notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Vállalkozás indítása: 5 tipp a sikeres vállalkozás indításához

hirdetes

5 alapvető tipp egy sikeres vállalkozás beindításához

CZs
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Egyébként sem élünk könnyű világot, egy új cég vagy vállalkozás beindítása ráadásul önmagában is rengeteg stresszt hordoz magával. A kezdő vállalkozók gyakran azért bukják el a dolgot, mert éppen a legalapvetőbb dolgokkal nincsenek tisztában, vagy nem fektetnek rájuk elég figyelmet. Íme 5 tipp, amiket biztosan szem előtt kell tartanod, ha egy sikeres vállalkozást szeretnél beindítani!

Tippek egy sikeres vállalkozás beindításához

Szenvedély nélkül az egész mit sem ér

Ha nem tudod szenvedéllyel csinálni, jobb, ha bele sem kezdesz. Egyszerűen nincs értelme időt és energiát szánni egy olyan vállalkozás beindítására, amiben nem találod az örömöd. Jobb ha tudod, hogy egy vállalkozás beindítása rengeteg munkával, előkészülettel, kutatással járhat. El tudod képzelni, hogy ezeken a folyamatokon kínkeservesen mész keresztül, mert egyszerűen nem szereted, amit csinálsz? Ha önmagad főnöke szeretnél lenni, találd meg azt a dolgot, amivel szívesen foglalkozol akár nap mint nap.

Készülj fel rá, hogy a siker nem jön azonnal

Ritka, hoyg egy induló vállalkozás már a kezdetekkor óriási ügyfélkört és rengeteg eladást generál. Készülj fel rá, hogy egy ideig a vállalkozás bizony veszteséges lesz. Nagyon fontos, hogy gondoskodj pénzügyi stabilitásodról, ha lehet, maradj a jelenlegi munkahelyeden, miközben az új vállalkozásodat indítod. Igen, nem lesz könnyű, valószínűleg munka után kell majd foglalkoznod az új vállalkozásoddal, de így nagy eséllyel elkerülöd azt, hogy a próbálkozások harmadik hónapjában le kelljen húznod a rolót bevételek hiányában.

hirdetes

Legyen üzleti terved

És az lehetőleg térjen ki minden lényeges elemre, méghozzá nagyon pontosan. Az üzleti terv segít abban, hogy egyrészt jól körülírható és meghatározott célokkal rendelkezz, és azokhoz feladatokat kapcsolj, tehát a megvalósítás útjára lépj. Az üzleti terv segítségével minimalizálhatod a váratlan meglepetések esélyét, és kézben tarthatod a költségvetést is.

Légy profi már a legelejétől

Sok jó cég, termék vagy szolgáltatás van a piacon. Ha számodra sem elegendő a “jó”, vagy az “elfogadható”, akkor legyen a hozzáállásod már a legelejétől professzionális. Ne a magán e-mail címedről küldözgess üzleti e-maileket, és ne próbálj spórolni a névjegykártyákon sem. A professzionális hozzáállás önmagában is rengeteget dobhat céged vagy vállalkozásod működésén.

hirdetes

Kérj fel szakértőket

Minden vállalkozásnak vannak olyan különféle területei, amelyek speciális tudást igényelnek. Nem érthetsz egyszerre az eladáshoz, a marketinghez, a HR-hez, a grafikai munkákhoz, a szállításhoz és beszerzéshez, és így tovább. Mivel a hozzáállásod már a legelejétől professzionális, ebbe az is bele tartozik, hogy nem a szomszédra bízod weboldalad elkészítését, hanem tényleg hozzáértőket kérsz fel.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Egészségügyi Minisztérium

Egészségügyi Minisztérium története   Az egészségügy minisztériumi szintű... Tovább

infrastruktúra

<szervezet> egy szervezet mûködéséhez szükséges feltételek, berendezések és... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Gazdaság Hírek