notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Informatikai hálózatról

hirdetes

Informatikai hálózatról

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Életre kelt a Magyar Akadémiai Hálózat Szegedtõl Szabadkáig meghosszabbított szakasza. A hálózat, amelyet Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és Alekszandar Popovics szerb tudományügyi és környezetvédelmi miniszter március 12-én adott át, része a GEANT-nak, az európai kutatói hálózati szervezetek közös gerinchálózatának.

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresõbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Informatikai hálózatról

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) kezdeményezésére kibõvített Magyar Akadémiai Hálózatnak köszönhetõen a vajdasági magyar kutatási, oktatási és közgyûjteményi intézmények a legkorszerûbb optikai adatátviteli technológiával bonyolíthatják adatforgalmukat bármely magyarországi intézménnyel. A hálózat jelentõsen javítja a térség tudásközpontjainak infrastrukturális hátterét és kapcsolódását a 34 ország és 3 500 intézmény alkotta nemzetközi rendszerhez, tudatja az IHM hétfõi közleményében.

hirdetes
Magyar akadémiai

A magyar akadémiai hálózat felsõ- és közoktatási, kutatás-fejlesztési, közgyûjteményi, oktatási, tudományos és kulturális intézmények számára biztosít nagy sávszélességû országos és nemzetközi számítógépes hálózati kapcsolatot. A hálózat része a GEANT-nak, amelynek magyarországi ága alkalmas arra, hogy továbbfejlesztve kiszolgálja azon környezõ országokat is, amelyek nem tagjai az európai kutatói hálózatnak.

Ünnepélyes átadás

A hálózat ünnepélyes átadása után Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, Alekszandar Popovics szerb tudományügyi és környezetvédelmi miniszter, Józsa László, a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Pavlov Milica, a magyarországi Szerb Országos Önkormányzat elnöke négyoldalú nyilatkozatot írt alá.

IHM

Az IHM külkapcsolati programjainak fõ célja, hogy a kormányzati, üzleti és civil szervezetek szoros együttmûködésében gazdasági fejlõdést elõsegítõ, regionális programok valósuljanak meg. E célból jött létre az úgynevezett Négyesfogat intézménye, amely a magyar és szerb kormányzat, illetve a magyar és szerb nemzeti kisebbségek közremûködésével újfajta kapcsolatrendszeren alapul. Az együttmûködés a szomszédos országok kormányzatainak szakmai, politikai és pénzügyi támogatásával valósít meg közös informatikai programokat a nemzeti kisebbségek bevonásával.

hirdetes

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresõbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

piac verseny

Az azonos fogyasztókért folytatott verseny, amely kiterjedhet a potenciális fogyasztókra és a... Tovább

metrológiai feladatkör

a mérés szabályozási rendszerének meghatározásával és bevezetésével kapcsolatos... Tovább

Tovább a lexikonra