notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bevezett de nem működtetett minőségirányítási rendszer.

hirdetes

ISO 9001 - Működtesd!

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Minőségi. - Mondjuk sokszor termékre, szolgáltatásra. Mi  garantálja a minőséget? Egy olyan rendszer, egy olyan  együttműködés, egy olyan átlátható gépezet emberek és folyamatok között, mely lehetővé teszi és biztosítja a precízséget, az összehangolt és hibamentes munkafolyamatokat.

ISO 9001, minőségirányítás

Mit mutat a gyakorlat manapság - ISO 9001


"Papíron" működtetett minőségirányítási rendszerek. Mondvacsinált minősített termékek, szolgáltatások. A saját mindennapi életüket megnehezítő vállalkozások, vállalatok. Az ember -az írás kapcsán itt vezetőkre, tulajdonosokra gondolok- képes kellene hogy legyen rendszerben gondolkodni, képes kellene legyen egy működő rendszert maga körül kiépíteni, átlátni, működtetni. Szakember nélkül is. Gondoljuk végig -ha még eddig nem tettük- értelmes emberek lévén, egy olyan feladatot testálsz át másra amit te magad is meg tudnál csinálni. Ez még nem is lenne baj. A házát is sok mindenki ki tudná festeni, de nem teszi, mert nincs gyakorlata. Így több időt venne igénybe mintha szakember csinálná. Az idő pedig pénz. Vagy nem, de az biztos hogy kevés van belőle, jól be kell osztani.

hirdetes

 

Szakembert hívsz, mert kell egy rendszer - ISO 9001

 Egy rendszer amely átláthatóvá teszi a cégednél működő folyamatokat. Minden szinten, minden alkalmazott bevonásával. Hatékonyságra törekszik ez a rendszer. Arra hivatott hogy kizárja a felesleges ráfordításokat pénzben és emberi energiában -emberi energia = költség, kiadás- tehát optimalizál. A cégednek. NEKED! "Nekem csak papíron kell a minőségirányítási rendszer." Van ilyen. Ám de! A "papíron" bevezett és a mindennapi életben működtett minőségirányítási rendszer között nincs nagy szakadék! Ám az eredmény össze sem hasonlítható.


Gondolkozz!
Ne légy a magad ellensége! A papíron kiépített rendszer és a valóban bevezetett rendszer költsége meglehet pár tízezer forint különbség. A tanúsítása ugyanaz a folyamat, az auditornak nem számít. A minősítésed érdekében ezt évről-évre kifizeted, és mégsem használod a rendszert, hanem nap mint nap szembe nézel a fejetlenséggel, a "nem tudom hol van" a "nem az én dolgom" a "nekem senki nem mondta" stb. kijelentésekkel, azzal hogy az éppen felmondott kolléga "magával" vitte minden tudását és kiesett egy fogaskerék a cég működéséből. Ez mind újabb ráfordítás energiában. Emberi energiában, azaz pénzben! Minden megtérülést vagy meg nem térülést, egyetlen mértékegységben mérhetsz: PÉNZ! 

hirdetes

 

Várd el magadtól, alkalmazottaidtól a minőségi hozzáállást, a minőségi termelést, a minőségi munkavégzést, a minőségirányítási rendszer alkalmazását! 

 

Így nem lesz ablakon kidobott pénz a Minőségirányítási Rendszer fenntartása évről-évre.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

piac

A marketing szempontjából a vállalat számára folyamatosan változó értékesítési... Tovább

szervezeti felépítés

a felelõsségi körök, a hatáskörök és a munkatársak közti kapcsolatok elrendezése... Tovább

Tovább a lexikonra