notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Információs és kommunikációs technológiák (IKT-k)

hirdetes

Információs és kommunikációs technológiák (IKT-k)

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A fejlődés új szakaszába lépünk, amely az elkövetkező évtizedekben növekedést és fenntartható fejlődést fog hozni; ezt a növekedést viszont csak akkor érjük el, ha már most befektetünk a következő generációs technológiák érdekében végzett kutatásba és innovációba

A program a polgárok számára a következő előnyökkel jár

Az IKT-k az európai polgárok és fogyasztók számára sok új lehetőséget nyitnak. Alkalmazásukra lehetőségek széles skálája adódik, ideértve az egészségügyi ellátást, közlekedési rendszereket, valamint innovatív interaktív szórakozási és tanulási rendszereket.

Az információs és kommunikációs technológiában véghezvitt innováció segít a betegség megelőzésének és a kezelés biztonságának javításában, lehetővé teszi a páciensek aktív részvételét és a kezelés személyre szabását, valamint képes megbirkózni a lakosság öregedésével kapcsolatos problémákkal.

A program a kutatók számára a következő előnyökkel jár

Az FP7 keretprogramon belüli IKT-kutatási tevékenységek az európai ipari és technológiai vezető szerep különféle területein lévő stratégiai prioritásokra fognak kiterjedni, mint például kommunikációs hálózatok, beágyazott számítástechnika, nanoelektronika és audiovizuális technológiák.

hirdetes

Kutatási területek

  • Hálózati és szolgáltatási infrastruktúra stabilitása és biztonsága
  • Elektronikai rendszerek és alkotórészeik működése és megbízhatósága
  • Személyre szabott IKT-rendszerek
  • Digitális tartalomkezelő

A program az ipar és a KKV-k számára a következő előnyökkel jár

Napjaink gazdaságában az IKT-k okozzák a termelékenység növekedésének csaknem a felét. A haszon mind az innovatív nagyértékű IKT-alapú árukból és szolgáltatásokból, mind az üzleti folyamatoknak az IKT-k terjesztése, meghonosítása és az egész gazdaságban történő felhasználása révén elért tökéletesítéséből származik.

Az IKT-intenzív ágazatokhoz tartoznak az autógyártás, a repülőgépgyártás, a gyógyszerek és orvosi készülékek gyártása és az agrárélelmiszer-előállítás, valamint a pénzügyi szolgáltatások, a médiák és a kiskereskedelem.

hirdetes

Vállalatok nyilatkoztak arról, milyen hasznuk származott az IKT-k fokozott felhasználásából, ezek között szerepel a gyorsabb termékfejlesztés, a költségek és általános működési költségek csökkenése, gyorsabb és megbízhatóbb tranzakciók, jobb kapcsolatok a vevőkkel és a szállítókkal, magasabb szintű vevőszolgálat és vevőtámogatás, kibővült együttműködési lehetőségek.

Az FP7 hálózati szintű üzleti folyamatok és alkalmazások új formáinak létrehozását, valamint az IKT-k gyártásban való alkalmazásának új mérnöki megközelítéséit fogja lehetővé tenni.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

copytesztelés

Egy reklám tesztelése és hatásának mérése a célcsoport körében. Tovább

A karimatömítések tulajdonságok és felhasználás

Az azbesztmentes karimatömítések a lapos nyugvótömítések legelterjedtebb típusai. Számos... Tovább

Tovább a lexikonra