notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Folytatódik az Interreg III program

hirdetes

Folytatódik az Interreg III program

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Kolber István regionális fejélesztésért felelõs miniszter osztrák, szlovén és horvát kollegáival megállapodott az Interreg III program folytatásáról. A határmenti együttmûködést finanszírozó programban a hazai társfinanszírozással együtt hétmilliárd forint jut a nyugati és déli megyéknek.

Pályázatírásra, ISO 9001, ISO 14001 rendszer kialakításra  kérje ajánlatunkat itt!

Aktuális pályázatok itt!

Pályázatírás szolgáltatásunkról itt olvashat!

Pályázatfigyelés szolgáltatásunk feltételei itt!

 

Az Interreg III. program


Kolber István horvát, osztrák és szlovén minisztériumi vezetõkkel megállapodást írt alá az Interreg III fejlesztési program folytatásáról pénteken. Ezzel párhuzamosan a határ menti horvát és magyar megyék szakmai, önkormányzati és civil szervezeteinek vezetõi a Phare-kisprojekt 17 támogatási szerzõdését írták alá, összesen 630 ezer euró értékben. 


Az Interreg III Közösségi Kezdeményezés három formájában a hazai társfinanszírozással együtt Magyarország nyugati és déli megyéinek összesen hétmilliárd forint jut - közölte nemzetközi sajtótájékoztatón Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelõs tárca nélküli miniszter. A határ menti együttmûködést finanszírozó III/A forma keretében a jövõ év végéig 18 milliárd forint használható fel, s ennek 19 százaléka a magyar-szlovén-horvát és 15 százaléka az osztrák-magyar közös célokra. 

 
Több mint egymillió magyart érint 

A magyar miniszter pénteken Davor Cilic horvát, Alfred Finz osztrák és Franci Rokavec szlovén államtitkárral tárgyalt és írt alá szerzõdést a fejlesztési együttmûködésrõl. Ezek a források fõként a gazdaság-élénkítést, a területfejlesztést, a természet- és a környezetvédelmet szolgálják, s a négy partnerországban összesen 8 millió, Magyarország öt nyugati és déli határ menti megyéjében pedig 1,2 millió ember élet- és munkakörülményeit javítják - közölte a miniszter. 

hirdetes

A felek szeretnék elérni, hogy az Európai Bizottság még az idén döntsön az Interreg III pénzkeretének jelentõs növelésérõl a 2007-2013. közötti költségvetési idõszakra, mivel mind a határ menti mind az országok és régiók közötti együttmûködés kibõvítését szükségesnek tartják. 

Környezetvédelem, vidékfejlesztés, turizmus 

Szlovénia fõleg a vidékfejlesztésben erõsítené a nagyrégiós együttmûködést. Davor Cilic horvát külügyi és integrációs államtitkár fõként nagyobb léptékû stratégiai programokra és a Dráva-völgy környezet- és természetvédelmére, Alfred Finz osztrák pénzügyminisztériumi államtitkár a szolgáltatások és turizmus együttes fejlesztésére terjesztené ki a jövõbeli kapcsolatokat és segíteni tud más jellegû "szoft-projektek" elkészítésében is. 

hirdetes

Tizenhét szerzõdés összesen 650 ezer euró támogatásra 

Kolber István és a szomszédos országok államtitkárainak tárgyalásai alatt a Phare Kísérleti Kisprojekt Alap 17 sikeres pályázatának támogatási szerzõdéseit írták alá az érdekelt horvát és magyar megyék szakmai, önkormányzati és civil szervezeteinek vezetõi. E szerzõdésekben foglalt támogatások összértéke 630 ezer euró és az Interreg III közösségi Kezdeményezés programjaira  felkészülést segíti megalapozni. Egyebek között a határon átnyúló vállalkozói együttmûködést és képzést, szakvásárok  és tapasztalatcserék, információs bázisok, kulturális és civil kapcsolatok együttes fejlesztését szolgálják a horvát és a magyar megyék közösségei által elnyert, 10-50 ezer euró közötti összegek.

Pályázatírásra, ISO 9001, ISO 14001 rendszer kialakításra  kérje ajánlatunkat itt!

Aktuális pályázatok itt!

Pályázatírás szolgáltatásunkról itt olvashat!

Pályázatfigyelés szolgáltatásunk feltételei itt!

 

 

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Azbeszt-gumi tömítőlemez

 Azbeszt-gumi tömítőlemez, tömítőanyag (IT lemez): az IT-lemezeket úgy készítik, hogy... Tovább

metrológiai feladatkör

a mérés szabályozási rendszerének meghatározásával és bevezetésével kapcsolatos... Tovább

Tovább a lexikonra