notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

9 tipp hatékony munkavégzéshez: 9 munkahelyi szokás a hatékonyabb teljesítmény érdekében

hirdetes

9 munkahelyi szokás a hatékonyabb teljesítmény érdekében

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

9 tipp hogy hatékonyabb legyél  munkádban

4. Ügyelj a rendszeres testmozgásra

Hogy micsoda? Mi köze van ennek a munkavégzéshez? Nos, fizikai állapotod valójában nagyon is komoly hatással van munkahelyi teljesítőképességedre, függetlenül attól, hogy fizikai munkát végzel-e, vagy sem. Ez az egyik legritkábban emlegetett munkahelyi szokás, amit sokkal többeknek kellene beiktatniuk napi rutinjukba.

Temérdek kutatás bizonyította már, hogy a testmozgás az egyik legalapvetőbb dolog, amire az embernek az egészségesebb, boldogabb élethez szüksége van. A mozgástól az ember jobban alszik, javul a memóriája, a szellemi teljesítőképessége és koncentrációja is. Mindez sokkal nehezebb, szinte elérhetetlen egy ülő, mozgásszegény életmód keretei között.

5. Hozz egészséges döntéseket

Ha rendszeresen egészségtelen döntéseket hozol életviteleddel kapcsolatban, akkor ezzel nem csak testednek és elmédnek ártasz, hanem személyes sikereidnek is gátat szabsz. Az egyik legfontosabb munkahelyi szokás tehát egészségesebb döntéseket hozni.

Írd össze például azokat a napi tevékenységeidet, amelyek pozitív hatással vannak egészségedre. E mellé írd össze a negatív szokásokat is, amik árthatnak az egészségednek. 

Ez után válassz egyet az egészséges szokásaid közül, és próbáld rendszeresíteni és/vagy kibővíteni azt. Például ha minden nap fél órát szánsz sétára a szabadban, akkor próbáld egy órára emelni az időtartamot.

hirdetes

Hasonlóképpen válassz egy rossz szokást is, és próbálj fokozatosan leállni vele. Ez lehet például a dohányzás, vagy az energiaitalozás.

Válassz ki egyet rossz szokásaid közül is, és próbáld meg egy jó szokásra cserélni azt. Például ha reggeljeidet mindig a közösségi média nézegetésével kezded, a sok rossz hír egész napra elronthatja a hangulatodat. Cseréld le ezt egy kis jógázásra vagy meditációra, hogy feltöltsd magad!

Minden hétvégén jegyezd fel, hogy min sikerült változtatnod az elmúlt napokban. Ha nem tapasztalsz pozitív változást, akkor keresd meg, hogy mi lehet a gond, és orvosold a problémát!

6. Reflektálj rendszeresen

hirdetes

Érdemes rendszeresen visszatekinteni gondolataidra, tetteidre és motivációidra, hogy az élet minden szakaszában lehetőségeket találj önmagad fejlesztésére és tanítására. Visszatekintéseid során továbbá figyelj oda azokra az értékekre is, amelyek napi szokásaidat diktálják. Ahelyett, hogy mindig az árral úsznál, időnként értékeld saját hatékonyságodat, hogy megtaláld gyengepontjaidat, amiken javíthatnál.

Próbáld úgy megszólítani magadat, mint valakit, akit tisztelsz, és akivel kemény, de őszinte szeretettel tudsz beszélni.

Ez az őszinteség nem mindig egyszerű, de lehetővé teszi majd számodra, hogy helyes döntéseket hozz és hatékonyabban kommunikálj illetve tanulj munkád során (és akár azon kívül is).

Vedd fel munkahelyi szokásaid közé ezeket a kérdéseket, és tedd fel őket magadnak rendszeresen:

•    Rendszerezett vagyok? Fel tudok idézni dolgokat?
•    Jól tudok összpontosítani, vagy könnyedén elterelődik a figyelmem?
•    Melyik készségem az, ami kitűnik a többi közül?
•    Milyen kihívásokkal kell jelenleg szembenéznem?
•    Milyen figyelemelterelő tényezők hathatnak ki a munkavégzésemre és karrieremre?
•    Milyen hatással vagyok a környezetemre a munkámban?
•    Mi az, ami boldoggá tesz?
•    Hogyan javíthatom életem különböző részeit?

Lapozz a következő oldalra a további szuper tippekért!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

mérõeszköz

mérõmûszer, szoftver, etalon, anyagminta, segédberendezés, vagy ezek kombinációja,... Tovább

rabatt

Nagy tételben vásárló vevő számára engedmény.   ... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Hírek