notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Több mint 250 milliárd jut jövõre környezetvédelemre

hirdetes

Több mint 250 milliárd jut jövõre környezetvédelemre

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A jövõ évi költségvetés összesen 257 milliárd forintot költ a környezetvédelemre. A zöldtárca külön 106 milliárd forinttal gazdálkodhat, ami 56 százalékkal haladja meg az idén rendelkezésre álló összeget. 

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVVM) 2006-ban várhatóan 106 milliárd forinttal gazdálkodhat.
A zöldügy a kormányzatban is nagyobb súllyal jelenik meg jövõre, mivel a tárcáknál 151 milliárd forintot fordítanak környezetvédelemre. Az állam összességében tehát 257 milliárd forintot költ 2006-ban a tisztább, szebb, egészségesebb Magyarország megteremtésére - hangsúlyozta Persányi Miklós szakminiszter a keddi rendkívüli kormányszóvivõi tájékoztatón. 

Jövõre, az uniós támogatással megvalósuló beruházások eredményeként (csatornázás, szennyvíztisztítás, hulladékkezelés) gyors ütemû fejlesztések valósulnak meg a környezetvédelemben. Ezen belül is kiemelten kezeli a tárca a hulladékgazdálkodást, a szelektív hulladékgyûjtést, az illegális hulladéklerakást és a veszélyes hulladékok ügyét. 

Az Európai Unió a 2000 és 2006 között 13 regionális hulladékgazdálkodási nagyprojekt befogadásával támogatja Magyarország hulladékgazdálkodási infrastruktúrájának fejlesztését. A folyamatosan megvalósuló projektek több mint 3,5 millió ember életminõségén javítanak 1200 településen. 

hirdetes

Szennyvíztisztítás

Tíz helyszínen folytatódnak a szennyvíztisztítási és elvezetési beruházások, valamint elindul az észak-alföldi ivóvízminõség-javító program. 
A szakminiszter kiemelte: az uniós társfinanszírozású zöldberuházások teljes költsége 350 milliárd forint. Az ország elõtt álló feladatok hatalmasak, de rendelkezésre állnak a megvalósításhoz szükséges uniós források, a zöldtárca jövõ évi költségvetésében pedig a hazai önrész, amely legalább 47 milliárd forint. 
A következõ évben újabb lépéseket tesznek az árvízi biztonság és általában a környezetbiztonság javítására is. A gátak, védmûvek fenntartására 2005-höz képest 50 százalékkal több, összesen 3 milliárd forint jut. A Vásárhelyi-terv folytatásra az idei évben várható maradvánnyal együtt több mint 10 milliárd forintot különítenek el a jövõ évi költségvetésbõl. 

Civil szervezetek támogatása 

hirdetes

A környezet- és természetvédõ civil szervezetek támogatására több mint 500 millió forint áll rendelkezésre pályázati úton. Ez lényegesen több mint az elõzõ évek támogatási összege. A természetvédelmi európai uniós pályázatok részére biztosított önrész több mint 25 százalékkal (370 millióról 470 millió forintra) növekszik. 
A tömegközlekedést korszerûsítõ vasúti hálózatfejlesztésre a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium 27 milliárd forint szán, a fõváros autóforgalmát jelentõsen lecsökkentõ M0-ás autóút folytatására várhatóan 15 milliárdot különítenek el. Az ÁPV Rt. kármentesítésre 2006-ra 8 milliárd forintot tett félre. A 2007-tõl induló környezetvédelmi tartalmú beruházások elõkészítésére mintegy 20 milliárd forint található a Nemzeti Fejlesztési Hivatal és az önkormányzatok fejezetében. Agrárkörnyezetvédelemre pedig 44 milliárdot költ a kormányzat jövõre. 

 ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

védjegyoltalom

Védjegyoltalomban részesülhet minden olyan megjelölés (szó, szóösszetétel, betű, szám,... Tovább

termék

egy folyamat eredménye 1. MEGJEGYZÉS: Négy általános... Tovább

Tovább a lexikonra