notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az internethasználat Magyarországon

hirdetes

Az internethasználat Magyarországon

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A lakosság körében 21,6 százalék rendelkezik internet eléréssel. További növekedés várható, ha a szolgáltatóknak sikerül megismertetni a potenciális felhasználókat a világháló nyújtotta elõnyökkel, illetve mivel az elmúlt egy évben olcsóbb lett az internetezés ára.

 

ISO 9001, ISO 14001 ISO17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Az internet felhasználók

demográfiai összetétele eltér a teljes lakosság összetételétõl, így egyes korcsoportokat elõnyösebben és kisebb ráfordítással, míg másokat igen nehezen lehet ezen a kommunikációs csatornán elérni. A fiatalabb korosztályban, vagyis a 25 évesek vagy annál fiatalabbak közt 70% az internethasználók aránya, az idõsebb generációnak csupán a 20 százaléka internetezik. A nõk és a férfiak aránya lassú kiegyenlítõdést mutat. Míg korábban fõként a férfiak használták a netet, ez az arány jelenleg csupán 53 százalék a férfiak javára (Szonda Ipsos felmérése). Természetesen ez az arány oldalanként eltérõ, pl.: autós oldalakat inkább férfiak, egészséggel kapcsolatos oldalakat fõleg nõk, chat és játék oldalakat fõként fiatalok látogatnak.

hirdetes

Az év során egyre bõvült

az elektronikusan intézhetõ ügyek száma a Kormányzati Portálon. Magánszemélyek egy sor ügyben kérhetnek már idõpontot, igaz, a tényleges ügyintézés terén még nincs sok lehetõségük a polgároknak.

A GKI, a T-Mobile Magyarország RT. és a Sun Microsystems Kft. közös kutatást végzett, melybõl kiderül, hogy internet-csatlakozással a számítógépet használó cégek 87 százaléka rendelkezik.

A teljes 5 fõ feletti vállalati körbõl mintegy 21 ezer mikrovállalat (5-9 fõs), 22 ezer kisvállalat, 4,5 ezer középvállalat és 900 nagyvállalat rendelkezik internet-hozzáféréssel, azaz összesen 49 ezer cég.

A százalékos arányt tekintve

a kisebbtõl a nagyobb cégek felé haladva növekszik az internet-csatlakozással rendelkezõ cégek aránya, így a mikrovállalkozások 70%-a, a 10-19 fõs szervezetek 85%-a, a 20-49 fõs cégek 90%-a rendelkezik valamilyen internet hozzáféréssel.
Legnagyobb arányban a közép- és nagyvállalatoknak van csatlakozása, az 50-249 fõs cégek 95%-a, a 250 fõ feletti dolgozóval mûködõ vállalkozások 100%-a kapcsolódik a világhálóhoz.

hirdetes

Gazdasági szektorokat tekintve a szolgáltatási szektorban használnak legtöbben internetet (90%), a vendéglátás és szálláshely-szolgáltatás területén csak 55 százalék, a mezõgazdaság és halászat ágazatban pedig 67 százalék.

Összességében elmondható

, hogy a magyarországi legalább 5 fõt foglalkoztató cégek 79 százaléka használta az internetet. A felmérés 2005 szeptemberére vonatkozik. Az egy évvel ezelõtti, azaz 2004 szeptemberi adat 73%, tehát a növekedés 6 százalék.

Aktuális pályázatok itt!

Pályázatírás szolgáltatásunkról itt olvashat!

Pályázatfigyelés szolgáltatásunk feltételei itt!

ISO 9001, ISO 14001 ISO17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

objektív bizonyíték

valaminek a meglétét, vagy igaz voltát alátámasztó adatok ... Tovább

az audit ügyfele

szervezet vagy személy, amely, vagy aki auditot kér Tovább

Tovább a lexikonra