notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az aláírók civil és szakmai szervezete

hirdetes

Általános tiltakozás az internetadó miatt

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Szerda reggelre még csak az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesülete (ATSzE) adott ki tiltakozó közleményt amiatt, hogy Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága keddi ülésén leszavazott minden olyan módosító javaslatot, ami kiemelte volna a netszolgáltatást a kulturális járulékoltatási körből, délutánra azonban minden fontosabb érdekvédelmi szervezet felemelte a hangját.

Internetadó

Az aláírók

"A jelen nyilatkozat aláírói szerint a kulturális járulékfizetés rendszerének az internetes hozzáférés-szolgáltatásra, illetve hálózatfejlesztésre történő kiterjesztése (vagyis az úgynevezett "internetadó" bevezetése) elhibázott és az információs társadalom fejlesztésére, illetve a gazdasági versenyképesség javítására irányuló uniós és hazai kormányzati szándékkal alapvetően ellentétes.

Az aláíró civil és szakmai szervezetek - a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) ezzel egyező szakmai álláspontjával egyetértve - felkérik az Országgyűlés tagjait, hogy ne támogassák a Nemzeti Kulturális Alapról szóló 1993. évi XXIII. törvény módosításáról szóló T/5395 számú törvényjavaslatot" – áll a közös nyilatkozatban, amit kilenc szervezet írt alá.

hirdetes

Az aláírók között megtalálható az ATSzE, a BME InformációsTársadalom- és Trendkutató Központja, az Infomediator Információs Társadalmi Felhasználóvédelmi Iroda, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége és az Inforum, de az Internet Szolgáltatók Tanácsa, a Magyar Tartalomipari Szövetség, a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete és a Netrekész Közhasznú Kft. is csatlakozott a nyilatkozathoz.

E-balhé

Az aláírók kihangsúlyozzák, hogy 2008 Európában az "e-Befogadás" éve, melynek keretében a piaci szereplők, a civil szervezetek és az állam mindent megtesznek azért, hogy minél több ember éljen és élhessen a számítástechnika és az internet adta lehetőségekkel, javítva ezzel többek között a gazdaság versenyképességét.

hirdetes

Magyarország ezzel szemben egy olyan internetadó bevezetésére készül, amely minden tekintetben ellentmond ennek a törekvésnek. "Az "internetadó" bevezetésével Magyarország nemcsak a hazai szolgáltatók és fogyasztók felé küldene negatív üzenetet, hanem az unióban is egyedülálló módon rövid távú bevételek érdekében kockáztatna egy széles körű konszenzuson nyugvó fejlesztéspolitikai célkitűzést" – ogalmaz a közlemény.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium

Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium ELÉRHETŐSÉGEK: 1055 Budapest, Kossuth... Tovább

MMSZ

Magyar Marketing Szövetség. -Szervezi és összefogja a marketing területén... Tovább

Tovább a lexikonra