notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

5 irodai innováció, ami extrán hozzájárul a megfelelő irodai légkör kialakításához, legjobb irodai innovációk 2023

hirdetes

5 irodai innováció, ami extrán hozzájárul a megfelelő irodai légkör kialakításához

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Ha munkáról van szó, környezetünk nagyobb hatással lehet teljesítményünkre, mint az sokan gondolnánk. Ezért a vállalatok számára egyáltalán nem mindegy, hogy milyen munkakörnyezetet alakítanak ki. Az unalmas környezet nem ösztönzi a kreativitást, és van az a környezet, ami egyenesen a munka rovására megy. Az alábbiakban mutatunk néhány irodai innovációt, amik könnyedén nagyon hatékonnyá teszik az irodai munkavégzést!

2023 legjobb irodai innovációk

Zóna átfedések az irodában

Modern világunkban elengedhetetlen, hogy olyan tereket hozzunk létre, ahol a különböző projekteken dolgozó emberek kapcsolatba kerülnek egymással. Ezt zóna átfedésnek nevezik. A nem tervezett interakciók javítják az alkalmazottak teljesítményét azáltal, hogy új perspektívát hoznak a kihívásokhoz, ami több együttműködést és innovációt eredményez. Ezeket különféle kreatív megoldásokkal, kialakításokkal lehet létrehozni. Például egy nagyszerű iroda innováció a prémium minőségű irodai üvegajtó megoldása, ami zárható, hangszigetelő, nagyon modern designnel rendelkezik, ha kell mobilis is, és segít modern, exkluzív tereket kialakítani az irodában. A SIMO Group üvegfal rendszerei világszinten elsőszámú irodaelemeknek számítanak, amiket egyre nagyobb számban használnak fel modern irodákban, dinamikus zóna átfedéses terek ltrehozására. Nézd meg a választékot itt: hanggátló üvegajtó!

Háziállatok az irodában

Ne, ne zárd be a cikket! Tudjuk, hogy sok esetben kényelmetlenséget, és kellemetlenséget okoznak a kisállatok, és aki még nem próbálta, gondolhatja azt, hogy ez a káosz bizony neki nem kell, de hidd el, vannak előnyei is, amit ha jól csinálunk, ügyesen ki lehet használni. A kisállatok elősegítik a az alkalmazottak közötti szociális kapcsolatokat, segít a munkavállalók stresszmentességében, valamint elősegíti a munka és a magánélet jobb egyensúlyát. Rövid szünetekre kényszeríti az alkalmazottakat, és ne gondold azt, hogy ez negatív! Ugyani a rövid szünetek tartása bizonyítottan növeli a termelékenységet. Egy egyetemi tanulmány szerint azok az emberek, akik munkába hozták kutyájukat, kevesebb kortizolt (stresszhormont) termeltek, mint háziállat nélküli kollégáik. Egy átlagos nap során a háziállat nélküli emberek stresszszintje átlagosan 70%-kal nőtt, míg a kutyájukat az irodában tartók 11%-os csökkenést tapasztaltak.

hirdetes

Zöld terek az irodában

Hát nem elég, hogy a háziállatokat beengedjük, még egy kész kertet is kell varázsolnunk a hallban? Noha nem teljesen erről van szó, a természetközeli elem valóban jó hatással vannak ránk emberekre.  Józan ész, hogy a buja növényzet környezetében jót tesz az általános hangulatunknak, elvégre organikusak vagyunk, és szinte mindenkinek pozitív asszociációi vannak egy kis buja növényzettel. A pszichológusok szerint a munkaterület zöldebbé tétele 15%-kal növelheti a termelékenységet. A zöldellő irodák nemcsak nagyon trendik, hanem hatékonyak is!

hirdetes

Rugalmas iroda

Mindig ugyanott ülni nagyon, de nagyon unalmas, ami egyáltalán nem ad plusz motivációs löketet az alkalmazottaknak. Mit lehet hát tenni? Egyszerűen csak máshova ülni. Rugalmasan kialakítható, arréb tolható asztalokra, és székekre van szükség!  A flexibilis irodakialakítás is nagyon trendi napjainkban! A rugalmas irodai berendezés lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy a bútorokat a feladatuknak megfelelően állítsák be, megkönnyíti a különböző méretű együttműködéseket, és megkönnyíti a csendes időtöltést.

Kényelmi szolgáltatásokat az irodába!

A nagy irodaházakban már réges-rég óta üzemel menza, hogy az alkalmazottak kényelmesen tudjanak ebédelni munka közben. De vajon ez az egyetlen szükségletük nekik? Nem, ők szeretnének mozogni, kávézni, miközben más területeken dolgozó kollégákkal megvitatják a dolgaikat. Olyan kényelmi funkciókat, szolgáltatásokat is érdemes az irodába tervezni, mint edzőterem, megfelelő csevegő részek, kávézó, és megfelelő étkező, a szükséges nagyságban, hogy ne kellejen sokat sorban állni, vagy helyeket keresgélni a munka rovásáram valamint ezen stresszezni. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gazdasági és Közlekedési Minisztérium

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium bemutatkozása A tárca felelős a reálgazdasági... Tovább

A karimatömítések tulajdonságok és felhasználás

Az azbesztmentes karimatömítések a lapos nyugvótömítések legelterjedtebb típusai. Számos... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Gazdaság Hírek Technológia