notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Instagram fiók felfuttatás

hirdetes

Semmiből ezrek – Egy érintetlen Instagram fiók felfuttatása

SzSz
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

10-ből 9 online „Instagram útmutató” ugyan azokat az unalmas, általános tippeket hasznosítja újra és újra: felhasználói tartalmak megosztása, nyereményjátékok megrendezése, CTA-k elhelyezése, stb. Ezekkel a tanácsokkal valójában semmi baj nincs, hiszen bevált taktikáknak számítanak… ha az embernek már több ezer követője van.
 

Instagram fiók felfuttatása

De mi a helyzet azokkal az Instagram fiókokkal, amelyek teljesen újak, és csak egy fél tucatnyi követővel rendelkeznek? Hiába kéred meg követőidet, hogy jelöljék meg ismerőseiket a hozzászólásokban, ha egyszerűen nincs kiket megkérni erre.

Tovább nehezítheti a helyzetet, ha nem áll Instagram stratégiád mögött egy közel kifogyhatatlan marketing költségvetés, mint a nagy nemzetközi világmárkáknál – marad tehát az ingyenes, vagyis organikus megközelítés.

Ha tehát egy érintetlen, ma született fiókkal indulsz, akkor sokkal nehezebb dolgod lesz – a nehéz azonban nem egyenlő a lehetetlennel. Mutatjuk is, hogy mire lesz szükséged.

Hogyan lehet követőket szerezni az Instagramon?

Az Instagramon végtelenül egyszerű a bekövetések menete: egy felhasználó látja a tartalmaidat, rábök a profilodra, és ha az is tetszik neki, amit ott lát, akkor jó eséllyel rányom a követésre.

Meglehet, hogy valamelyik követőd megosztja valamelyik tartalmadat, amit aztán egy követője, vagy ismerőse lát, és ezen keresztül bukkan rá profilodra. Vannak olyan eseteik is, amikor egy felhasználó egy bizonyos hashtaggel megjelölt tartalmakat nézeget, és ott talál rá képedre vagy videódra (és ez által profilodra). Végezetül te magad is bekövethetsz más felhasználókat és kedvelheted tartalmaikat, hogy értesüljenek létezésedről és felkeressék profilodat.

hirdetes

Az első (megosztáson keresztüli értesülés) a legideálisabb, hiszen ha egy felhasználó megosztja valamelyik tartalmadat, az összes követője és ismerőse is láthatja majd azt. A probléma az, hogy ehhez saját követőkre is szükséged van, így eleinte ez nem számít hatékony technikának. Marad tehát a második két opció – a hashtagelés és mások követése, kedvelgetése.

A hashtagek szerepe az Instagramon

A hashtagek működése nagyon egyszerű, és alapvetően biztosan te magad is tisztában vagy szerepükkel a különböző közösségi platformokon. A hashtagek olyan interaktív címkék, amelyek segítenek kategorizálni a különböző bejegyzéseket, illetve segítségükkel a felhasználók könnyedén szűrhetnek olyan tartalmakra a platformról, amelyek egy bizonyos témakörhöz (egy címkéhez) tartoznak.

Amikor az Instagramon egy bejegyzést egy bizonyos hashtaggel (például #utazás) jelölsz meg, akkor tartalmad megjelenik majd azon felhasználók számára, akik erre a hashtagre kerestek rá a platformon. Így egyenlő esélyekkel indulsz a nagyobb játékosok mellett.

hirdetes

Azonban nem mindegy, hogy a bejegyzésedre kattintva milyen profil jelenik meg az érdeklődő felhasználók előtt. Ha történetesen van 4 követőd, és 3 bejegyzésed, akkor ne számíts rá, hogy sokan ráböknek majd a követés gombra. Miért is tennék, ha egy másik profilra bökve 300 képet találnak, 60 ezer követővel?

Az Instagram tehát ugyan mindenkinek megadja a lehetőséget a láthatóságra, a felhasználók más tényezőket is figyelembe vesznek majd, amikor követni való profilok után kutatnak (vagy csak megtetszik nekik egy téma).

Nem elegendő tehát csak láthatóvá válni a hashtagszűrésekben, okot is kell adj az embereknek, hogy a követőiddé váljanak. Ehhez pedig rendszeresen jó minőségű tartalmakat kell feltöltened, és aktívan tenni azért, hogy releváns, érdeklődő célközönség elé juttasd el őket (a hashtagek segítségével).


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

tervezés és fejlesztés

folyamatok összessége, amely a követelményeket elõírt jellemzõkké vagy egy termék... Tovább

fedezetszámítás

A fix és változó költségekkel, valamint a termelési mennyiséggel operálva, a becsült... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Marketing