notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ingyenes domain - ingyen tárhely: egy alapvetõ hiba

hirdetes

Ingyenes domain - ingyen tárhely: egy alapvetõ hiba

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Biztos sokan találkoztatok már a címben lévõ szolgáltatást nyújtó online vállalkozásokkal? Nagyon jól hangzik, hisz ingyen van! Ezen túl viszont semmilyen elõnye sincs. Sõt! Több okból sem ajánlatos ezen domainek és szolgáltatások használata.

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel?  A hatékony  honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

Az ingyen domain név általában azt jelenti, hogy ingyen reklámozhatjuk valamely szolgáltatót, egy, az õ neve alatt megjelenõ aldomainnnel, pl: cipobolt.ingyendomaintadoceg.hu
Láthatjuk, hogy ez nem egy saját domain név, hanem cégünk a szolgáltatóval együtt jelenik meg az interneten. Már meg is tettük az elsõ lépést, hogy lelendõ vásárlóink bizalmatlanságát elnyerjük. "Mennyire mehet jól annak a cégnek, aki vállakozásának online jelenlétét egy ingyenes tárhelyszolgáltatóra bízza, sajnálva néhány ezer forintot egy egyedi, saját domain névért, illetve tárhelyért...?", teszi fel jogosan a kérdést a látogató. Igaza van.
És a reklám nem csak a domainben jelenik meg. Az ingyenes tárhely legtöbbször  szolgáltatói, vagy más bannerek elhelyezését jelenti az adott weboldalon, ami megint csak ellenállást válthat ki a tõlünk rendelni, vagy vásárolni szándékozó látogatóból. A reklámok zavarók, sokszor elvonják a figyelmet a lényegrõl, a vállakozásunk bemutatásáról, leendõ vevõnk meggyõzésérõl, és egy nagyon egyszerû lehetõséget kínálunk fel neki arra, hogy a bannerek útján a lehetõ leggyorsabban elhagyja "ingyen hostolt" weblapunkat, hisz ezek a reklámok általában a fõoldal fejlécében jelennek meg, a legelõször olvasott tartalmak között. Ezzel máris kilõttük a többek között az online marketing egyik alapvetõ elemét, a jó megjelenést.

hirdetes

Egy másik probléma az átállás. Tegyük fel, egyszer megvilágosodunk, és rájövünk, hogy nem is olyan jó dolog ez az ingyen tárhely dolog, és át akarunk menni egy másik, szolgáltatóhoz. Itt találhatjuk szembe magunkat a következõ akadállyal, ilyen esetben az átállás sokszor nem egyszerû feladat. Mivel ingyen tárhelyen vagyunk, így a szolgáltató sokszor semmilyen támogatást nem ad, ahhoz, hogy a váltás gördülékenyen menjen, így ez sokszor hetekbe is telhet (tapasztalat). Nem beszélve arról, ha esetleg megszûnne az ingyendomaintadoceg.hu, esélyünk van rá, hogy oldalunkat soha többé nem látjuk.

Hasonlóan kevésbé sikeres lépés egy nagy internetszolgáltató aldomainjeként megjelenni, hiszen itt megint csak ingyen reklámról van szó, mindamellett, hogy ebben az esetben még mi fizetünk érte az internet elérés havi díjába kalkulálva.

Az ingyen domain, ingyen tárhely esetek körébe tartozik, az ingyenes e-mail címek használata, legyen az egy internet-, telefonszolgáltató, vagy akár egy nagy webes vállalkozás. Itt újra nekik kedvezünk azzal, hogy e-mail címünkbe beépítve reklámozzuk az adott multit, ami egy magánszemély esetében nem gond, de ha ez már egy cég e-mail címében jelenik meg... Megint csak illúzióromboló és elgondolkodtató, hogy miért nem ér meg egy cégnek évi néhány ezer forintot, hogy saját néven jelenhessen meg a világhálón...

hirdetes

És még egy fontos érv, ami az ingyenes domain nevek, illetve tárhelyek ellen szól: a keresõk sokkal jobban értékelik a saját domain név alatt futó oldalakat, mint egy aldomainnel megjelenõ weboldalt. Így többek között nem tudjuk hatékonyan kihasználni a jó domain név választás elõnyeit, és ha mégis sikerült egy, a keresõkben jó helyezést elérõ oldalt létrehozni, sikerült megint a szolgáltatónkat reklámozni, hiszen a domain névben ott szerepel az ingyendomaintadoceg....

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel?  A hatékony  honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

marketing alapstratégia

A vállalat vagy a stratégiai üzleti egységek céljainak kitűzése és azon eszközök hosszabb... Tovább

klaszterelemzés

Valamely felmérésben szereplő személyek csoportosításának statisztikai technikája, nem egyes... Tovább

Tovább a lexikonra