notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kiállításokon való részvétel szélesebb körû támogatása

hirdetes

Kiállításokon való részvétel szélesebb körû támogatása

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. idei központi kiállítási programjába 69 kiállítás és vásár került, a szervezet a magyar cégek ezeken való megjelenését támogatja vissza nem térítendõ támogatással. Az úgynevezett II. kategóriás, egyéni részvételt támogató kiállítások száma ugyan csökkent a tavalyi mintegy 180-hoz képest, ám a listán nem szereplõ rendezvényekre is kaphatnak a magyar vállalatok támogatást, ha legalább öt jelzi az ITDH-nál a részvételi szándékát – derül ki Szilágyi Anna kiállítási igazgató tájékoztatásából.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre,HR Tanácsadásra állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

A szervezet az idei kiállítási program összeállításakor a külkereskedelmi stratégiának megfelelõen kiemelt régiókra, ágazatokra és termékcsoportokra koncentrált: így a szomszédos és európai uniós országokon kívül a balkáni országok, a FÁK, valamint Ázsiából Dél-Korea, Tajvan és Indonézia elsõsorban jármûipari (gép- és elektronikai beszállítóknak), biotechnológiai (orvosi, gyógyászati eszközök gyártóinak, forgalmazóinak), illetve infokommunikációs rendezvényei kerültek fel a listára. Változás tavalyhoz képest, hogy a feldolgozott mezõgazdasági és élelmiszer-ipari termékeket gyártók és forgalmazók bekerültek az egyedileg támogathatók körébe, az alkalmanként elnyerhetõ támogatás összege pedig 2 millióról 500 ezer forintra csökkent. A vállalatok egy évben legfeljebb háromszor nyerhetnek el támogatást a területbérleti díj, az ahhoz kapcsolódó egyéb költségek (regisztráció, katalógusbeiktatás, AUMA, kötelezõ biztosítás) 75 százalékos, valamint - újdonságként - az Európán kívüli repülõjegy- és szállásköltség maximum 50 százalékos térítésére. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve területi szervezetei, a gazdasági érdek-képviseleti szervek és önkormányzatok információs stand üzemeltetésére, illetve összefogó szervezetként a kísérõ rendezvények (sajtófogadás, üzletember-találkozó, konferencia, DM-akció, kiállítói katalógus készítése) finanszírozásához nyerhetnek el alkalmanként legfeljebb félmillió forintos támogatást. A szervezetek esetében nincs maximálva a beadható pályázatok száma.

hirdetes

A kiállítási program idei tervezett kerete 100 millió forint, amelyet már meghaladtak a benyújtott pályázati igények. Tavaly a II. kategória kerete 80 millió forint volt, ám a magas igények miatt több mint 200 millió forintot fizetett ki az ITDH - tette hozzá Szilágyi Anna.

Emellett a társaságok vásárokon és kiállításokon való megjelenését a kereskedelemfejlesztési célelõirányzatból is támogatja az ITDH. Erre a legfeljebb 250 fõt foglalkoztató cégek évente egyszer pályázhatnak. Ezen a pályázaton jogcímenként maximum egymillió forint nyerhetõ el a kiállítási részvételhez, a marketingeszközök (prospektus, CD) készítéséhez és külföldi sajtóhirdetések megjelentetéséhez, a külföldi raktárak, irodák bérletéhez, a nemzetközi szervezeti tagdíjhoz és a megfelelõségi tanúsítvány beszerzéséhez. A költségek maximum 50 százalékát téríti az ITDH. A kereskedelemfejlesztési pályázat kerete idén 400 millió forint.

hirdetes

A magyar vállalatok termékeik és szolgáltatásaik bemutatása céljából a kiállításokon még az ITDH által üzemeltetett standokon és szervezett üzletember-találkozókon is megjelenhetnek.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre,HR Tanácsadásra állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

minõsítési folyamat

az elõírt követelmények teljesítési képességét bizonyító folyamat 1. MEGJEGYZÉS:... Tovább

marketing

Szűkebb értelemben: olyan vállalati tevékenység, amely a vevők/felhasználók igényeinek... Tovább

Tovább a lexikonra