notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Internet Explorer 9 - Windows 7

hirdetes

Internet Explorer 9

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A legnépszerűbb javascriptes tesztprogram, a SunSpider mutatói szerint a kilences Explorer nagyon korai verziója nagyjából öt-hatszoros sebességnövekedést ért el az IE8-hoz képest, amivel már majdnem utolérte a Firefoxot, bár a Chrome és a Safari sebessége még mindig messze van tőle.

Internet Explorer 9

Internet Explorer és a sebesség

A webes szabványokhoz való kompatibilitást mérő Acid3 tesztben a nagyobb böngészők közül az Opera, a Safari és a Chrome aktuális verziói 100 százalékos eredményt érnek el, a Firefox 3.6 bétája 92 pontot hoz, az Explorer 9 jelenlegi verziója viszont 32-vel szégyenkezik, igaz, már ezzel is javított az elődje gyalázatos, 24 százalékos eredményén. A sebesség a későbbi optimalizálások miatt még javulhat, a szabványkövetésnek pedig muszáj javulnia, mondta el az előadáson  Steven Sinofsky, a fejlesztőcsapat vezetője.

Új Internet Explorer

Az új Explorer a HTML 5 és a CSS3 szabványok támogatását ígéri, és a bonyolultabb műveleteknél a Windows grafikus rendszerét, a DirectX-et hívja segítségül a megjelenítés gyorsításához. Ezt a Bing kereső térképalkalmazásával demonstrálták, amit alapban másodpercenként 14 képkocka kirajzolásával tudott megmutatni az IE9, de a DirectX bekapcsolása után egy 60-ra ugrott. Utóbbi sima, folyamatos animációt jelent a kép mozgatásánál, előbbi kínos szaggatást.

hirdetes

Internet Explorer 9 ígéretek

A további ígéretek  a szokásosak: minden eddiginél biztonságosabb rendszert ígérnek, és a külső forrásokból futó kódok (például egy külső szerverről áthúzott Flash-hirdetések egy weboldalon) szigorú felügyeletét. A felhasználói felület egyszerűsítéséről (amiben a Chrome például nagy lépéseket tett), és a Microsoft webes alkalmazásainak integrálásáról egyelőre nem esett szó, ahogy arról sem, hogy mikor lesz publikus bétaverzió az új Explorerből, vagy mikorra tervezik a megjelenést.

hirdetes

A legnagyobb kérdés pedig talán az, hogy a Microsoft képes lesz-e valahogy rákényszeríteni a felhasználókat arra, hogy frissítsék a böngészőjüket, és szakadjanak el végre a még mindig széles körben használt, kétségbeejtően elavult  Explorer 6-tól, ezzel levéve a webfejlesztők válláról is azt a terhet, hogy a régi rendszerre is elkészítsék a weboldalakat.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

public relations

A PR azon programok összessége, amelyeket azért alakítottak ki, hogy támogassák vagy... Tovább

eredményesség

a tervezett tevékenységek megvalósításának és a tervezett eredmények elérésének mértéke Tovább

Tovább a lexikonra