notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Percenként 1,4 millió keresés az interneten

Percenként 1,4 millió keresés az interneten

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Percenként 1,4 millió kulcsszóra vagy kifejezésre keresnek rá az internetezõk világszerte - áll a comScore piackutató intézet jelentésében.

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!


A felmérés szerint a Google keresõmotorja a legnépszerûbb: tíz közül hat keresést ezen keresztül bonyolítottak le a felhasználók augusztusban, összesen pedig 37 milliárd alkalommal vették igénybe az amerikai cég szolgáltatását. A második leggyakrabban használt keresõ a Yahoo volt 8,5 milliárdos eredménnyel, a harmadik pedig a Kínában piacvezetõ Baidu (3,3 milliárd keresés egy hónap alatt).

hirdetes

A kínai cég sikere jól mutatja, hogy a Google nem legyõzhetetlen és egy regionális szolgáltató is "be tud törni az elsõ öt közé úgy, hogy egyetlen, ám hatalmas piacot kontrollál" - mondta Bob Ivins, a comScore vezérigazgatója. A Baidu ráadásul tovább erõsítheti pozícióját, hiszen Kínában várhatóan tovább gyarapodik az internetezõk tábora. A negyedik helyen végzett a Microsoft keresõje, amelyet 2,2 milliárd alkalommal használtak, az ötödik helyezett dél-koreai NHN keresõmotornak 2 milliárd kérést kellett feldolgoznia.

Az amerikai piackutató augusztusi felmérésében 2 millió internetezõ vett részt összesen 170 országból. A keresési szokásokat az önkéntes résztvevõk gépére telepített nyomkövetõ (tracking) szoftver segítségével vizsgálták. Az így begyûjtött adatokon alapuló becslések szerint egy hónap alatt mintegy 750 millió internetezõ használta a különbözõ keresõmotorokat, fejenként átlagosan 80 alkalommal.
hirdetes

Forrás: sg.hu Hírportál

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

Forrás:

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 109

Átlagos értékelés: 4.9

Szótár

direct marketing

A reklámozás egy speciális területe. Lényege a kétirányú kommunikáció, a célzott... Tovább

A karimatömítések tulajdonságok és felhasználás

Az azbesztmentes karimatömítések a lapos nyugvótömítések legelterjedtebb típusai. Számos... Tovább

Tovább a lexikonra