notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mi a fene az a : Én a padlón szeretem: I like it on the floor... - Facebook és a mellrák elleni kampánya

hirdetes

I like it on the floor... - Facebook és a mellrák elleni kampány

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A tavalyi évhez hasonlóan az egyik legnépszerűbb közösségi oldal, a Facebook ismét részt vállalt a mellrák elleni harcban. Ennek apropója, hogy október az a hónap, amelyet az emlőrák elleni küzdelemnek szentelnek a szakemberek. A netes kampány szemtelen és provokatív – így akarják elérni, hogy minél több nő felfigyeljen rá, és csatlakozzon a felhíváshoz.

Mi a fene az a : Én a padlón szeretem: I like it on the floor... - Facebook és a mellrák elleni kampánya

A Facebook ismét beszállt a mellrák elleni kampányba... I like it...

A kampány a Facebook védjegyévé vált „Like” gombra épít, ami angolul nem csak tetszésnyilvánítást fejez ki – jelentése a „szeretni”, „kedvelni” is lehet. A szervezők így felhívást intéztek a nőkhöz: arra kértek mindenkit, hogy profiljukban folytassák az „I like it...” kezdetű mondatot: egészítsék ki azzal a hellyel, ahol a legszívesebben tárolják a kistáskájukat.

Facebook: I like it on the floor...

A közzétett mondatok eleinte közfelháborodást keltettek, hiszen olyan összetételek születtek, mint „Én a padlón szeretem” (I like it on the floor) vagy „Én a konyhaasztalon szeretem” (I like it on the kitchen table), amiből a legtöbben rögtön szexuális tartalomra asszociáltak. A cél azonban éppen ez volt: provokatív módszerrel felhívni az emberek figyelmét – írja a Telegraph.

hirdetes

A tavalyi kampány hasonlóan a szexuális asszociációkra épített: akkor azt kértük a nőktől, hogy írják ki, éppen milyen színű melltartót viselnek. A játékban rengeteg nő vett részt – ők mind a mellrák elleni küzdelem mellé álltak akkor. Arra számítunk, hogy a megmozdulás idén is legalább ennyire sikeres lesz – mondták az amerikai szervezők.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

szervezeti vásárlás

Olyan döntéshozatali folyamat, amely során a formális szervezetek megteremtik az igényt a... Tovább

metrológiai feladatkör

a mérés szabályozási rendszerének meghatározásával és bevezetésével kapcsolatos... Tovább

Tovább a lexikonra