notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Irodai munka újraindítása 4 lépésben: Így indítsd be az irodai életet: 4 tipp az újrainduláshoz a koronavírus járványban

hirdetes

Így indítsd be az irodai életet: 4 tipp az újrainduláshoz a koronavírus járványban

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Így indítsd be az irodai munkát 4 lépésben a koronavírusban

#3: Ütem!

A korlátozásokat sem az egyik napról a másikra oldották fel, a munkába járást sem lehet csak úgy az egyik napról a másikba bevezetni, fontos a fokozatosság.  Minél kevesebb ember tartózkodik egy légtérben, annál kisebb a fertőződés esélye, ezért érdemes első lépésben azokat berendelni, akikre feltétlen szükség van, nem megoldható az otthoni munkavégzés. Emellett fontos figyelembe venni a dolgozók egészségügyi állapotát is, valamint családi körülményeiket, speciális nehézségeiket is. Bár a munkáltat nem kérhet be ilyen adatokat az alkalmazottól, de ha mégis kiderülnek nehezítő körülmények, akkor azt figyelembe kell venni. Most mindenki nehéz helyzetben van, valakinek több gyereket, időseket kell ellátnia, és közben a munkahelyén is helyt állnia.

hirdetes

#4: Szervezés

Tehát nem valószínű, hogy rögtön gőzerővel beindulna az irodai élet, egyrészt a fent leírt egészségügyi kockázatok miatt, másrészt valószínűleg munka sincs annyi a járvány gazdasági hatásai miatt. Éppen ezért újra kell szervezni az egész munkavégzést: kevesebb munkához kevesebb munkaerő kell. Azonban ez nem kell féltetetlenül leépítéssel orvosolni, már csak azért sem, mert ha minden visszaáll a régi kerékvágásba, akkor nem célszerű rögtön toborzással indítani. Meg kell vizsgálni az új szabályokat az államitámogatások igénybevételével, valamint a csökkentett munkaidővel kapcsolatban. De fel kell készülni a magasabb arányú hiányzásokra, az esetleges megbetegedések vagy a hozzátartozók ápolása miatt. Ha lehet célszerű 2 csapatot létrehozni, akik váltva, egymással nem érintkezve járnak be az irodába, egyesnapokon az egyik csapat megy be, míg a másik otthonról dolgozik, más napokon fordítva. 

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Attitűd

Attitűd, azaz beállítódás, olyan tanult készenléti állapot, amely megmutatja, melyik... Tovább

elõírás (specifikáció)

dokumentum, amely követelményeket határoz meg MEGJEGYZÉS: Egy... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Hírek Magyar