notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A keresõmarketing nem elég!

hirdetes

A keresõmarketing nem elég!

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Sokan azt gondolják, ha weblapunk a keresõkben a kívánt szavakra megfelelõ helyen van, a weblap rögtön a profittermelés kifogyhatatlan kútja lesz. A keresõmarketing azonban nem elég, ha mondjuk a design igénytelen, vagy az egymásra dobált hosszú szövegben nem igazodunk ki. Gondoljunk arra, hogy egy éttermet meghirdetünk TV, újság és óriásplakát reklámokban, lehet, a szakács is kitûnõ, azonban az étterem egy illemhelyhez hasonlít. Nagy lelkesedéssel odamegyek, sok-sok társammal együtt, azonban ahogy meglátom, kifordulok. Bármilyen jó legyen is az eladni kívánt termék, szolgáltatás, legyen nagyon hatékony a keresõmarketing, az ízléstelen design elüldözi a vevõt!

 

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Keresõmarketing és online marketing tanácsadás

Vannak marketing tanácsadók, akik azt mondják: készítsünk weblapot minimális kiadással, költsünk csak a keresõmarketingre, csak az a lényeg, hogy megtaláljanak. A keresõmarketing tanácsadás csak egy része az online marketing tanácsadásnak. Az online marketing tanácsadó nem áll meg ott, hogy egy weblap látogatottságát növelje. A látogatottság és a hatékonyság nem áll egyenes arányban. Lehet egy lapnak tized annyi látogatója, és mégis hatékonyabb más lapoknál. Mi kell tehát a hatékony, üzletet hozó honlapkészítéshez?

Az ízléses, de nem túlzó webdesign az online marketing fontos pillére

A bevezetõben leírt példát gyakran látom egy magyar internet marketing iskola weblapjain. Word vagy egy egyszerû honlapkészítõ szoftver segítségével létrehozott honlapok a 1990-es évek közepét idézik. A marketing megoldásokat kínáló internet marketing tanácsadó szerint ez is elegendõ az üzletkötéshez. Érdemes lenne azonban ezeknek a honlapoknak a megrendelés arányát megvizsgálni. Rengeteg ingyenesen használható honlap látogatottság elemzõ program létezik, ezeket érdemes beintegrálni honlapunkba. Ilyen pl. a német gyártású BBCLONE. Letöltés itt: www.bbclone.de Honlap elemzõ szoftverért alapszinten havidíjat fizetni vagy azt megvásárolni felesleges. A BBCLONE tökéletesen megmutatja látogatóink alapvetõ szokásait. Ennek segítségével megfigyelhetjük, hogy a honlapra érkezõ látogatók milyen arányban kattintanak tovább, jutnak el az ajánlatkérõ formuláig, azaz online marketing szaknyelven mi a honlap konverziós aránya. Legyen bármilyen meggyõzõ is a marketing szöveg, az igénytelen kinézet miatt bizony ez nagyon alacsony lesz. Nagyon sok honlapot látok, amelyek inkább kárára vannak a tulajdonos cég megítélésének, mint hasznára. Gragfikus kolleganõm megjegyzése szerint, legalább a feleségének megmutathatta volna a honlapot, mielõtt felrakja, nem lenne ilyen randa…. Mindenképpen javaslom tehát, ha kevés pénzzel látunk is neki a honlapkészítésnek, legalább a minimális design kialakításának költségeit vállaljuk fel. Persze a keresõmarketing, az online marketing tanácsadó költségei mellett. Mert visszafele sem igaz: legyen bármilyen szép is egy honlap, ha az nem esett át a tervezés során a keresõoptimalizálás folyamatán, megint csak haszontalan. De errõl majd egy másik cikkemben…. Amit semmiképpen sem javaslok, az az elõre elkészített honlap sablon design vásárlás.

hirdetes

A tagolt, jól átgondolt felépítés, miben segíthet az online marketing tanácsadó

Ha elkészült a keresõmarketing feltételeinek megfelelõ honlap, kinézetre is elfogadható, ízléses, még mindig nem vagyunk a célban. A cél lehet a megrendelés, a hírlevél feliratkozás vagy bármi egyéb általunk megjelölt feladat elvégzése. A látogatók nagyon sokszor eltévednek a nem megfelelõ marketing stratégia alapján kiépített honlapokon, nem találnak oda, ahova szeretnénk, távoznak. A vevõket vezetni kell. Ezt megtehetjük jó érzékkel, de sokkal nagyobb az esélyünk, ha online marketing tanácsadó véleményét kérjük ki, vagy a honlapkészítés teljes folyamatát átadjuk egy olyan cégnek, aki megfelelõ kinézetû, keresõmarketing orientált, és nagy megrendelés arányú (konverzió) honlapokat készít. Kérjük segítségüket a honlap megtervezésében (honlap terv kialakítás), a szövegek megírásában és a marketing kampányok megszervezésében.

hirdetes

Ami végképpen rossz, az egy oldalra mindent besûrítõ, hosszan szkrollozható, rengeteg szöveget magába foglaló felépítés. A honlapra látogató az online marketing szakirodalom szerint 7-15 másodpercet tölt az oldalunkon, ez idõ alatt eldönti, érdekli-e a weblap vagy sem. Felesleges a fõoldalon litániákat írni. Ha meggyõztük, hát rendeljen. A keresõk nagy része az oldal elsõ pár bekezdését jegyzi csak meg, még keresõmarketing szempontból is felesleges a végtelenül hosszú oldal. Az oldal tagolása, a felépítés ésszerûsége fontos a sikeresség szempontjából. A részletekrõl következõ cikkembõl szerezhetnek információkat.

Hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról, iratkozzon fel hírlevelünkre, ide kattintva!

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

jellemzõ

megkülönböztetõ tulajdonság 1. MEGJEGYZÉS: Egy jellemzõ lehet... Tovább

képesség

egy szervezetnek , rendszernek , vagy folyamatnak az az adottsága, hogy olyan terméket ... Tovább

Tovább a lexikonra