notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Eszközberuházási pályázat indul a kkvknak

hirdetes

Indul a kkv-kat támogató eszközberuházási pályázat

SzSz
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A Pénzügyiminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára, Rákossy Balázs pénteken közölte, hogy 4,5 milliárd forint keretösszeggel indul a pest megyei mikro-, kis-, és középvállalkozások (kkv) eszközberuházásait támogató pályázati felhívás. 

Eszközberuházási pályázat

A pályázat benyújtására február 20-tól van lehetősége a vállalkozásoknak. 

A pályázat célja, hogy a pest megye területén székhellyel rendelkező vállalkozások termelőeszköz-beruházását támogassák, fejlesszék a mikro-, kis-, és középvállalkozások gazdaságban betöltött szerepét, piaci helyzetüket növeljék, támogassák a munkaahelyek megtartását eredményező beruházásokat, és megerősítsék a helyi gazdaságok szerepét. A gazdaság hosszú távú fenntartható növekedésének biztosítása érdekében kiemelten fontos a vállalkozások növekedési és foglalkoztatási lehetőségeinek javítása, gazdasági teljesítményének erősítése - emelte ki Rákossy Balázs.

Az államtitkár azt is kifejtette, hogy a pályázaton 2,5 milliárd forint értékben nagyléptékű - 60-300 millió forint támogatási igényű - fejlesztésekre, valamint 2 milliárd forint értékben kisléptékű - 10-60 millió forint támogatási igényű - fejlesztésekre van lehetőség.

hirdetes

A kkv-k a pályázati támogatást új eszközök beszerzésére fordíthatják, mint például a gépsor, gyártósor, informatikai eszközök vásárlására, termékek tárolására, illetve anyagmozgatásra szolgáló tárgyi eszközökre. A pályázaton gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések, valamint információs technológia-fejlesztések is elszámolhatók.

A kormány még 2016-ban döntött arról, hogy a Pest megyei vállalkozások és önkormányzatok fejlesztéseire összesen 80 milliárd forintnyi pénzügyi támogatást nyújt 2021-ig bezárólag. 

hirdetes

A kabinet azt is elmondta, hogy ezzel a kormányzati forrásból finanszírozott programmal az a célja, hogy ellensúlyozzák a Közép-Magyarország régió részeként Pest megye, kevesebb európai uniós fejlesztési forráshoz jusson hozzá 2014 és 2020 között. 

A magyar gazdaság fenntartható növekedésének biztosítása érdekében fontos a vállalkozások gazdasági teljesítményének erősítése - emelte ki Rákossy Balázs.

A pályázati kérelmeket budapesti székhelyű cégek, illetve Budapest területén megvalósuló fejlesztés nem kaphat támogatást, hiszen Budapest nem tartozik Pest megyéhez. 

A támogatási kérelmeket február 20-án reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a www.allamkincstar.gov.hu oldalon.

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar Szabványügyi Testület

Az MSZT honlapján internetes Szabványkatalógus áll az olvasók rendelkezésére a magyar... Tovább

minõségfejlesztés

a minõségirányításnak az a része, amely a minõségi követelmények teljesítési... Tovább

Tovább a lexikonra
Pályázat