notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hogyan találd meg a tökéletes helyet vállalkozásodnak: telephely választás a legjobb módszerrel

hirdetes

Így választanak telephelyet a vállalkozók USA-ban, használd te is az ő módszerüket!

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A nagy kérdés: Hol éri meg legjobban vállalkozást indítani? Egy vállalkozás megfelelő helyszínének kiválasztása nem egyszerű feladat, rengeteg tényezőre kell figyelni. Általában sosincs tökéletes megoldás, valamelyik hely egyik szempontból erősebb, egy másik pedig egy másikból. Most egy sikertörténeten keresztül próbáljuk megválaszolni a fent feltett kérdést. A végén pedig összeszedve láthatod, hogy mik azok, amikre kiemelten összpontosítani kell a helyszín kiválasztásakor.

Hol vállalkozzak? Válassz úgy megfelelő telephelyet, mint az USA-ban

Egy sikertörténet Amerikából

Alec Manfre még hallgatóként vett részt a Bractlet alapításában, Atlantában, ahol főiskolára járt. A Bractlet később egy Santiagói vállalkozói inkubátoron keresztül működött Chilében, mielőtt végérvényesen Texasba települt át.

Manfre és társa, akivel együtt alapították cégüket rögtön megérezték az állam vendégszerető természetét, miután részt vettek egy Houstoni vállalkozásgyorsító programban. A Bractlete egyébként egy olyan technológia fejlesztésével foglalkozik, amely lehetővé teszi a kereskedelmi ingatlantulajdonosok számára, hogy felmérjék épületeik energia-infrastruktúráját. 

Egy új helyszín: Austin

A húszfős vállalkozás már Austinból működik, ahol fő befektetője, egy kockázati tőkét biztosító cég is megtalálható. A nívós iskoláknak köszönhetően a Bractlet a tehetséges fiatalok széles választékából válogathat mind Austonból, mind az olyan közeli városokból, mint Dallas, San Antonio, vagy Houston.

A közösség is húzóerő

Ha mindez nem tenné elég vonzóvá Austint üzleti szempontból, ott van még az aktív vállalkozói közeg, az energiahatékonysággal foglalkozó közösségi csoportok, és az olyan események, mint a népszerű SXSW fesztivál.

hirdetes

„Mindig vannak kapcsolatépítési lehetőségek, és épülő közösségek – és komoly a hangsúly a technológián és a befektetésen” mondta Manfre. „Ez egy nagyon erőteljes kombináció számunkra.” Hozzátette továbbá, hogy a szabadtéri programok is a vállalati élet fontos részét képezik: „Tegnap wakeboardoztunk egyet egy közeli tavon, ami csak 15 percnyire van tőlünk”.

A kulcs: az adók

Nem csoda tehát, hogy Manfre élvezi, hogy Texasban üzletelhet. Az államban sem személyi, sem pedig társasági jövedelemadó nincs, a szabályozási környezet a vállalatoknak kedvez, és az egész gazdaságra egy általános innováció-központúság jellemző.

„Egyszerűen könnyebb Texasban üzletelni, mint bármelyik másik államban” mondja Bob Harvey, a gazdasági fejlődéssel foglalkozó Greater Houston Partnership ügyvezető igazgatója és elnöke.

Azonban attól, hogy egy államra kedvező adók jellemzők még nem lesz tökéletes üzleti játszótér a cégek számára. Más államokban teljesen más adószabályok uralkodnak, amelyek nem tartották vissza a sikerektől a kaliforniai Szilícium-völgyet, a Massachusettsi Rte. 128 Tech Corridort, vagy a New York-i Silicon Alleyt, hogy csak néhányat említsünk. Ezek az államok más üzleti tényezőknek köszönhetik sikereiket, például a különböző ipari területeken megszerzett hatalmuknak, vagy annak, hogy a vállalkozások komoly tőkelehetőségekhez férnek hozzá. Kalifornia például nagyon erős a filmek és a légtér iparában.

hirdetes

„Kaliforniában azért működhet ez a szörnyű üzleti éghajlat, mert olyan erős iparokkal rendelkezik” mondja Steve King a kisvállalkozói trendekkel foglalkozó Emergent Research partnere.

Íme néhány fontos szempont, amelyeket minden jövendőbeli vállalkozónak figyelembe kell vennie, ha Amerikában szeretne szerencsét próbálni. De ezeken a pontokon minden más földrajzi légióbán érdemes átmenni.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

szervezeti felépítés

a felelõsségi körök, a hatáskörök és a munkatársak közti kapcsolatok elrendezése... Tovább

mérési folyamat

mûveletek összessége egy mennyiség értékének meghatározáshoz Tovább

Tovább a lexikonra
Gazdaság Külföld