notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A minõségügyi vezetõ szerepe

hirdetes

A minõségügyi vezetõ szerepe

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Minden vállalatnál, ahol minõségirányítási rendszert mûködtetnek van egy minõségügyi vezetõ vagy minõségügyi megbízott. De mi is az õ dolga? Mit várnak, illetve mit várhatnak el tõle a vezetõség tagjai, a vállalat munkatársai?

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Az ISO 9001:2000 szabvány szerint:

  • gondoskodást a minõségirányítási rendszer számára szükséges folyamatok létrehozásáról, bevezetésérõl és fenntartásáról,
  • beszámolást a felsõ vezetõségnek a minõségirányítási rendszer mûködésérõl és fejlesztési szükségletekrõl, valamint
  • gondoskodást a vevõi követelményekkel kapcsolatos tudatosság elõmozdításáról az egész szervezetben.
  • a kapcsolattartást külsõ felekkel a minõségirányítási rendszer ügyeiben

Az ISO 9004 szabvány szerint a minõségügyi vezetõ kijelölésnek az a célja, hogy elõmozdítsa a minõségirányítási rendszer eredményes és hatékony mûködését, valamint fejlesztését. Ö tartson kapcsolatot a vevõkkel és más érdekelt felekkel a minõségirányítási rendszerrel kapcsolatos ügyekben.

Az elõírások szerint tehát a minõségügyi vezetõnek sok, és széleskörû feladata van. És a legtöbb helyen ezt úgy kell ellátnia, hogy más funkciót is betölt, a minõségirányítási rendszer bevezetésekor ezeket csak pluszba kapja.

hirdetes

Ezek után nem csoda, hogy teendõi a belsõ auditok lebonyolítására, az auditokon való részvételre, illetve az „ISO-s papírok” kitöltésére korlátozódnak. Munkája sokszor nem kap elismerést, mert csak fölösleges papírokat töltöget, és erre akarja rávenni a többieket is.

Van megoldás?

Sokan azt mondják: persze, ha nem lenne más feladata valóban hatékonyan tudna a minõségügyi vezetõ dolgozni, de sajnos egy kisvállalat ezt nem engedheti meg magának. Valójában az idõhiánynál van egy nagyobb probléma: az ismeretek hiánya. A minõségügyi vezetõk a legjobb esetben is belsõ auditori képzést kapnak, melynek során megismerik ugyan az ISO 9001 szabványt, de ezt követõen a minõségirányítási rendszer mûködésének fenntartására maguknak kell(ene) módszereket kitalálni. Hát ez tényleg idõigényes dolog. De nincs is erre szükség, hiszen sok ilyen módszert kitaláltak már, csak meg kell ismerni és használni õket.

Van Önnek ideje könyvtárnyi minõségügyi szakirodalmat végigolvasni?

Nincs?
Nem is szükséges!

Mi összegyûjtöttük azokat a tudnivalókat, melyek egy minõségügyi vezetõ számára szükségesek, és a minõségügyi szakember képzésen megmutatatjuk azt is, hogyan kell az egyes módszereket a gyakorlatban használni.

hirdetes

Szeretné, ha cégénél az ISO nem csak papír lenne a falon? Ha végre valami pluszt is adna a vállalat mûködéséhez? Ha a minõségügyi vezetõ használható fejlesztési javaslatokkal állna elõ, melyek eredménye akár pénzben is mérhetõ? Szeretné, ha minõségügyi vezetõként végre valóban hatékony, mások által is elismert munkát végezhetne?

Ha a válasz igen, nincs más teendõje, mint letölteni a jelentkezési lapunkat, vagy kitölteni a cikk végén látható ajánlatkérõ lapot, és részt venni a novemberi minõségügyi szakember, minõségügyi vezetõ képzésünkön.

Figyelem! Tanfolyamunk regisztrált, így a képzés költsége elszámolható a szakképzési hozzájárulás terhére, azaz gyakorlatilag nem okoz Önnek plusz kiadást!

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

feljegyzés

dokumentum , amely rögzíti az elért eredményeket vagy bizonyítja tevékenységek... Tovább

környezeti cél

környezeti cél Általános, a környezeti politikával összhangban levő cél, amelyet egy... Tovább

Tovább a lexikonra