notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kórházak és Internet Marketing

hirdetes

Kórházak és Internet Marketing

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Multicéges Online Marketing elemézésemet folytatom ebben a cikkben is, azonban kötelezõnek éreztem az aktuális kérdések miatt áttérni egy fontos kategóriára. Ez a magyar kórházi weblapok elemzése.
A teljesség igénye nélkül emeltem ki néhány budapesti és néhány vidéki kórházi weblapot.
Kezdjünk is neki.

 

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

Fõbb szempontokA szempontok: Milyen is legyen egy korházi weblap? Véleményem szerint az informativitás amit elõtérbe kell helyeznünk. A design legyen letisztult és átlátható. Mindenki számára egyértelmû struktúrára van szükség, hiszen elég széles korosztály használja ezeket a weboldalakat, bár túlnyomó többségben idõsebbek talán. Számukra nagyon fontos, hogy az internet, mely számukra elég idegen terület könnyen eligazodjanak.

Budapest


1. Nyírõ Gyula Kórház (http://www.nygyk.hu/)
Elsõ látásra kellemes kinézetben lassan sok javítani valót vettem észre. Az oldal struktúrája használható, azonban a nagyon kicsi betûméret sok ember számára olvashatatlan. Véleményem szerint egy kórház weboldalán nem szabad flash technológiát használni, hiszen ez nem mindenki számára jeleníthetõ meg. Talán pont a betegek számára legfontosabb információk elérése a legrosszabb megvalósítás szempontjából. A fent leírt két probléma mindkettõje megtalálható. Az osztályokról elég kevés információt lehet megtalálni, véleményem szerint sokkal interaktívabb és informatívabb is lehetne.

2. Rókus korház (http://www.rokus.hu/)
A weboldal alapvetõen egyszerû, de átlátható és használható minden platformon.

hirdetes
Az oldalon nagyon kevés információ található meg, ami fent van az sem igazán a betegek számára lehet fontos annyira. Érzésem szerint pusztán a legyen weboldalunk, aztán ne is törõdjünk vele effektus érzékelhetõ. Véleményem szerint a weboldal készítõ cég nem vállalt teljes körû szolgáltatást, így nem tud a korház sem megfelelõen tájékoztatni.

3. MÁV Kórház Szülészet - Nõgyógyászati Osztályának weboldala (http://www.mavszuleszet.hu/)
Az oldal kicsit idejétmúlt külalakkal készült, azonban vélményem szerint jól struktúrált és mindenki számára átlátható. Az aloldalakat nézve már viszont sajnos szarvas hibákkal találkozunk. A keretes oldalak ideje évek óta lejárt, senki nem szeret 2-3 görgetõsávot használni, ráadásul idegesítõ, ha épp nem tudod mit görgetsz. Szintén szarvas hiba a navigáció hiánya. Nem tudjuk hol járunk és hogy tudunk visszafele haladni. Nem elég segítõkész az oldal.

Vidék


4. Veszprém Megyei Csolnoky Ferencz Kórház (http://www.vmkorhaz.hu/)
Erre most mit mondjak? Méltó ez a weboldal egy megyei kórházhoz?
Nem hinném. Pozitívumok nincsenek, a negatívumokat meg felesleges leírnom, hiszen ez az oldal nem javításra szorul, hanem totális újrakezdésre.

5. Markhof Ferenc Heves megye kórháza (http://www.mfkh.hu/)
Sajnos errõl sem tudok túl sok jót írni, hiszen ez a veszprémi kórház weblapjához hasonló, pusztán egy kis design ami van hozzá. Ez az oldal is körülbelül a 1998-as évre emlékeztet.

hirdetes
A sajtófigyelõben a legfrissebb hír 2006 decemberi. Ezek után mit gondoljon a látogató, hogy biztos és pontos információ van az oldalon? Megengedheti egy kórház, hogy valótlan adatokat közöljön a weboldalán? Ijesztõ.

6. Kanizsai Dorottya Kórház (http://www.nkkorhaz.hu/)
Egyel fejlettebb weboldal, egy hónapos hírekkel, mely talán már aktuálisnak is mondható, feltételezzük, hogy talán a többi információ sem lehet régebbi,így talán valós adatokat takar.
A szerkezet rendben van, átgondolt. Minden oldalon van navigációnak látszó link. Nem modern, de legalább nem vészes.

A helyzet borzasztó. Találomra megnézett kórházi oldalak között vidéken nem találtam eddig egy használhatót sem, a budapestiek sem nyertek díjat nálam. Lehet én választottam rosszat. Aki tud jó kórházi weboldalt az küldje be szerkesztõségünknek.

Az egészségügy anyagi helyzete lehet az indok? Humánerõforrás igénye miatt nincsenek karbantartva az oldalak? Pusztán fölös koncnak tartják a kórházi vezetõségek?

Doktor úrak és hölgyek! Az internet a legfontosabb informatív média a világon. Aki valamit meg akar tudni az itt böngész már, nem a szaknévsorban. Kapjunk a fejünkhöz és lépjünk.

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Szociális és Munkaügyi Minisztérium

Szociális és Munkaügyi Minisztérium tevékenységi köre A Szociális és Munkaügyi... Tovább

fedezetszámítás

A fix és változó költségekkel, valamint a termelési mennyiséggel operálva, a becsült... Tovább

Tovább a lexikonra