notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Rohamosan bõvül a hazai internetpiac

hirdetes

Rohamosan bõvül a hazai internetpiac

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Egyetlen év alatt több mint kétszeresére ugrott az internetszolgáltatók száma Magyarországon, az elõfizetések száma pedig ötödével bõvült. A mobil-elõfizetések száma a második negyedévben megközelítette a kilencmilliót. 

 
Huszonháromezerrel nõtt a második negyedévben a mobil-elõfizetések száma, átlépve ezzel a 8,9 milliót, míg a feltöltõkártyás elõfizetések száma és aránya tovább csökkent. Az elõzõ év azonos idõszakához képest az elõfizetõi állomány 738 ezerrel, 9 százalékkal lett nagyobb, ám a növekedés éves üteme - a piac lassú telítõdése miatt - mérséklõdik. A száz lakosra jutó mobil-elõfizetések száma a negyedév végén 88,4 volt. 

A mobilhálózatokban a negyedév folyamán 17 százalékkal több hívást kezdeményeztek, mint a tavalyi idõszakban. Ennél is nagyobb mértékben, 26 százalékkal emelkedett a mobiltelefonálással töltött összes percidõ - növekedett az átlagos beszédidõ az egy évvel korábbi idõszakhoz képest. 

hirdetes

Egyre kevesebb a vezetékes telefon 

A vizsgált idõszakban a vezetékes és az ISDN-vonalak csökkenése tovább folytatódott. 2005. második negyedév végén három és fél millió vezetékes fõvonal volt üzemben, 83 ezerrel kevesebb, mint 2004 azonos idõpontjában. A száz lakosra jutó vezetékes fõvonalak száma a negyedév végén 34,8 volt, kevesebb, mint egy évvel korábban. Az ISDN-vonalak aránya a vezetékes elõfizetéseken belül változatlanul tizenhét százalék. 

hirdetes

Egyre több az internet-elõfizetõ 

Idén a második negyedévben az internetszolgáltatók száma 195 volt, 107-tel több, mint egy évvel korábban. Az idõszak végére az internet-elõfizetések száma megközelítette a 784 ezret, ami húsz százalékkal volt több, mint tavaly ilyenkor. Az internet-szolgáltatásokból származó nettó árbevétel az év második negyedévében meghaladta a tizennégy és fél milliárd forintot, amely 33 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál. 
 

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

környezeti tényező

környezeti tényező Valamely szervezet  tevékenységének, termékeinek vagy... Tovább

érvényesítés/jóváhagyás (validálás)

annak megerõsítése objektív bizonyíték szolgáltatásával, hogy az adott szándék... Tovább

Tovább a lexikonra