notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Miért nem veszik meg a lakásunkat?

hirdetes

Miért nem veszik meg a lakásunkat?

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Lakásvásárlás tanácsadó. Mire ügyeljünk lakás értékestítés közben? Mit tanácsol az ingatlanértékesítési tanácsadó?

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Túl magas a kínálati ár

Kijelenthetõ, hogy minden tulajdonos túlértékeli az ingatlanját. Ha éppen piaci áron hirdeti meg , akkor az õ felfogásában „ óriási árengedményt adott”. Ennek oka az érzelmi kötõdés. Ám ami ízlés dolga , az pénzben nem mérhetõ, hiszen nem biztos, hogy a vevõjelöltnek tetszik ugyanaz  mint az eladónak.

Az ár kérdésében inkább hallgassunk az ingatlanközvetítõre, aki jobban ismeri a piacot. Ha túlárazzuk az ingatlant, nem lesz elég vevõ. Kezdettõl fogva áruljuk reális áron, amelyet az határoz meg , mennyire sürgõs megszabadulnunk az ingatlantól. Ha pár hónapon belül el kell adnunk , a forgalmi értéket vagy az alatti összeget kell megjelölnünk irányárként. Ha arra a bizonyos összegre van szükségünk, akkor pedig türelmesen várjuk.

hirdetes

A lakás rossz állapota

A meglátogatott használt ingatlan minden kisebb vagy nagyobb hibáját személyes sértésnek tekintik. Nem veszik figyelembe, hogy a kínálati ár kialakításakor ezeket a hibákat a tulajdonos már beleszámolta az eladási árba.

Mindez általános vevõi lélektan, nemigen tudunk rajta változtatni. Ezért érdemes eladás elõtt kifesteni, az apróbb hibákat, sérüléseket kijavítani és rendet rakni.

Rossz helyen a hirdetés

Mielõtt az ingatlan- közvetítõvel szerzõdést kötnénk, kérdezzük meg, hol hirdeti meg majd a lakást. Ami kevés: saját irodájának kirakata és saját weboldala. Ami elég: mindezek , plusz megjelenítés nagyobb ingatlanadatbázisban, ahol nagy a választék, valamint a hirdetés közzététele az ingatlanosok belsõ számítógépes hálózatán. Persze mi magunk saját néven , pontos címmel is adhatunk fel hirdetéseket.

hirdetes
Arra azonban figyeljünk, hogy ugyanazon a weboldalon vagy adatbázisban csak egyszer szerepeljen ingatlanunk.

Rossz alkutaktika

A tisztességtelen , inkorrekt tárgyalást kerülni kell. A rossz taktikai húzások is elriaszthatják a vevõket. Ilyen a kiköltözési idõvel való játszadozás, vagy a nagyobb foglaló , esetleg a teljes összeg beköltözést jóval megelõzõ követelése.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

előirányzott eladás

Az értékesítés várt volumenének konzervatív becslése. Rendszerint a jelenlegi... Tovább

Barter

Egy médiatulajdonos reklámidőt vagy hirdetési felületet biztosít más szolgáltatásért,... Tovább

Tovább a lexikonra