notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tanúsítható élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer: ISO 22000 azaz ISO 22001

hirdetes

Tanúsítható élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer: ISO 22000 azaz ISO 22001

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Ma Magyarországon minden vállalatnak, mely tevékenysége hatással van az élelmiszer-biztonságra, legyen az élelmiszer lánc bármely részén, rendelkezni kell HACCP rendszerrel. Ezek után kinek és miért lehet szüksége ISO 22001 szabvány szerinti élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerre?

ISO 9001, ISO 14001 ISO 22000 rendszerkiépítéshez, állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Ma Magyarországon minden vállalatnak, mely tevékenysége hatással van az élelmiszer-biztonságra, legyen az élelmiszer lánc bármely részén, rendelkezni kell HACCP rendszerrel. Ezek után kinek és miért lehet szüksége ISO 22000 szabvány szerinti élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerre?


1. A HACCP rendszer

 önmagában nem tanúsítható, az elõírások betartását az illetékes hatóság szúrópróba szerûen, vagy bejelentés esetén ellenõrzi. Az ISO 22000 szabvány szerinti rendszer más irányítási rendszerekhez hasonlóan tanúsítható, így a vevõk számára objektív bizonyítékot nyújthatunk arra hogy termékünk, szolgáltatásunk biztonságos élelmiszert eredményez.


2. A HACCP

 csak a kritikus pontokkal foglalkozik, arra vonatkozóan határoz meg szabályozásokat, így az ezzel kapcsolatos vállalati szabályozások nehezen illeszthetõk más, mûködõ irányítási rendszerekbe. Az ISO 22000 szabvány felépítése követi az ISO 9001 szabvány felépítését, így az ezen szabvány alapján kialakított ÉBIR könnyen integrálható a meglévõ, vagy késõbb kiépítésre kerülõ minõségirányítási, környezetközpontú irányítási rendszerekkel.

hirdetes


3. A HACCP-re

 vonatkozó elõírásokat egységes tanúsítási gyakorlat hiányában sokan különbözõ módokon értelmezték. Az ISO 22000 szabvány egységes követelményeket határoz meg a HACCP tervre vonatkozóan is. Így biztosított, hogy az ÉBIR keretében kialakított HACCP minden elõírásnak megfelel


4. Az ISO 22000

 szerinti élelmiszer biztonsági irányítási rendszer több, mint a HACCP. Mint minden irányítási rendszer folyamat és rendszerszemléletû, egészében vizsgálja a cég mûködését, a mûködés folyamatait, nem csupán annak kiragadott részleteivel foglalkozik. Jól kiépített rendszer esetén megadja a lehetõséget arra, hogy ne váljon szét a cég mindennapos mûködése és az élelmiszer biztonsággal való foglalkozás.


5. Az ISO 22000

 ÉB irányítási rendszer nem azonos a megfelelõ számú mosogató biztosításával és nagy halom táblázat töltögetésével. Ez a szabvány biztosítja, hogy a cég megtervezze, végrehajtsa és rendszer felülvizsgálat segítségével folyamatosan fejlessze az élelmiszer biztonsági rendszerét. A tanúsítás megléte egyszerre ad bizonyosságot a vezetési, élelmiszerbiztonsági, HACCP felkészültségrõl, illetve a gyakorlat megfelelõségérõl.

hirdetes


6. Mindezeknek köszönhetõen az iso 22001

 szerinti rendszer hatékonyan segíti elérni a vevõk bizalmát, s ezen túlmenõen segít fokozni a vevõi elégedettséget.

Ajánljuk ezt a rendszert mindazoknak, aki egyébként is rendelkeznek HACCP rendszerrel, de ez nem elegendõ vevõik bizalmának elnyeréséhez, illetve nehézségeik vannak a HACCP ésszerû mûködtetésével, beillesztésével a cég hétköznapi életébe, más, mûködõ irányítási rendszereibe.

Mivel az ISO 22000 rendszer kiépítéséhez

 és tanúsításához vissza nem térítendõ állami támogatás pályázható, ajánljuk a rendszer bevezetését és tanúsíttatását minden olyan kis- és közepes vállalkozásnak, melynek vezetõje szeretné kihasználni a pályázati lehetõségeket cégük fejlesztéséhez.


Amennyiben az ISO 22000 szabvány szerinti élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer felkeltette érdeklõdését, kérje ajánlatunkat!

 ISO 9001, ISO 14001 ISO 22000 rendszerkiépítéshez, állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

infrastruktúra

<szervezet> egy szervezet mûködéséhez szükséges feltételek, berendezések és... Tovább

nyomonkövethetõség

képesség arra, hogy nyomon kövessék a múltját, az alkalmazását, vagy a helyét... Tovább

Tovább a lexikonra