvégzéséhez kérje ajánlatunkat itt!

 

 


Utalványokról dióhéjban

 Szerz: Sebestyénné Szakál Éva

 

Egyre elterjedtebb formája a "béren kívüli juttatásoknak" az utalványozás. Tévedés azonban úgy értelmezni az utalványozási rendszert, mintha valóban béren kívüli juttatásról volna szó. Az utalványok kiosztása a kompenzáció részét képezik közgazdasági értelemben, tehát, a munkavállalók bérlapján szerepelnie is kell az utalványozott összegnek és az utalványozás formájának.

Általános tapasztalat a munkavállaló részérõl az, hogy míg kezdetben örül a többlet juttatásnak, késõbb elveszíti a jelentõségét, és sajnos egyre nagyobb összegû juttatásra volna igény. Határ a csillagos ég.

hirdetes

Motiváció szempontjából tehát ne várjuk nagy hatást a késõbbiekben. Ösztönzõ szerepe a további teljesítmények tekintetében igen csekély, jelentõsége a munkaerõ megszerzésében és a munkaerõ megtartásában jelentkezik.

 

Elõnye viszont az, hogy a munkaadó kevesebb tõkeráfordítással adhat többlet-javakat a dolgozóinak, elõnyösebb, mintha ugyanekkora összeggel növelné a személyi alapbérét. Tehát, mindenki csak jól jár vele, a kérdés viszont az, tényleg tudja-e értékelni a dolgozó a juttatást. A munkaadó tehát eldöntheti, hogy ad-e juttatást a munkavállalóknak, viszont, ha úgy döntött, hogy ad, akkor mindenkinek köteles adni.

A munkaadó olyan feltételrendszert alakíthat ki, melyben szabályozza, hogy pl. felsõvezetõk kapnak AJÁNDÉK-utalványt, középvezetõk SPORT-utalványt, stb., sõt, meghatározhatja, hogy kizárólag egy bizonyos idõ eltelte (pl. próbaidõ letelte, v. fél év munkaviszony) után jogosult a dolgozó az utalványra.

hirdetes

 

Íme néhány utalvány típus, melyek közül minden cégvezetõ megtalálhatja a munkavállalóinak a legmegfelelõbbet.

ISO 9001, ISO 14001 rendszerkiépítéshez, 360°-os értékelés elvégzéséhez kérje ajánlatunkat itt!

 

 

ENNI-KÉK-utalvány

 

 

- nem terheli munkavállalói-, illetve nyugdíjjárulék.

 

Az ENNI-KÉK étkezési utalványok, nem csak havi rendszerességû juttatásként adhatók. Partnereink az év végi premizáláskor is élhetnek az utalvány adta adóelõnyök kihasználásának lehetõségével, s így a jutalmak kiosztásánál is jelentõs költségeket takaríthatnak meg.

 

 

ISO 9001, ISO 14001 rendszerkiépítéshez, 360°-os értékelés elvégzéséhez kérje ajánlatunkat itt!

 

 

Forrás:

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 103

Átlagos értékelés: 4.9

Szótár

marketing menedzsment

A tervezésnek és a végrehajtásnak az a folyamata, melynek során elképzelések, áruk és... Tovább

Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium

Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium ELÉRHETŐSÉGEK: 1055 Budapest, Kossuth... Tovább

Tovább a lexikonra