notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

ISO 9001 minõségirányítási rendszer a biztonságtechnika, õrzés-védelem, távfelügyelet szolgálatában

hirdetes

ISO 9001 minõségirányítási rendszer a biztonságtechnika, õrzés-védelem, távfelügyelet szolgálatában

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

2002 decemberében szerezte meg a Szent György Security Kft. az ISO 9001:2000 szerinti tanúsítványt. Szemerei Szabolcsné ügyvezetõ igazgatót kérdeztük az ISO 9001 rendszer hatékonyságáról, elõnyeirõl és hátrányairól.

Elõnyként tudnám említeni, hogy az ISO 9001 minõségbiztosítási rendszer bevezetésével a cég mûködése sokkal átláthatóbb lett, a dolgozói és vezetõi felelõsségek egyértelmûen nyomon-követhetõek, ami a biztonságtechnikában, vagyonvédelemben igen fontos követelmény. 

 

 

AZ ISO 9001:2000 szerinti tanúsítványt az õrzés-védelem, távfelügyelet, járõrszolgálat és riasztó rendszerek telepítése és szerelése tevékenységre szereztük meg. Ezen a területen a pályázatok 90%-ában elõírás az ISO 9001 minõségirányítási rendszer megléte, a tanúsítványt csatolni kell a pályázatokhoz. Nagyon sok pályázaton nem indulhattunk volna, ha nincsen ISO 9001 tanúsítványunk.  

Az ISO 9001 rendszer kiépítése során a tanácsadó segítségével kitaláltuk, hogy a kereskedelmi egységekben szolgálatot teljesítõ vagyonõrökkel szembeni panaszok könnyebb kezelhetõség érdekében, úgynevezett vásárlói reklamációs nyomtatványt vezessünk be. Ez a nyomtatvány igen hasznosnak bizonyult, 2005 év elejétõl, egyik országos kereskedelmi hálózattal rendelkezõ partnerünk minden üzletében a nyomtatványból kialakított õrszolgálati panaszkönyv kerül bevezetésre. Úgy gondoljuk, ez közös munkánk elismerését is jelenti. 

hirdetes

A Szent György Security nem csupán az ISO 9001 rendszernek kívánt eleget tenni, hanem a továbbfejlesztés szabványaként alkalmazandó ISO 9004 szabvány követelményeit is rendszerébe építette, így egy pár plusz feladatot is magára vállalt. Ezek közül úgy ítéljük meg, a munkatársi, alvállalkozói véleménykérés a biztonságtechnikában egy nehezen megvalósítható feladat. A megkérdezettek nem minden esetben a megfelelõ módon értelmezik a feltett kérdéseket, ezért a válaszok nem mindig hûen tükrözik a tényleges elégedettségüket.  

hirdetes

Összefoglalásként azonban el tudom mondani, hogy az ISO 9001 rendszer kiépítése rövid idõn belül behozta azt a pénzügyi és emberi erõforrásbeli befektetést, melyet a Kft. a kiépítésre fordított. Az eltelt 2 év alatt a távfelügyeleti ügyfeleink számának növekedése 30%ról 50%-ra emelkedett, az õrzés-védelmi óraszámaink megduplázódtak.  

További információkért a Szent György Security Kft-rõl, valamint ISO 9001 rendszerérõl kérjük látogasson el a oldalukra!

ISO 9001, ISO 14001 rendszerkiépítéshez kérje ajánlatunkat itt!

 

 

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

megfelelõség

egy követelmény teljesülése 1. MEGJEGYZÉS: Ez a meghatározás... Tovább

ISO

(International Standard Organization) Nemzetközi Szabványügyi Szervezet. ... Tovább

Tovább a lexikonra