notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Integratív vezetés

hirdetes

Integratív vezetés

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A minõségügyi szakembereknek négy kérdésre kell pontos választ adniuk. Mit kell javítani? Ki a felelõs? Mi az illeszkedõ technológia? Milyen képzés kell? Ezek felismeréséhez szervezett és keményen dolgozó csapatok ezreinek tapasztalatcseréjére volt szükség. Így született a "japán csoda", amelyet a "japán minõséggel" azonosítottak, s ami már ekkor több volt, mint minõség önmagában. Kreatív utánzással vegyes alkalmazásba vételük (benchmarking) a japán feudális hûbérúri társadalmi hagyományok megõrzése mellett alkotott vezetési "csodafegyver", amit a minõségügyi körök teljes értékû bevezetése jellemzett.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérdd ajánlatunkat itt!

Integratív vezetés

Európa és Amerika szemlélete lassabban változott, így minõségbiztosítási rendszerük sok hiányossággal mûködött. Eljött a hiányosságok elismerésének ideje, mert a felismerés igazából már korábban megtörtént, csak néhány rövid távon ható erõ mind a felkészítõ tanácsadók, mind pedig az auditálók, s az ezeket "elszenvedõ" cég részérõl hátráltatta az így már nagy "beismerést".

Klasszikus orientációs elmélet

A klasszikus orientációs elmélet szerint kezdetben volt a termelésorientált jelleg (például a Ford T-modellje), ezután az értékesítésorientált vállalati magatartás dominanciája (porszívóügynökök hada), majd a klasszikus marketingorientáció következett, amely a vevõigények felmérésére épülõ marketing-mix (4P) elemek harmonikus megvalósításán fáradozott. Mára azonban a versenymarketing és ügyfélmarketing eszköztárának vegyítése ad lehetõséget a vállalatok talpon maradásához. Mindezt a vevõigények folyamatos pontosítása, differenciáltságuk kezelése és az elégedettség rendszeres visszamérései biztosítják. A piaci munka klasszikus marketingszemléletén túlmutató eszközrendszerét kell a vállalat vezetésének kidolgoznia és integrálnia a szervezet mûködésébe. A vezetés felelõsségi körébe tartozik, hogy mindezt úgy valósítsa meg, hogy az embert kiemelten és erõforrásként kezelje, ismerje ennek eszköztárát, és azt tudatosan alkalmazza.

hirdetes

Integratív vezetés

hirdetes

Ma már kizárólag integratív vezetéssel lehet a vállalatok, vállalkozások jövõjét biztosítani. A vezetõ részérõl mindehhez a magas önismereten alapuló önfejlõdési képességnek kell társulnia, amely a változások kezelésének képességét és a csapatmûködés eredményességét fokozó gyakorlati készséget kell javítania. A legnagyobb vezetéselméleti dilemma így fogalmazódik meg: a rendszert vagy az embert tekintsük a sikeres tevékenység fõ meghatározójának? A válasz az integratív menedzsment, amely tudatosan ötvözi a fenti "rendszerek" és "integratív irányításuk" sajátosságait.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérdd ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

vevõi megelégedettség

a vevõ észlelése arról, hogy milyen mértékben teljesültek a vevõ követelményei ... Tovább

az audit következtetése

az auditnak az auditcsoport által az audit céljainak és az audit valamennyi... Tovább

Tovább a lexikonra