notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az információbiztonsági irányítási rendszerekrõl

hirdetes

Az információbiztonsági irányítási rendszerekrõl

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A BS 7799/ISO 17799 szabványok korszerû irányítási eszközt adnak az információ védelmére.
Az információ értelemmel bíró adat; érték.

Az információbiztonsági irányítási rendszerekrõl

ISO 9001, ISO 14001 ISO17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!  

A gazdasági élet egyik legnagyobb értéke az információ. Az információ a szervezet vagyonának része, mely lehet a szervezetek számára erõforrás, vagy termék is.

A szervezet mûködését (logisztikai, pénzügyi, egyéb folyamatok), profittermelõ képességét, piaci képét alapvetõen befolyásolja az információ biztonsága, megbízhatósága.

Az információ érték, így vigyázni kell. Az információbiztonság a következõket foglalja magába:
Bizalmasság+Sértetlenség+Rendelkezésre állás.
(Korábbi cikkünkben – Az információbiztonsági irányítási rendszer(ISO 17799) – információhordozók és veszélyforrások – olvashattak ezekrõl.)

hirdetes

Miért kell védeni az információt?

A szervezetek, az információs rendszerek biztonsága fenyegetések széle körének van kitéve. (Lásd: Az információbiztonsági irányítási rendszer(ISO 17799) – információhordozók és veszélyforrások). A veszélyforrások az alkalmazások bõvülésével, a rendszerek bonyolultságának növekedésével folyamatosan bõvülnek.

Az információs rendszerektõl és szolgáltatásoktól való függõség növekedésével a szervezetek sebezhetõsége is nõ.
A közvetlen károk mellett jelentõsek a közvetett károk is, például a rendszer helyreállítás költségei, az események kivizsgálás költségei, bírságok, bírósági eljárások, alkalmazotti morálra hatás, a cégimázs romlása miatt üzletek vesztése, stb.

hirdetes

Miért kell információvédelmi irányítási rendszer?

Ma a legtöbb információs rendszer a biztonság szempontjából nincs megfelelõen tervezve. Az irányítási funkciók és a kapcsolódó eljárások megfelelõ mûködése is szükséges, hiszen a biztonság megvalósítás technikai eszközökkel csak korlátozottan valósítható meg.

Az információ biztonsága, védelme megteremtése, megõrzése egy olyan szabályozással teremthetõ meg, mely kiterjed például a célok, politikák, eljárások, gyakorlatok, szervezet, szoftver funkciók kialakítására illetve mûködtetésére.

ISO 9001, ISO 14001 ISO17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!  

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

jellemzõ

megkülönböztetõ tulajdonság 1. MEGJEGYZÉS: Egy jellemzõ lehet... Tovább

hatékonyság

az elért eredmény és a felhasznált erõforrások viszonya Tovább

Tovább a lexikonra