notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Milyen a jó gyerekeknek szóló honlap ?

hirdetes

Milyen a jó gyerekeknek szóló honlap ?

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A gyerekek esetében fokozottan igaz, hogy az ésszerûség keretein belül tartó korlátokra, jó mintára, példára van szükségük, hogy szenvedélybeteggé válás nélkül hódolhassanak hobbijuknak.

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel?  A hatékony  honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérd ajánlatunkat itt!

 

Az Internet térhódításának néhány esztendeje alatt már kellõ mértékben meggyõzõdhettünk róla, hogy bizony a Hálózat egy olyan ajtót nyit a világra, amelyen át válogatás nélkül áramlik az információ. Azaz gyermekünk egy kis jártasság megszerzése után nemcsak az õt fejlesztõ, okosító, jobbító oldalakra látogathat el szörfölése során, hanem könnyedén odatévedhet olyan weblapokra is, amelyeknek információitól óvjuk-védjük õket a világban.
Például robbanószerkezetek, fegyverek elõállítási technikáitól elkezdve a szexfotókon át a drogkereskedelemig. Anonim chat-es ismerkedéseik során könnyen aberrált, beteg emberek hálójába kerülhetnek (a „cukros bácsi” internetes változata), és hosszan folytathatnánk a sort. A kérdés az, hogy mit tudunk tenni az ellen, hogy gyerekeink ilyen és ehhez hasonló, számukra káros információkhoz jussanak? A legfontosabb a problémával való bátor szembenézés és annak tudatosítása, hogy ez egy létezõ gond. Meg kell beszélni a gyerekekkel is, hogy milyen veszélyek leselkednek rájuk. Hasonlóan a televízióhoz – ahol már szinte korlátlanul, délutáni illetve fõmûsoridõben is gátlástalanul szórják gyermekeink nyakába a szemetet, tippeket adva az összes elképzelhetõ devianciára –, a számítógép is egy veszélyes zóna, azonban van rajta egy gomb, a be- és kikapcsolás gombja! Ha a gyerek szabályozott módon használ számítógépet, Internetet és nem szünet, illetve válogatás nélkül, akkor az nem káros, hanem javára válik. Sok-sok jó, tartalmas oldalt kell neki megmutatni, és így érdeklõdését felkelteni. Emellett nagyon fontos, hogy idõt szakítsunk rá, és mindig megbeszéljük, hogy miket nézett és talált az adott napon, az hogyan tetszett neki stb.

hirdetes
Hogy milyen is az igazán jó honlap ami gyerekeknek szól? Ez egy elég összetett kérdés, melynek megválaszolása több szempont figyelembevételétõl is függ.

Nézzük elõször az életkort!

Az internetezõ gyerek életkora nagyban befolyásolja az adott témakört is. Egy nagyobb kamaszodó gyermek már nem csak szórakozásra, hanem ismeretbõvítésre, tanulásra is használja a világhálót, míg a kisebbek inkább szórakoztatják magukat vele, játékokkal, zenehallgatással, képnézegetéssel stb.
Aztán milyenségét nagyban befolyásolja az adott téma. Azt mindannyian tudjuk, hogy a gyerekek böngészését a világhálón kontroll alá kell helyeznünk a különösen nagy veszélyeztetettség miatt.

hirdetes
A jó gyerekeknek készült honlap mentes minden káros hatás alól. Ez a legelsõ és legalapvetõbb szempont akkor, amikor nekik készítünk honlapot.

Helyes, ésszerû, logikus és mértéktartó

Valójában a tartalmi dolgokon kívül nagyon sok szempont van, amit figyelembe kell vennünk ebben a témában, de én igen lényeges dolognak tartom a tartalmon kívül a könnyen használhatóságot, egyszerûséget és hogy nagy motívációval lássuk el. Hiszen célunk van ezekkel a honlapokkal: mégpedig, hogy szórakoztassunk, ismeretet terjesszünk, tanítsunk, figyelmeztessünk és felkeltsük adott témákon belül  a gyerekek figyelmét. Hiába van az internetnek rengeteg káros hatása a gyerekekre is nézve azért lássuk be, hogy nélküle már nem fog igazán jól boldogulni késõbbi felnõtt életében. Ezért a tiltás helyett inkább vezessük rá õket a helyes, ésszerû, logikus és mértéktartó jó használatra.

 

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel?  A hatékony  honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérd ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium

Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium feladat és hatásköre: Az önkormányzati... Tovább

feljegyzés

dokumentum , amely rögzíti az elért eredményeket vagy bizonyítja tevékenységek... Tovább

Tovább a lexikonra