notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az információbiztonsági irányítási rendszerekrõl

hirdetes

Az információbiztonsági irányítási rendszerekrõl

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A BS 7799/ISO 17799 szabványok korszerû irányítási eszközt adnak az információ védelmére.
Az információ értelemmel bíró adat; érték.

Az információbiztonsági irányítási rendszerekrõl

ISO 9001, ISO 14001 ISO17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!  

A gazdasági élet egyik legnagyobb értéke az információ. Az információ a szervezet vagyonának része, mely lehet a szervezetek számára erõforrás, vagy termék is.

A szervezet mûködését (logisztikai, pénzügyi, egyéb folyamatok), profittermelõ képességét, piaci képét alapvetõen befolyásolja az információ biztonsága, megbízhatósága.

Az információ érték, így vigyázni kell. Az információbiztonság a következõket foglalja magába:
Bizalmasság+Sértetlenség+Rendelkezésre állás.
(Korábbi cikkünkben – Az információbiztonsági irányítási rendszer(ISO 17799) – információhordozók és veszélyforrások – olvashattak ezekrõl.)

hirdetes

Miért kell védeni az információt?

A szervezetek, az információs rendszerek biztonsága fenyegetések széle körének van kitéve. (Lásd: Az információbiztonsági irányítási rendszer(ISO 17799) – információhordozók és veszélyforrások). A veszélyforrások az alkalmazások bõvülésével, a rendszerek bonyolultságának növekedésével folyamatosan bõvülnek.

Az információs rendszerektõl és szolgáltatásoktól való függõség növekedésével a szervezetek sebezhetõsége is nõ.
A közvetlen károk mellett jelentõsek a közvetett károk is, például a rendszer helyreállítás költségei, az események kivizsgálás költségei, bírságok, bírósági eljárások, alkalmazotti morálra hatás, a cégimázs romlása miatt üzletek vesztése, stb.

hirdetes

Miért kell információvédelmi irányítási rendszer?

Ma a legtöbb információs rendszer a biztonság szempontjából nincs megfelelõen tervezve. Az irányítási funkciók és a kapcsolódó eljárások megfelelõ mûködése is szükséges, hiszen a biztonság megvalósítás technikai eszközökkel csak korlátozottan valósítható meg.

Az információ biztonsága, védelme megteremtése, megõrzése egy olyan szabályozással teremthetõ meg, mely kiterjed például a célok, politikák, eljárások, gyakorlatok, szervezet, szoftver funkciók kialakítására illetve mûködtetésére.

ISO 9001, ISO 14001 ISO17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!  

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

ISO

(International Standard Organization) Nemzetközi Szabványügyi Szervezet. ... Tovább

vásárlásösztönzés

Különböző, többnyire rövid ideig ható ösztönző eszközök együttese, amelynek célja hogy... Tovább

Tovább a lexikonra