notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Hogyan találd meg a tökéletes helyet vállalkozásodnak: telephely választás a legjobb módszerrel

Így választanak telephelyet a vállalkozók USA-ban, használd te is az ő módszerüket!

VN
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Hol vállalkozzak? Válassz úgy megfelelő telephelyet, mint az USA-ban

Rendelkezésre álló tehetségek

 

Az erős egyetemi rendszert működtető államok egyértelmű előnyt élveznek napjaink egyre inkább tudásalapú gazdaságában. Floridában például több mint 60 egyetem közül választhatnak a feltörekvő tehetségek, és ezek az intézmények egy stabil, képzett munkaerő-utánpótlást biztosítanak az államnak.

 

Ez természetesen óriási arányban hozzájárul az olyan szektorok fejlődésének, mint a kiberbiztonság, a technológia, és pénzügy, mindamellett, hogy kockázati tőkét is vonz az államba. „Sok innovációt és szabadalmat mutatnak be a kiberbiztonság területén” mondja Craig Richard, a Tampa Hillsborough Economic Development Corp. elnöke és ügyvezető igazgatója. „Ez az egyik leggyorsabban növekvő technológiai szektorunk.”

 

Florida más frontokon is erős, ami az állam tanult STEM (tudományos, technológiai, mérnöki és matematikai) munkaerejének is köszönhető. A Luminar Technologies egy gyorsan növekvő vállalkozás a Szilícium-völgyben, amely LIDAR technológiát alkalmazó érzékelő berendezéseket készít járművekbe. A cég kutatási & fejlesztési, illetve gyártási központja 2018-ban nyílt meg Orlandóban, és mára már 370 dolgozójából 265 dolgozik a városon kívül.

hirdetes

 

Életszínvonal

 

Ahogy a munkanélküliségi arányok alacsony rekordokat döntenek és a tehetséges munkaerőért folytatott verseny egyre fokozódik, számos cégvezető kezdi belátni, hogy sokkal egyszerűbben menne a toborzás, ha új irodákat nyitnának az olyan helyeken, ahol a dolgozók szívesen lakának – például a kiváló iskolák, művészeti élet, a pazar éttermek, vagy a kellemes szabadidős lehetőségek miatt.

 

„Egyre több cég ügyel az életszínvonalra és a környezetbarátságra” mondja Andrew Sherman, a Seyfarth Shaw partnere, aki vállalkozóknak és társasági cégeknek biztosít tanácsadást.

hirdetes

 

„Washington állam például jól marketingezte kínálatát a kis- és középvállalkozásnak, amikor azt mondta, hogy „Nemcsak jó egyetemeink és emberi tőkénk van, hanem gyönyörű városokkal is rendelkezünk és hozzáférésünk a Csendes-óceánhoz” tette hozzá.

 

A Coloradói munkaadók is rájöttek, hogy nem nehéz elcsábítani a munkaerőt más államokból, hogy olyan feltörekvő városokba költözzenek, mint amilyen a Colorado Springs-i Denver vagy Blouder is, amelyek közül az utóbbi virágzó technológiai és természetes élelmiszeri iparral rendelkezik.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 88

Átlagos értékelés: 5.0

Gazdaság Külföld

Szótár

marketing

Szűkebb értelemben: olyan vállalati tevékenység, amely a vevők/felhasználók igényeinek... Tovább

nemzetközi marketing

A külföldi piacokon végzett marketingtevékenység, ahol a vállalat differenciált vagy... Tovább

Tovább a lexikonra