notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Adatvédelemi szabályzat, impresszum, jogi nyilatkozat

hirdetes

Adatvédelemi szabályzat, impresszum, jogi nyilatkozat

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Miért fontos, hogy mind adatvédelmi szabályzat, impresszum és jogi nyilatkozat szerepeljen az oldalunkon? Errõl olvashatunk összefoglalót az alábbiakban.

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel?  A hatékony  honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérd ajánlatunkat itt!

Adatvédelmi szabályzat

Adatvédelmi szabályzat készítésének tipikus esete az, ha oldalunkon regisztrációra is lehetõség van. Ekkor tisztázni kell, hogy milyen adatokat kérünk be a folyamat során, és hogy ezeket milyen célokra fogjuk használni. Itt érdemes kitérni arra is, ha az oldalon nyújtott szolgáltatások úgymond ellenértékeként a begyûjtõtt e-mail címekre meghatározott idõközönként hirdetéseket is tartalmazó hírleveleket küldünk. Meg kell adni a lehetõséget azonban arra is, hogy leiratkozzunk a listáról, általában ez azonban a szolgáltatás megszüntetésével jár együtt.
Amennyiben valamilyen statisztikát gyûjtünk a látogatókról, akkor meg kell adnunk, hogy milyen adatokat tárolunk, és azokból milyen következtetéseket vonunk le. Például az IP címbõl meghatározható a felhasználó földrajzi elhelyezkedése, vagy több oldalletöltés esetén meghatározhatjuk, hogy milyen útvonalat jár be, melyik linkekre kattint.

hirdetes
Ha az oldal funkcionalitásához sütikre van szükség, meg kell adni azok tartalmát, lejáratát, és hogy csak nálunk, vagy más szerverekrõl is elérhetik-e ezeket.

Jogi Nyilatkozat

A jogi nyilatkozatban kell meghatározni, hogy mire lehet használni az oldalt. Ha valamilyen formában a felhasználó is feltölthet tartalmat, és az az oldalunk részeként meg fog jelenni, akkor nem érdekünk, hogy annak igénytelen vagy jogsértõ volta miatt minket, azaz a fenntartót érje hátrány - így a jogi nyilatkozatnál érdemes tehát a felelõsség áthárításának kérdésével foglalkozni. Ekkor érdemes jellemzõ használati eseteket felsorolni, amelyek támpontot adhatnak a felhasználónak, hogy mi számít helyes és helytelen viselkedésnek az oldalon. Ha a feltöltött tartalomra valamilyen módon igényt tartunk, akkor ennek a ténynek is a jogi nyilatkozban van a helye.

hirdetes
Ha védjegyeket, márkákat említünk meg az oldalon, itt kell szót ejtenünk azok tulajdonosairól is.

Impresszum

Az impresszum segítségével vehetik fel a látogatók a kapcsolatot a weboldal fenntartóival. Ezeket az adatokat minden esetben érdemes kitennünk, hiszen az oldallal kapcsolatos hivatalos levelezés nem minden esetben folyhat e-mailen keresztül.

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel?  A hatékony  honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérd ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Külügyminisztérium

A Külügyminisztérium Alapító Okirata Eredeti alapító okirat hiányában (a... Tovább

vásárlásösztönzés

Különböző, többnyire rövid ideig ható ösztönző eszközök együttese, amelynek célja hogy... Tovább

Tovább a lexikonra