notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Internetezés a koronavírus járvány alatt: 5 tipp, hogy hogyan internetezz a koronavírus járvány idején

hirdetes

Így internetezz a koronavírus járvány alatt-5 hasznos tipp!

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Ez a koronavírus járvány más, mint a többi, más, mint a 2002-es SARS, vagy a 2012-es MERS, és nem csak azért, mert sokkal kiterjedtebb, sokkal több életet követelt, hanem azért is, mert manapság teljesen más az életvitelünk, többek között a hírfogyasztási szokásunk is, mint a többi járvány idején. Az internet bár sokszor hasznos tud lenni, ebben a vészterhes időben sokat árthat is, éppen ezért hoztunk 5 tippet, hogy hogyan használd a koronavírus járvány idején, úgy, hogy a javadra váljon!

Így használd az internetet a koronavírus járványban- 5 tipp

Internetezés a koronavírus járvány idején

Minden nap azzal kezdesz, hogy csekkolod a friss híreket, megnézed mennyivel nőtt a fertőzöttek, és az elhunytak száma? Feszülten várod a sajtótájékoztatókat, az operatív törzs, valamint a miniszerelnök bejelentéseit? Azt érzed, megnyugszol, miután utánajártál a járványhelyzet jelenlegi állásának, képes vagy órákig görgetni a Fcebook hírfolyamot? A kialakult helyzet ugyanis mindenki számára teljesen új, bizonytalan, és sok fenyegetést tartalmaz, teljesen természetes reakciók ebben a helyzetben az információ gyűjtés, ami a bizonytalanság, remélhetőleg a fenyegetés csökkentésére irányul. Egyetlen probléma van ezzel a stratégiával, mégpedig a felkeresett információ minősége. 

Egy olyan világot érünk, ahol információk végtelen halmaza áll rendelkezésünkre, csak tudni kell válogatni. Miközben remélhetőleg te is teljesen izolálódva élsz embertársaidtól, az egyetlen módja a külvilággal való kapcsolattartásnak, a különböző digitális felületek használata. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan használod ezeket, mert a sok pozitívum mellett, negatív hatásaik is lehetnek! Mutatunk 5 tanácsot, hogy hogyan használd az internetet a koronavírus idején, hogy előnyödre váljon!

#1. Ne olvass annyi hírt!

Biztos, hogy minden órában meg kell nézned, hogy éppen találtak-e két új fertőzöttet, vagy megjelent-e egy újabb területen a vírus? Van ennek bármi értelme, vagy pozitív hatása? Ha lehet, csökkentsd a hírek olvasgatására szentelt időt, helyette inkább olvass könyvet, vagy találj magadnak egy új hobbit! De, ha napi egyszer azért megnéznéd a híreket, akkor mindenképpen olyan oldalt válassz, amit jól ismersz, és biztos vagy benne, hogy nem terjeszt valótlanságokat. Sajnos egyre nagyobb számban jelennek meg a rém-, és álhíreket terjesztő oldalak, akik a kialakult helyzeten próbálnak meg nyerészkedni, ezeket próbáld meg kiszűrni és kerülni!

hirdetes

#2. Használd okosan a közösségi médiát!

Ebben a helyzetben különösen hasznosak a közösségi média különböző platformjai, hiszen alkalmasak arra, hogy a jelenleg távol lévő ismerőseinkkel, barátainkkal, családtagjainkkal tartsuk a kapcsolatot. Továbbá nagyon sok közösségi összefogásnak is a részesei lehetünk, én például az április 11-én tartott magyar költészet napján egy közös versolvasásban vettem részt, de számtalan más ilyen szuper online közösségi szerveződéssel lehet találkozni. Használd ezt a platformot ilyenekre, videóchatre a barátaiddal, közös online játékra, ne pedig passzív görgetésre, ami szorongáshoz, vagy az első pontban említett túlzott hírfogyasztáshoz vezet!

#3. Használd ki az online lehetőségeket!

Szakadj ki egy kicsit a házi karanténból, úgy, hogy el sem hagyod a lakást! Szerencsére nagyon sok remek online lehetőség van, ami lehetővé teszi, hogy a kanapénkból is lekössük magunkat. Mutatunk is párat!

hirdetes

Sétálj egyet a világ legszebb 5 botanikus kertjeinek egyikében virtuálisan!

5 ingyenes virtuális budapesti kiállítás a karantén idejére

Virtuális világ körüli utazás: 5 világörökség, amit a kanapédról is bejárhatsz!

#4. Tanulj online!

Egy másik remek módja, hogy kihasználjuk a kialakult helyzet miatt hirtelen keletkezett szabadidőnket, és lekössük magunkat az internet segítségével, az az online tanulás. Rengeteg szervezet tett közzé ingyenesen elérhető digitális anyagokat, amik akár téged is érdekelhetnek, többek között a neves Harvard Egyetem is!

#5. Tarts egyensúlyt!

Nagyon fontos, hogy tartsd meg az egészséges egyensúlyt az offline és online tevékenységek között. Most, hogy szinte minden az interneten zajlik, nagyon nehéz leszakadni, magamon is érzem ezt. Van olyan nap, hogy reggel kinyitom a laptopom, és csak lefekvés előtt csukom le, egészen addig, pár perces szünetekkel bár, de előtte ülök. Sok mindent nem lehet csinálni a négy fal között zárva, de mégis próbálj meg időt szakítani olyan offline tevékenységekre is, amik feltöltenek!   
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

mérési folyamat

mûveletek összessége egy mennyiség értékének meghatározáshoz Tovább

direct response

Válaszra ösztönző Direct Marketing vagy egyéb marketing tevékenység. Eszközei lehetnek:... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek