notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Internet adó

hirdetes

Az EU szerint rossz ötlet az internetadó

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Noha elismeri, hogy az internet kulturális célú megadóztatása tagállami hatáskörbe tartozik, az Európai Bizottság mégis sajnálkozással fogadna minden olyan jogszabályt, ami lelassítaná a szélessávú internet elterjedését Magyarországon - nyilatkozták bizottsági források a Bruxinfónak.

Az internet adó

Az internet használatának megadóztatása a jelenlegi uniós növekedési és munkahely-teremtési célok ellen hatna - kommentálták bizottsági illetékesek a lapnak a magyar kormánynak azt a kezdeményezését, amely a kulturális járulékot törvényileg kiterjesztené az internetes szolgáltatásokra és a hálózatfejlesztésre, amit idehaza az internetadó bevezetésének terveként ismert.

Ráadásul, ha valóban a kultúra támogatása a cél, nem szabad elfeledkezni arról, hogy az internet önmagában is a kulturális termékek és szolgáltatások egyik fontos hordozója - húzzák alá az Európai Bizottság információs technológiai főigazgatóságánál, külön is emlékeztetve arra, hogy az i2010 elnevezésű stratégia a digitális szakadék leküzdését szorgalmazza, és egy internetre kivetett adó bizonyosan nem segítene ebben.

hirdetes

Statisztikai adatok

Az utolsó rendelkezésre álló statisztikák szerint a magyar háztartások 38 százalékának van hozzáférése a világhálóhoz, ami messze elmarad az Európai Unió 54 százalékos átlagától. Magyarország ezzel a mutatóval a 23-ik helyen áll a 27-tagú EU-ban.

hirdetes

Brüsszel arra is felhívja a magyar hatóságok figyelmét, hogy a fogyasztók már jelenleg is fizetnek forgalmi adót az internetes szolgáltatásokra. Fennáll a veszélye, hogy egy, valamennyi internetes szolgáltatásra alkalmazandó adó tovább növeli ezeknek a szolgáltatásoknak a költségeit, és ezt a terhet áthárítják a fogyasztókra - figyelmeztetnek a Bizottságnál.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

MMSZ

Magyar Marketing Szövetség. -Szervezi és összefogja a marketing területén... Tovább

környezeti tényező

környezeti tényező Valamely szervezet  tevékenységének, termékeinek vagy... Tovább

Tovább a lexikonra