notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Információs és kommunikációs technológiák (IKT-k)

Információs és kommunikációs technológiák (IKT-k)

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A fejlődés új szakaszába lépünk, amely az elkövetkező évtizedekben növekedést és fenntartható fejlődést fog hozni; ezt a növekedést viszont csak akkor érjük el, ha már most befektetünk a következő generációs technológiák érdekében végzett kutatásba és innovációba

A program a polgárok számára a következő előnyökkel jár

Az IKT-k az európai polgárok és fogyasztók számára sok új lehetőséget nyitnak. Alkalmazásukra lehetőségek széles skálája adódik, ideértve az egészségügyi ellátást, közlekedési rendszereket, valamint innovatív interaktív szórakozási és tanulási rendszereket.

Az információs és kommunikációs technológiában véghezvitt innováció segít a betegség megelőzésének és a kezelés biztonságának javításában, lehetővé teszi a páciensek aktív részvételét és a kezelés személyre szabását, valamint képes megbirkózni a lakosság öregedésével kapcsolatos problémákkal.

A program a kutatók számára a következő előnyökkel jár

Az FP7 keretprogramon belüli IKT-kutatási tevékenységek az európai ipari és technológiai vezető szerep különféle területein lévő stratégiai prioritásokra fognak kiterjedni, mint például kommunikációs hálózatok, beágyazott számítástechnika, nanoelektronika és audiovizuális technológiák.

hirdetes

Kutatási területek

  • Hálózati és szolgáltatási infrastruktúra stabilitása és biztonsága
  • Elektronikai rendszerek és alkotórészeik működése és megbízhatósága
  • Személyre szabott IKT-rendszerek
  • Digitális tartalomkezelő

A program az ipar és a KKV-k számára a következő előnyökkel jár

Napjaink gazdaságában az IKT-k okozzák a termelékenység növekedésének csaknem a felét. A haszon mind az innovatív nagyértékű IKT-alapú árukból és szolgáltatásokból, mind az üzleti folyamatoknak az IKT-k terjesztése, meghonosítása és az egész gazdaságban történő felhasználása révén elért tökéletesítéséből származik.

Az IKT-intenzív ágazatokhoz tartoznak az autógyártás, a repülőgépgyártás, a gyógyszerek és orvosi készülékek gyártása és az agrárélelmiszer-előállítás, valamint a pénzügyi szolgáltatások, a médiák és a kiskereskedelem.

hirdetes

Vállalatok nyilatkoztak arról, milyen hasznuk származott az IKT-k fokozott felhasználásából, ezek között szerepel a gyorsabb termékfejlesztés, a költségek és általános működési költségek csökkenése, gyorsabb és megbízhatóbb tranzakciók, jobb kapcsolatok a vevőkkel és a szállítókkal, magasabb szintű vevőszolgálat és vevőtámogatás, kibővült együttműködési lehetőségek.

Az FP7 hálózati szintű üzleti folyamatok és alkalmazások új formáinak létrehozását, valamint az IKT-k gyártásban való alkalmazásának új mérnöki megközelítéséit fogja lehetővé tenni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 191

Átlagos értékelés: 4.9

Szótár

Attitűd

Attitűd, azaz beállítódás, olyan tanult készenléti állapot, amely megmutatja, melyik... Tovább

nyomonkövethetõség

képesség arra, hogy nyomon kövessék a múltját, az alkalmazását, vagy a helyét... Tovább

Tovább a lexikonra