notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Rohamosan bõvül a hazai internetpiac

hirdetes

Rohamosan bõvül a hazai internetpiac

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Egyetlen év alatt több mint kétszeresére ugrott az internetszolgáltatók száma Magyarországon, az elõfizetések száma pedig ötödével bõvült. A mobil-elõfizetések száma a második negyedévben megközelítette a kilencmilliót. 

 
Huszonháromezerrel nõtt a második negyedévben a mobil-elõfizetések száma, átlépve ezzel a 8,9 milliót, míg a feltöltõkártyás elõfizetések száma és aránya tovább csökkent. Az elõzõ év azonos idõszakához képest az elõfizetõi állomány 738 ezerrel, 9 százalékkal lett nagyobb, ám a növekedés éves üteme - a piac lassú telítõdése miatt - mérséklõdik. A száz lakosra jutó mobil-elõfizetések száma a negyedév végén 88,4 volt. 

A mobilhálózatokban a negyedév folyamán 17 százalékkal több hívást kezdeményeztek, mint a tavalyi idõszakban. Ennél is nagyobb mértékben, 26 százalékkal emelkedett a mobiltelefonálással töltött összes percidõ - növekedett az átlagos beszédidõ az egy évvel korábbi idõszakhoz képest. 

hirdetes

Egyre kevesebb a vezetékes telefon 

A vizsgált idõszakban a vezetékes és az ISDN-vonalak csökkenése tovább folytatódott. 2005. második negyedév végén három és fél millió vezetékes fõvonal volt üzemben, 83 ezerrel kevesebb, mint 2004 azonos idõpontjában. A száz lakosra jutó vezetékes fõvonalak száma a negyedév végén 34,8 volt, kevesebb, mint egy évvel korábban. Az ISDN-vonalak aránya a vezetékes elõfizetéseken belül változatlanul tizenhét százalék. 

hirdetes

Egyre több az internet-elõfizetõ 

Idén a második negyedévben az internetszolgáltatók száma 195 volt, 107-tel több, mint egy évvel korábban. Az idõszak végére az internet-elõfizetések száma megközelítette a 784 ezret, ami húsz százalékkal volt több, mint tavaly ilyenkor. Az internet-szolgáltatásokból származó nettó árbevétel az év második negyedévében meghaladta a tizennégy és fél milliárd forintot, amely 33 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál. 
 

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

környezetközpontú irányítási rendszer, KIR

környezetközpontú irányítási rendszer KIR Egy szervezet irányítási rendszerének az a... Tovább

Magyar Szabványügyi Testület

Az MSZT honlapján internetes Szabványkatalógus áll az olvasók rendelkezésére a magyar... Tovább

Tovább a lexikonra