notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Informatikai hálózatról

Informatikai hálózatról

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Életre kelt a Magyar Akadémiai Hálózat Szegedtõl Szabadkáig meghosszabbított szakasza. A hálózat, amelyet Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és Alekszandar Popovics szerb tudományügyi és környezetvédelmi miniszter március 12-én adott át, része a GEANT-nak, az európai kutatói hálózati szervezetek közös gerinchálózatának.

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresõbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Informatikai hálózatról

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) kezdeményezésére kibõvített Magyar Akadémiai Hálózatnak köszönhetõen a vajdasági magyar kutatási, oktatási és közgyûjteményi intézmények a legkorszerûbb optikai adatátviteli technológiával bonyolíthatják adatforgalmukat bármely magyarországi intézménnyel. A hálózat jelentõsen javítja a térség tudásközpontjainak infrastrukturális hátterét és kapcsolódását a 34 ország és 3 500 intézmény alkotta nemzetközi rendszerhez, tudatja az IHM hétfõi közleményében.

 

 

hirdetes
Magyar akadémiai

A magyar akadémiai hálózat felsõ- és közoktatási, kutatás-fejlesztési, közgyûjteményi, oktatási, tudományos és kulturális intézmények számára biztosít nagy sávszélességû országos és nemzetközi számítógépes hálózati kapcsolatot. A hálózat része a GEANT-nak, amelynek magyarországi ága alkalmas arra, hogy továbbfejlesztve kiszolgálja azon környezõ országokat is, amelyek nem tagjai az európai kutatói hálózatnak.

Ünnepélyes átadás

A hálózat ünnepélyes átadása után Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, Alekszandar Popovics szerb tudományügyi és környezetvédelmi miniszter, Józsa László, a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Pavlov Milica, a magyarországi Szerb Országos Önkormányzat elnöke négyoldalú nyilatkozatot írt alá.

IHM

Az IHM külkapcsolati programjainak fõ célja, hogy a kormányzati, üzleti és civil szervezetek szoros együttmûködésében gazdasági fejlõdést elõsegítõ, regionális programok valósuljanak meg. E célból jött létre az úgynevezett Négyesfogat intézménye, amely a magyar és szerb kormányzat, illetve a magyar és szerb nemzeti kisebbségek közremûködésével újfajta kapcsolatrendszeren alapul. Az együttmûködés a szomszédos országok kormányzatainak szakmai, politikai és pénzügyi támogatásával valósít meg közös informatikai programokat a nemzeti kisebbségek bevonásával.

hirdetes

 

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresõbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

 

Forrás:

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 126

Átlagos értékelés: 4.7

Szótár

marketing

Szűkebb értelemben: olyan vállalati tevékenység, amely a vevők/felhasználók igényeinek... Tovább

szervezet

munkatársak csoportja és feltételrendszer, a felelõsségi körök, a hatáskörök és a... Tovább

Tovább a lexikonra