notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ingyenes múzeumok március 15-én, ingyenesen látogatható múzeumok nemzeti ünnepnapokon

hirdetes

10 Ingyenesen látogatható múzeum március 15-re

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Már megszokhattuk, hogy a nemzeti ünnepnapok alkalmával, mint a március 15., augusztus 20., valamint október 23., számos múzeum ingyenessé teszi a látogatást a nagyközönség számára. Érdemes ezeket a lehetőségeket kihasználni, és egy kis kultúrát magunkba szippantani, ezeken a napokon. De nemcsak unalmas távlatokkal várnak minket az ország több pontján, idén igen izgalmasra sikeredett a paletta. Mutatunk is 10 múzeumot, amit tényleg vétek lenne kihagyni.

Ingyenese látogatható múzeumok március 15-én, nemzeti ünnepnapokon

1. Aquincumi Múzeum, Budapest

Egy kis történelem, egy kis Római Birodalom. A történelem szerelmesinek mondhatni kötelező program ez a római kori kincseket bemutató kiállítás. A hely igazi különlegessége a Romkert, ami hazánk legnagyobb kiterjedésű római régészeti parkja, az Aquincum polgárvárosának részleteit mutatja be. A „magyar Pompeji” -nek is nevezett kiállítás Óbudán található.

2. Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szentendre

Ha kicsit tovább haladunk Óbudától, kifelé a városból, akkor hamar a romantikus, macskaköves utcákkal tarkított Szentendrén találjuk magunkat, ahol sétálni is egy kitűnő hétvégi program. De március 15-én érdemes kihasználni, hogy ingyenesen látogatható a Skanzen, azaz a Szabadtéri Néprajzi Múzeum. Gyerekekkel is kitűnő választás, ez a tájegységeket interaktívan bemutató kiállítás, ami hazánk legnagyobb szabadtéri gyűjteménye. 

3. Magyar Természettudományi Múzeum, Budapest

Szintén egy gyerekeknek való program, amit a felnőttek is élvezhetnek! Hazánk legnagyobb természetrajzi gyűjteménye található meg itt, több mint 5000 négyzetméteren. Ásványok, drágakövek, dínók, korallzátony, időösvény, különleges növények, na meg kitömött állatok, erre mindre számítani lehet a múzeumban, jól hangzik ugye?

hirdetes

4. Modern Magyar Képtár, Budapest

Ha valami másra vágysz! A kiállítás a 20. század magyar képzőművészetét mutatja be, érdemes megnézned, ha szeretet a modern művészetet.

5. Terrorháza, Budapest

Azt gondolom, a Terrorházát senkinek sem kell bemutatni, viszont egyszer vagy még egyszer meglátogatnia mindenkinek kötelező! A nagyszabású, diktatúrát megelevenítő kiállítás március 15-én ingyenesen látogatható. Ez a program viszont inkább nagyobbaknak ajánlott csak, hiszen olykor nagyon megrázó.

6. Mezőkövesdi Matyó Múzeum, Mezőkövesd

Ez a kiállítás az ottani közösség mindennapjaiba enged bepillantani, a csodálatos kiállításon közelről szemügyre vehetünk gyönyörű szőtteseket, hímzéseket, és matyó viseleteke. A hely hangulatát nem lehet leírni! 

7. Nemzeti Történeti Emlékpark, Ópusztaszer

Ópusztaszer is megunhatatlan, a Feszty körképről híres Múzeumot a többi kiállítás miatt is érdemes meglátogatni. A szabadtéri múzeum gyerekek számára is tartogat bőven látnivalót. Fedezzétek fel együtt a magyar történelem Árpád-kori kincseit!

hirdetes

8. Rep-Tár, Szolnok

Európa legnagyobb repüléstörténelmi kiállítása is ingyenes belépéssel várja a kíváncsi vendégeket Szolnokon. A kinti, benti kiállítás megannyi érdekes szerkezetet mutat be, emellett interaktív programokkal, és repülős hátszótérrel is várja a gyerekeket. Nem érdemes kihagyni hazánk legfiatalabb múzeumát sem, és közelről megcsodálni a repülőket!

9. Sziklakórház Atombunker Múzeum, Budapest

A második világháború, valamint az 1956-os szabadságharc alatt atombunkerként, valamint kórházként szolgáló, több mint 2300 négyzetméter alapterületű létesítmény a Budai vár alatt található. IDE kattintva találhatsz egy elég részletes élménybeszámolót az atombunkerben található kiállításról!

10. Zsolnay Múzeum, Pécs

Ki ne rajongana a Zsolnay remekekért? Március 15-én mindenki ingyen tekintheti meg a Zsolnay Porcelánmanufaktúra korábbi legendás darabjait, valamint a Zsolnay család bútoraival, festményeivel, és egyéb használati tárgyaival berendezett Zsolnay szobát Pécsett. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

irányítás

összehangolt tevékenységek egy szervezet vezetésére és szabályozására ... Tovább

termelési orientáció

Olyan vállalati gazdálkodási magatartás, amely során a termelőüzemek gyártási... Tovább

Tovább a lexikonra
Kultúra