notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Milyen a jó minõségpolitika?

hirdetes

Milyen a jó minõségpolitika?

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Hogyan írjunk minõségpolitikát? Mely szempontok vezéreljenek bennünket? Mikor lesz értelme a minõségpolitikának? Cikkünkbõl kiderül!

Amennyiben egy vállalat Iso 9001, minõségirányítási (minõségbiztosítási) rendszert szeretne kiépíteni, elengedhetetlen, hogy elõbb utóbb létre kell hozzon egy minõségpolitikát. Cikkünk ebben próbál segíteni az ISO 9001 rendszer kiépítésével megbízott felelõsnek.

Minõségpolitika? Hát majd megírja a tanácsadó, nem? Sok mindent rá lehet bízni a tanácsadó cégre, és a minõségügyi felkészítõre, de a minõségpolitikát érdemes valóban a cég vezetésének kitalálnia, legalább alapjaiban. Persze a jó minõségügyi tanácsadó ad alapelveket, irányelveket, de mivel itt a cég céljairól van szó, érdemes ezt valóságosan, a cégnek megfelelõen létrehozni. Milyen a jó minõségügyi tanácsadó? Ide kattintva kérjük olvassa el cikkünket a témáról! )

 

Sajnos nagyon sok tanácsadó cég használ sablonokat, akár a minõségpolitikára is. Ne hagyjuk! Az ISO 9001 szabványnak is vannak természetesen elõírásai, errõl egy korábbi cikkünkben már írtunk is, ennek megtekintéséhez, kérjük, kattintson ide! Azonban ezen követelmények természetesen csak keretet szabnak egy minõségpolitikához, az ISO 9001 szabvány nem mondja meg, mi legyen a tartalma.

hirdetes

 

Milyen tehát a jó minõségpolitika? Egyrészt marketing szemléletû! Mit is jelent ez? Nézzünk meg egy példát erre. A Hexa Kft. weboldalán publikálja a minõségpolitikáját, ha van kedvük, olvassanak bele, majd a vissza gombbal térhetnek vissza jelen cikkünkhöz. A Hexa Kft. minõségpolitikájának olvasásához kérjük, kattintson ide!

 

Amint látható a Hexa Kft. fontosnak tarja minõségpolitikáját, közzé teszi honlapján is. Ezt csak akkor érdemes megtenni, ha az adott minõségpolitika ténylegesen a cég céljait tükrözi, és minõségi, mármint nem egy sablon munka. Ez márpedig nem az. De nem csak a Hexa Kft tett így megnézhetjük példának okáért a Vértes-Metál Kft. honlapját is, akik minõségpolitikájuk mellett környezetpolitikájukat is publikálják honlapjukon. A Vértes-Metál Kft. minõségpolitikájának olvasásához kérjük, kattintson ide!

A környezetpolitikától elvárt az is hogy a cég nyilvánosan is közzé tegye, a minõségpolitikával szemben ez még sajnos nem ilyen egyértelmû követelmény, azonban igen hasznos.

hirdetes

 

Mivel a minõségpolitika a cég hosszú távú céljait kell tükrözze, és ezt az auditor is vizsgálja, célszerû ezt a cég vezetõjével megiratni. Kérjük meg, gondolja át, mit szeretne elérni cégével az elkövetkezendõ3-6 évben. Melyek azok a pontok, melyek erõsítésével cége sokat fejlõdne. Biztos vagyok benne, hogy ezt õ fogja tudni a legjobban megmondani. Ha minõségpolitikánk cégre szabott, valóban a vezetés céljait tükrözi, könnyû lesz ezek alapján rövid távú minõségcélokat kitûznünk. Mert bizony ezeket is a minõségpolitika alapján kell kitûzni!

 

Persze a jó tanácsadó segítsége engedhetetlen a jó minõségpolitika létrehozásához, ezért hagyatkozzunk tanácsaira, de ne hagyjuk azt, hogy õ írja meg a mi cégünk minõségpolitikáját!

Ebben a segítségnyújtásban a STandard-Team Kft. is szívesen szerepet vállal, így ISO 9001, ISO 14001 rendszerkiépítéshez kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

rezervációs ár

A vevő szempontjából az a legmagasabb ár, amelyet egy vevő hajlandó fizetni egy... Tovább

Kékszalag

A Kékszalag vitorlásverseny több évtizedes múltra tekint vissza, hiszen a 20. század eleje... Tovább

Tovább a lexikonra